tisdag 23 november 2010

Aftonväskor är temat...

Nu har jag sytt några aftonväskor, att skapa och leka med olika tyger, band och garner är himmelriket för mig, älskar att skapa/fundera fram vackra saker..  och jag hoppas ju att andra också ska gilla dem. 


En jag är extra förtjust i är en med ett riktigt fint sidentyg, matt, lilagrå.. så himla fin färg och ett fint gammalt broderi som ingick i en hel oanvänd stolsmundering.

Denna lilla bit var tänkt till ett armstöd, en gammal tant som inte längre lever har suttit och broderat detta fina som jag nu har äran att få använda. Och det finns ju två f d armstödsbroderier så det ska bli två likadana väskor, sen är det stopp på denna sort och jag får tänka till hur nästa väska ska se ut för jag har mer av det fina sidentyget.

 

 Ljusgrå sidenband med mattlila små pärlor..


Ett vackert gammalt vintagetyg, svart med vackra blommor på det är från 50- eller 60-talet också detta helt oanvänt, tänk vilka skatter det finns hos snälla människor.

Här står de på parad.. och två av dem finns nu inlagda i "Moas Lovely webshop".
Den silvriga har en avtagbar blomdekoration, även den svarta har fått det, så kan man välja när man vill vara extra flärdfull.. *smile*.. 

Vädret idag förresten är ju riktigt vinterväder.. snön kommer vågrät och inte ens katten vill vara ute, hunden vill gärna men inte jag så vi sitter inne o myser vid brasan och har ljusen tända. Tycker ni ska göra detsamma för det är inte säkert därute i halkan idag.. 
Kram



17 kommentarer:

  1. Såå FINA!!! Jag gillade den svarta bäst :O)!!!
    Du är så himla duktig Monica!

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiska väskor du gjort...
    Helt fantastiska....
    Gillade den grå men blommorna jättemycket.
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  3. Verkligen snygga väskor, kan bara inte komma på när jag ska få användning för dom ;-) Vill du vara med i utlottningen av ett snyggt trädgårdsförkläde så kolla in på min blogg. Ha en härlig kväll.// Kram Peter

    SvaraRadera
  4. Jisses så fina! Helt underbara!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Finfina - du är verkligen kreativ.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  6. Helt sagolikt söta väskor du har sytt...blir stum av beundran...Och visst blir man glad o mår gott när man får sitta i lugn o ro o knåpa...Vackra tyger och band har du använt o att "hitta" saker som man kan använda är suveränt.
    Ja idag har vi vinter igen och mer ska det bli...skrev i min blogg att jag skulle cykla som idag men det var inte att ens tänka på...Vad är det som hänt med vårat väder...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  7. De som inte tycker de är sagolika, borde omgående kontakta en optiker. Helt bedårande.
    Ha de så gott

    SvaraRadera
  8. http://www.vindsromantik.blogspot.com/

    WOW, vilka ljuvligheter, så fina och du är såå duktig. Sagolika romantiska!

    Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  9. Very elegant and beautiful dear Moa!!!
    I love it!

    SvaraRadera
  10. Jösses, vilka fina saker du gör, Moa! Sååå duktig du är:)

    SvaraRadera
  11. Helt underbara väskor och den första blev jag blixtförälskad i så fina färger och vilket handarbete med pärlorna och vecken,Mycket fin!!!
    kram Katarina

    SvaraRadera
  12. Men Oj så vackra små bakelser. Vilket hantverk.
    Jag älskar de alla tre.

    Kramar!

    SvaraRadera
  13. Men Moa, dina konstverk är helt underbara...som smycken. Jag är verkligen imponerad...du är ju superduktig. Vilken fantastisk kombination - siden och petite point!
    Varm kram
    Randi

    SvaraRadera
  14. Med en sådan väska önskade man ju att det vore aften dygnet runt ;-)

    SvaraRadera
  15. What a talent you are Moa! These are stunning! A great compliment to any party dress. Every detail . . . so fine. Your photographs are lovely and charming. Kram Carol

    SvaraRadera