torsdag 25 november 2010

Insnöad..


Känner mig extra insnöad idag.. hemma från jobbet med världens huvudvärk vet inte om det är förkylningen som gör det eller om det är migrän, vilket jag inte haft på många år så det lutar åt förkylningshållet.. hoppas på det i alla fall. 

Tittar man ut..
 
***************
Så är världen utanför vit vit o åter vit, med fullt av yrande snö och en vind så inte ens katten vill gå ut. Känns som vi snart har förra vinterns snömängd redan i november.. helt otroligt. Då nådde snön upp till övre staketkanten, så det är klart lite till kan det snöa innan vi fått den rätta mängden.. hmm.. men vinden driver upp snön så på vissa ställen är det meterhöga drivor redan.. vojne vojne.. *smile*
***************


Från uterummet kan jag se alla fåglar.. roligt nu när vi köpt en nytt fågelhus och så finns det massa äpplen kvar på 'Ingrid Marie' trädet till fåglarnas förtjusning bl a Koltrastar och ett helt gäng Sidensvansar har kalasat där flera gånger idag.

Tänk så mycket man ser när man är hemma o dålig, vanligtvis så ser jag inte skymten av fåglar på veckorna men oj vilken aktivitet det varit här idag. Vi köpte ju som sagt ett fågelhus för att ha fröer, talgbollar och nötter från Wildlife Garden. Visade den här för några veckor sedan och den har verkligen blivit en succé bland fåglarna i kvarteret. Idag när jag googlade på fågelsorter fick jag se att Wildlife har en fågelskola som är jättefin, bra bilder och beskrivningar på alla vanliga fågelsorter vi har här i Sverige. Jättebra för en sådan som mig som inte är bra på våra fågelsorter.



Jag passade på o fota ett par väskor till i dagsljuset.. en med ett gammalt broderi som varit ett kuddfodral, fick den av min mamma för att göra något roligt med den och jag tycker den blev riktigt retro.. o så har jag fotat den "Lilla svarta" för vinterns fester. Svart är så otroligt svårt att få snyggt på bild men det blev bättre när jag fick med den broderade på bilden också.. 

Nu får ni ha det så bra.. jag ska vila lite och hålla mig stilla lite så får jag hoppas jag mår bättre snart och ni som måste ut i trafiken i snöovädret ta det nu lugnt! 

16 kommentarer:

  1. How much snow have dear Moa, great, send it to us in a Croatia. Romantic and beautiful bags!
    Kiss and enjoyable weekend.

    SvaraRadera
  2. Ja mycket snö är det ,precis kommit hem o det var skönt,vart på helspänn när jag körde hela tiden...diggar inte snö på vägarna,annars e det fint!
    Så fian börs/väskor du gjort,imponerande.Hoppas huvudvärken har släppt.kram =)

    SvaraRadera
  3. Inte kul när förkylningarna kommer. (Jag vet, blir aldrig av med den)
    Man blir lycklig av alla småfåglar, kul att du fick se dem. :)
    Ja, hoppas att det inte blir en sådan vinter som förra året, fast det ser ju ut så.
    Fina väskor.

    Krya på dig.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Hoppas att din huvudvärk går över fort.
    Så fina bilder du visar idag.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Oj! Den svarta väskan var en riktig "snygging"!!!

    SvaraRadera
  6. Idag har jag hört många som har huvudvärk och har varit smått besvärliga. Jag tror att det till viss del beror på vädret och på snön, att det hänger på lufttrycket.

    Väldigt vackra väskor du tillverkar.

    SvaraRadera
  7. Oj, det var mye sne som var kommet hos deg! Her i Oslo er det litt sne, men det verste er den kalde vinden som har vart i mange dager nå. Gud så lekre disse veskene dine er, du er utrolig dyktig, Moa! Ønsker deg god bedring og håper du føler deg bra igjen i morgen. Takk for tipset om Artwood..wow, de hadde mye fint! Klem fra Jorunn

    SvaraRadera
  8. Så tjusiga väskor!

    Ni har mycket mera snö än vad vi har - hallå! jag bor ju Norrland! :)

    Jag tycker att det är rogivande att titta ut på småfåglarna som äter och i februari-mars är ju dagarna mycket längre och man hinner se dem lite mera.

    SvaraRadera
  9. Viktigt att vi matar fåglarna nu så vi får ha dom hos oss i sommar;)
    fåglar är ju oftast trogna sina matplatser...
    Mycket fina väskor...
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  10. Usch stackare... jag vet hur det känns med huvudvärk.. hoppas verkligen att det bara är en förkylning.
    Krya på dig!

    Titta över till mig lite vet ja..
    och hoppa på min utmaning!

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Oj oj så mycket snö.
    Dina fina handvärmare har varit på fest på slottet bara så du vet jag gillar dem!
    Annika

    SvaraRadera
  12. Du nu räcker det för ett slag va...så mycket snö ...Vänern i alla ära men när den drar till sig väder så är det verkligen rejält...suck...
    Ja en riktigt mysig 1:a advent lär det bli med glöggväder o snö på rutorna runt adventsljusen...En av våra grannar var ute o pulsade i snön förut o det enkom för glöggen...Jag var ute med lilla vovven som faktiskt gillade vädret...
    Jag sitter med rinnande näsa o är orolig att en förkylning ska braka loss lagom till helgen o min ledighet...ja ja...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  13. Hejsan Moa, så mycket snö du har....
    Fin bild på dina fåglar, alltid något gott med att vara hemma och sjuk, då fick du ju se dem.
    Krya på dig, drick te med HONUNG !!!!!!
    Trevlig första advent, Kia

    SvaraRadera
  14. Hej Moa oj då är du inte riktigt kry! Hoppas det går fort över och väder och snö har vi så det räcker alla redan tycker jag. Har varit ute och skottat redan måste ta fram snöslungan nu de tär dags. Ja de tär så kul med alla fåglarna man ser nu när man matar dem de behöver verkligen hjälp nu i dessa kalla tider och svårt för dem hålla sig vid liv annars.Ja så söta väskorna är som du har gjort igen härliga. Ha en trevlig helg och första advent nu då.

    SvaraRadera
  15. It must be a comfort . . . only too bad about the headache . . . to stay safe inside and warm as the storm rages outside. The piling snow is beautiful but much too soon! I am glad you do not have to be in it. Kram Carol

    SvaraRadera
  16. Vackert när det sitter äpplen kvar i träden när snön kommer och nog har den kommit alltid.
    Krya på dig och trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera