onsdag 19 augusti 2009

Shabby Chic & blommor....

Jag gillar Shabby chic!! finns det blommor som är shabby?.. ja det kanske det finns men oftast är det väl då de ser lite risiga ut, förutom då tulpaner som jag tycker om när de vissnar o kronbladen faller av.. Nej jag menar möbler som är lite shabby, men på rätt sätt. Jo jag har fallit för "grupptrycket" kanske.. när man surfar runt på alla inredningsbloggar och ser allt vitt o slitet. Men det är klart än så länge är det enstaka möbler som omvandlas med vit färg och sedan putsar jag bort färg lite här o där.. papsen skakade på huvet, tror väl dottern fått en skruv lös .. Två av mina liljor som blommar just nu.. Stargazer och en som namnet fallit bort på.. Men vacker är den.. Nu till mina sista omvandlingsprojekt.. Ska stå i vagnen, två stolar står där redan som var klara.. och så bordet och en stol till väntar nu på transport. Mamma gav mig både bord och stolar, de stod där till ingen nytta och nytta de gör de hos mig. Kommer att passa perfekt efter att jag har donat och målat på alla ytor. Riktigt skrikigt blåturkos var stolarna..
Fräckt tycker kanske en del men lite fööör blått för mig .. *ler*
Bättre med lite nertonat.. jag har gärna färg men då blir det pyntet runtomkring som får glänsa och synas.. Så här blev det alltså.. riktigt nöjd är jag. Nu ska jag bara få fatt i tre stolar till för sex stycken behöver jag nog, men det gör inget om de är udda för det är bara gulligt tycker jag. Men jag (vi) klarar oss så länge, en bra början. Kransveronican.. ser nästan lite shabby ut..*ler* halva blomman är utblommad bara topparna är kvar och jag tycker hon är riktigt vacker.. Denna är ljuslila och så fin precis i min smak, men undrar jag om Kransveronican finns i olika färger.. tro?

22 kommentarer:

  1. Så fina möbler- tycker oxå om att återanvända o med lite färg..viola´! Ja blommorna hos mig nu är flox.....o liljorna har baggarna kalasat på... urtjusiga..=(
    Låter härligt med villavagn...!/ kram åsas trädgård

    SvaraRadera
  2. Det är roligt att måla möbler :D Återbruk är miljövänligt! Härliga liljor!
    Ha de gott
    Kram Lily

    SvaraRadera
  3. Oavsett om det är populärt eller ej så är det en charmig trend tycker jag,i rätt sammanhang...
    Det är lite shabbu chic i min trädgård med, det börjar gå så sakta mot höst och det syns...
    Må så gott! Veronica

    SvaraRadera
  4. Jag ler också åt Kransveronikan - och kanske mest åt din beskrivning SHABBY!!! Hoppas den inte hörde det!! Men, du har rätt - den är faktiskt lite shabby - och lite chic!! ;-) /Ruben

    SvaraRadera
  5. Fint!
    De där stolarna är verkligen jätte fina.
    Hoppas allt är bra med dig!
    /Lina

    SvaraRadera
  6. Hej! jag tror man sår nya vart år..av klockranka.. men kanske kan man ha den frostfritt? / kram åsa

    SvaraRadera
  7. Ah, kransveronika heter de! Jag har ett gäng egensådda sådana hemma, men har tappat bort lappen (i vanlig ordning). Mina är för övrigt nästan helt överblommade, men de är fina ändå. På tal om fint så kan jag bara hålla med om att det är lätt att falla för det vita, slitna grupptrycket... ;-)

    SvaraRadera
  8. Så fina de blev!! Visst blir man påverkad av alla fina inredningsbloggar.
    Mina stargazer blommar inte än. Den andra rosa liljan är ju underbar - vill ha! Synd att du tappat namnet.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  9. Hi hi...så klart man blir påverkad av allt fint på alla dessa bloggar...o jag är stum av beundran inför vad all åstadkommer med sina hem och saker...helt suveränt.
    Skulle gärna ha "allt " shabby men fler i familjen ska ju trivas så jag får böja mig...men smyger in det utan att det märker nått.
    Superflott blev bordet och stolarna och vad kul att börja inreda hela "stugan".

    Kramen från Malin

    SvaraRadera
  10. Vilka vackra liljor!! Tusen tack för din kommentar hos mig..Alltid intressant med vad andra tycker..Ja här har mycket oxå målats vitt,,men det är vackert..Kram

    SvaraRadera
  11. Liljor är underbara och jag är så glad över mina som jag skaffade mig efter förra året så ajg saknade liljor. Såg ju alla andras fina bilder då.
    Bra blev det med målningen! Kram!

