måndag 30 augusti 2010

En varm dag på Hovenäset...

Dessa ruggiga höstliknande dagar skapar en längtan efter sommar o sol igen.. suck.. sitter o bläddrar i månadens mapp och ser en massa bilder från..  ja inte alls länge sedan, det var ju i början på augusti !! Känns konstigt att det känns som hösten redan kommit.. men jag hoppas på många soliga dagar till, hoppet är väl det sista som överger en.
En härlig lat dag åkte vi in för att promenera runt på Hovenäset som är en liten pärla vid Kungshamn på Västkusten. Det är bara några hundra hus på en kulle invid havet, en liten mysig hamn så bättre kan det inte bli på västkusten en varm sommardag så här bjuder jag på lite bilder om ni har lust.. 
Bilderna går ju klicka på för att få större som vanligt.






Den röda sjöboden ovanför Lars o Albin är till salu.. Bara 975000 för en skev sjöbod.. jisses säger jag jag skulle inte vilja bo på de pålarna.. jag vill allt ha lite mer stadigt under fötterna jag *ler*..


Då skulle denna passa mig bättre.. står i alla fall på land!! och ser härlig ut tycker jag nedan ser man den från sjösidan, men inte var den till salu.. *ler*..



Små pittoreska sjöbodar.. nya bodar, gamla båtar och nya racer.. ja allt är blandat i en charmig mix..



Små vägar, gångar snarare, emellan husen, en del är fantastiskt vackra med ägare som älskar sitt hus o sin lilla trädgård.. anpassad för att må bra i den karga miljön så himla fint.





Gångvägen går precis bredvid detta huset som är så fint pyntat.. precis min stil.. *ler* smög runt knutarna där o fotade kände mig nästan lite skum.

Ja det var en härlig stund att gå där o drömma och kika på alla fina hus och mijöer, själva Hovenäset ser vi från vår badvik vid "Ville".. men på lite håll och oftast åker man bara förbi när man ska in o handla i Kungshamn så detta stop var väldigt roligt och trivsamt. 

Kanske blir det lite bättre väder nu, ser ju ut så om man ser på prognoser och då blir det nog en tur till kusten annars blir det kalas i helgen igen, sambon fyller år.

12 kommentarer:

  1. Härliga bilder från skärgården!
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  2. Vackert, nån sjöbod ska jag inte köpa..

    SvaraRadera
  3. Ne.. inte jag heller Hannele.. det får allt vara *hehe*..

    SvaraRadera
  4. Alla dessa små vackra smultronställen som vi har ut med kusten är så mysiga :) Gillar när de är små och pittoreska *stavning?*

    Känner igen mig med att smyga runt med kameran - hihi... men det är ju också så, att när man promenerar runt i mellan husen som ofta ligger tätt, tätt, - så känns det som om man går i deras trädgårdar! Minns när vi var i Hällivikstrand, då gick lilla promenadvägen mellan huset, och mitt i deras trädgård?! så vi passerade alldeles bredvid där de satt och njöt av kaffet i bersån men de bara log och vinkade glatt - gissar att de var vana :)

    Ja, trädgården är eftersatt här med, har tappat lusten lite, som så ofta det blir om sensommaren. Kanske det goa vädret ger lusten tillbaka :)

    Ha en skön sista augustidag :)

    SvaraRadera
  5. Så vackert... Underbart med sådana pärlor..... bara att promenera runt och insupa atmosfären....

    Med lite sol och kanske en aningens värme får du nog lusten tillbaka.... Lite sol gör susen!

    kram Charlotte

    SvaraRadera
  6. Hej Moa Åh det var ju underbara bilder så härliga att se på man kan riktigt känna känslan där när du promenerade runt men som du sa 975000 för en brädhög lite för klent att bo på även om sommaren hua stadigt under fötterna får det allt vara. Men så underbar miljö det där är man får direkt längtanväntan i kroppen till nästa sommar..

    SvaraRadera
  7. Hej Moa. Det ser verkligen härligt ut. Fina bilder, och vilka blommor du har i din blogg...wunderschön.Ha det gott/ Monika

    SvaraRadera
  8. Underbart, läckert! Känner den salta havsdoften ända hit..jag bjuder på lite Ostkust hos mej.Kram/Eva

    SvaraRadera
  9. Härliga sommarbilder....!
    Nu får man väl säga att hösten är här och den njuter jag av också, tända lite ljus och mysa inomhus.
    Alla årstider har sin tjusning för mig.

    Ha det gott,
    kram Marie

    SvaraRadera
  10. Mmm så fina bilder och så fint utanför den lilla stugan ja sådant kan man ju bara inte låta bli att fota.
    Verkligen smakfullt och så roligt att titta på och bli lite inspirerad :)

    Kram!

    SvaraRadera
  11. Ett riktigt mysställe. Mycket vackert. Ja nu känns det som du så riktigt säger att det är höst i luften. Fast jag måste nog säga att jag gillar den höga fina luften och de härliga dofterna som är just nu.

    SvaraRadera
  12. Vilka härliga sommarbilder! Skärgården är verkligen njutvar och här får vi åka en liten bit för att möta små öar och skär... vi får då dra oss emot Blekinge. Tack för att du på mide jag riktigt kände hur gemytet och värmen slog emot mig. Ser samtidigt hur solen tar sig igenom morgondiset här...

    SvaraRadera