måndag 7 september 2009

Virk mani och förberedelse inför hösten..

Helgen var omväxlande rolig och avkopplande. Som ni såg i förra inlägget så var det stort kalas på lördag och mycket tjo o glam.. Till söndagen beställde jag uppehåll så jag kunde få lite gjort ute i trädgården, både som avkoppling och nytta. Och finvädret infann sig.. så himla skönt.
Finns väl inget mer meditativt än att gå där o pyssla, planera och rensa en skön dag i trädgården.. ja det är livet det. Kvällarna kommer fort nu och tid till annat pyssel har kommit, ja förutom att sitta vid datorn då.. =).. Min nya pyssla som jag gjort den senaste veckan är virkning.. Tårtorna såg ni och här kommer en lyckomaskot som dottern beställde i lördags..

Turkos och grönt är Marias färger så det var ett självklart val.. Denna ska hänga på skolväskan.. jopp.. mina stora dotter läser på högskolan andra året nu så hon behöver en liten maskot som håller henne sällskap. Fort o lätt går det.. med dessa små figurer.. Fick en bok av en rar f d elev.. så himla gulligt. Hon slutade för två år sedan hos mig, där hon varit i 4 år, och för ett par veckor sedan när hon hälsade på på jobbet så hade hon med sig en liten bok med små virkade figurer..
"Amigurumi"..som för övrigt betyder små virkade figurer på japanske.. ja intresseklubben noterar va?
Ni kan ju gissa så glad jag blev, ja kanske inte mest för boken utan för själva grejen, nåt bra måste jag ju ha gjort i alla fall.. *ler*.. men det var ju inte så svårt kanske med söta lilla Ida.
Efter att ha testat mascot mönster och tårtmönster så kan ju inte jag hålla mig utan då måste jag ju "skapa" nåt eget, utifrån vissa grundgrejer.. så blev lilla Pippi till. Eller i alla fall så är Pippi inspiration till denna lilla virkade tjej, Cornelia älskar ju Pippi så farmor tänker ju på det. Och denna ska naturligtvis hon få.. får se sen om jag gör fler för att ha i butiken..

Det är i alla fall superkul detta med att virka och här är en bild på boken om ni är sugna på att testa..

Söndagens söndagsprojekt var alltså att börja röja inför hösten, slänga en del saker, hälla ut vissa krukor.. ja jag t o m slängde dahlior som det inte blivit så mycket med och pelargoner som jag hade fler av.. obarmhärtigt röjde jag i krukor och land..

Blev riktigt luftigt och skönt på flera ställen och det känns bra.. *ler*.. Vårt "byggprojekt" vid uteplatsen börjar få form, attans att man ska ha så mycket runt omkring sig jämt, men nu fattas det putsbruk och så lite mer jord.
Här är det tänkt att det ska bli lite medelhavs inspirerat till nästa säsong, i det stora tråget så finns ett silverpäron som väntar på att planteras. Liljan framför och en till blommar så fint just nu.. likaså Afrikas blå lilja.. är väl underbart att det finns blommor hela säsongen som vi kan njuta av.



Trappen vid uterummet och på framsidan har fått varsin ny höstkruka, här är den som är utanför uterummet, vik cyklamen, ett gräs med röda toppar så himla fin tyvärr ettårig. Och så tror jag det heter silvernjurvinda.. eller ? Vit och silveraktiga blad riktigt fin den också. Och så sitter naturligtvis ängeln där och vakar över allt..

Nu önskar jag alla en skön måndagskväll.. imorgon hoppas jag att jag kommer ut i svampskogen, hoppas hoppas det inte regnar i morgon eftermiddag.. Lite mörkt tyckte jag det såg ut på vädret förut.. men men hoppet är det sista som överger.

11 kommentarer:

  1. Åhh så du fixar och donar! Vilka söta små virkade figurer. Tror absolut att Cornelia kommer att bli förtjust i pippi! :) Så spännande med medelhavshörna. Har du planerat att andra mindre härdiga växter där i krukor också? Silverpäron och liljor låter inte alls dumt. Höstarrangemang till trappen är jag också sugen på att fixa fast just nu håller vi på att gräver och flyttar i rabatten som jag visade i senaste inlägget. En stor näva har delats och en stor pion (pontanini) har grävts upp hitills. :) Ha en skön vecka och lycka till i svampskogen! Kramar Karin

    SvaraRadera
  2. Fina små figurer du har gjort, man skulle kanske prova på att virka en sån!

    SvaraRadera
  3. Himmel Moa kan du inte typ smitta mig lite med den där virk-manin..jag är ingen fena på det..men du så trevliga små grejer du gör..härligt.

    Nä men jag får nog hålla mig till växthuset..odla är mer min grej..fast det är ju din grej det med..suck jaaa du kan då allt du..men vet du vad..jag tycker om dig ändå..:D jag skojar med dig vet du..mmmm så är det..jag bara beundrar dig och allt du kan..

    SvaraRadera
  4. Jag undrar hur många timmar du har på dygnet?????? Du hinner ju hur mycket som helst! Inspirerande!
    Jag ska också komma igång med att virka igen. Jag vill göra små söta trädgårdsmöss som jag sett på olika bloggar.
    Visst är det avkopplande att fixa i våra trädgårdar.

    Har precis avnjutit nybakat bröd här. Gott! Kram!

    SvaraRadera
  5. Men Moa har Du också drabbats av Amigurumi?
    Det är bara så roligt....
    Pippi var verkligen helt fantastisk.
    Hoppas Du hann skriva ner hur Du gjorde för det är nog många som skulle vilja ha det mönstret ;)
    (jag vet en)
    I dag har jag varit i husbilen och då blir det en del.
    Ha en fortsatt Go kväll!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Åh, de är ju så söta dessa småfigurer. Har själv funderat på att köpa någon beskrivning och prova. Är det inte svårt?
    Må gott!
    Anna-Karin
    livetharochnu-akh

    SvaraRadera
  7. åh, så gulliga dockor! Ska kanske tipsa tjejerna på syjuntan. Vi behöver nåt projekt, för när vi träffas nu så pratas det bara och sys ingenting! :-) Tack för dina råd gällande höstanemonen. Hoppas på nästa år! kram

    SvaraRadera
  8. Vad fint du fått till det!
    Behöver göra som du, rensa och städa bland krukorna. I alla fall deras innehåll.
    ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  9. åhhh söt han är min maskot!!!
    tack söta mamma!!!
    kram

    SvaraRadera
  10. Åh, dina dockor är verkligen söta -härligt med kreativitet!//Eva

    SvaraRadera