    SvaraRadera
  12. Härliga liljor du har!
    Är också i inredningstagen. Snart har vi renoverat klart vårt sommarhus. Detta är tredje sommaren vi håller på. På lördag är det invigningsfest..även om vi inte är klara...för snart är sommaren förbi.
    Gillar dina vita möbler men själv fegar jag ur när det gäller att måla gamla möbler, i alla fall om de är hela och tidigare omålade eller har gammal orginalmålning.
    Tycker om att blanda olika stilar och färger.
    Tur att vi tycker olika vi människor :-)))
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  13. Så fint både möbler och blommor! Bordet och stolarna har verkligen blivit kanonsnygga. Den blå stolen såg ganska läcker ut men fint med det vita..

    Tack för ditt "vattniga" erbjudande! Jag testar med citronsyra så länge...det är ju inget problem att röra ner lite innan man vattnar (gäller bara att ha det i huvudet!).

    Ha det gott! Kram Karin

    SvaraRadera
  14. Hej! Så mycket fint du visar. Härliga liljor och tidslösa vita shabby chic möbler :-) Njuter!

    Ha det gott! Kram Camilla

    SvaraRadera
  15. Så fint det blev med vitt! Visst är det lätt att bli påverkad av andra, men....en stol i blått är lite för mycket :)
    Ljuvliga liljor och jag är väldigt glad över att baggen har hållit sig borta från mina i år.
    Ha en fin dag! Kram / Bea

    SvaraRadera
  16. Så fint det kan bli med vit färg även jag har ju börjat måla lite vitt här hemma.
    Och mer lär det bli.
    Men inte i alla rum,och vissa gamla saker vågar jag inte sätta penseln på.
    Stolarna Du Fick av Din Mamma blev verkligen så fina.Hon kanske vill ha tillbaka dem nu ;)
    Så vackra bilder på Dina liljor.
    Doftar kanske också?

    Ha en bra Torsdag!
    Kram!

    SvaraRadera
  17. Jodå, visst gillas shabby chic både ute och inne, men jag har inte tänkt på blommor i den kategoring, lite roligt nytänkande :) Dina möbler blir kanonfina! fast jag gillar den blåa stolen också, den sticker liksom ut lite, hade ju annars passat i min medelhavshörna ;) Men jag har lite beg möbler på G och det blir nog både målning och kanske lite mosaiklek på en bordsskiva, skall bara jaga lite beg porslin som kan krossas :)
    I morse var det nog värsta dagen hitills - tänkte först gå och lägga mig igen.... *fniss* men jag avstod :) Nu är det bara resten av torsdagen och halva fredagen kvar..... nä, det är jättekul att börja jobba igen, träffa kollegor och höra vad alla haft för sig i sommar :)
    Min svåger har hus på Bohus Malmön så jag har varit där mycket, och tror faktiskt jag känner igen ett av huset, det röda - visst ligger det när man promenerar ut mot havet? Har du sett alla musselskal som ligger på bergen där? Det bara du MÅSTE se och plocka med dig hem :) Härlig med havet - nästa helg skall vi till stugan :) Må så gott, kramen 8`)

    SvaraRadera
  18. Tänk så fint det blev med lite vit färg!!!

    Dina blombilder är alltid så fantastiska. Jag vill bara luta mig fram och sniffa som Ferdinand gjorde under sin korkek!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  19. Har aldrig hört nån säga att blommor är Chabby Chic, men du har så rätt så rätt. Visst är de det!
    Just nu är hela trädgården lite väl Chabby Chic för min smak. Min egen alltså. Det har varit torrt länge och det sätter spår.
    Gillar dina målade stolar!! Jag tror jag just har kommit på att jag har för litet hus!! Får inte alls plats med det som jag längtar efter att få göra.
    /Lillianna

    SvaraRadera
  20. Hejsan
    vet inte om jag vart här förut, men vilken mysig blogg du har, jag kommer tillbaka ,
    kram från mig

    SvaraRadera
  21. Underbart fina blommor du har i din trädgård.
    Vet du jag tycker pelargoner är lite shabby chic. Så den på ditt fina nymålade bord är mitt i prick. Visst är det en sådan pelargon jag har;=)?
    När du målar chabby målar du med brunt innan du målar med det vita?

    Ha det gott vännen.
    Kram/Gunilla
    Tror alla mina skott är på god väg att ta sig, HOPPAS!

    SvaraRadera