söndag 12 april 2009

Påskdagen..

Då var det påskdagen och helgen är nästan slut, påskäggen är uppätna, jag har firat påsken i goda vänners lag och ätit mycket god mat. Vi har haft besök, lekompis till Albin har varit här och jag har haft helt underbara dagar ute i nästan försommarväder. Ätit och fikat ute mellan varven av rensning av rabatter och donande i trädgården.. ja helt enkelt en skön och fin påskledighet. Imorgon är det min sista lediga dag..
Albin och lille Mowgli.. lite drygt 16 veckor..

Svårt att få dem på bild samtidigt.. men denna blev riktigt skarp... klicka gärna på bilden.. ögonen är så fina på båda.. då ser ni även den risiga baksidan, det landet är numera städat och vårfin.. =).

I Fredags på Blooming friday visade jag en bild på mina små tidiga tulpaner.. Tulipa Kaufmanniana, Näckrostulpaner. De är ganska små, som lite större krokusar.. här är landet de blommar så fint i nu..



Roade mig med att fota lite idag i solljuset.. på håll ser de små och ganska oansenliga ut men står man bredvid landet är de som små solar.
Mitt projekt under den stora thujan går framåt, som kant har jag köpt torvblock.. att smyga och samla skiffersten på olagligt sätt kändes inte så kul.. *ler*.. så jag fick köpa mig en kant.

Uppställda på rad för att se om jag gillar formen..
Här har jag bestämt mig, lägger sten i bakkanten så det håller baksidan på plats som sluttar en liten aning, och så ska det bli sten runt stammen också.. jord har börjat köras i.
Om jag blir klar med jordskyfflandet imorgon ska jag köpa fil och pensla på.. så det blir mossa på torvkanten, någon som vet hur lång tid jag behöver vänta på mossan..?
Längst bort i bild ser ni mitt nästa projekt.. min lilla "Cottage garden" fem stycken dubbla pallkragar där jag ska odla lite grönsaker.. ska försöka få en portal in så man liksom går in i ett trädgårdsrum med mina små odlingar.. Får berätta lite mer sedan, det är ju många som har pallkragar o odla i så nytt är det inte mer än här på Moas gård.. som ska få lite ordning o reda bland nyttigheterna..
Ha det gott - Kramiz

15 kommentarer:

  1. Visst är de små tulpanerna fina!
    Ang. mossa på torven - mama mia - inte behöver du vänta särskilt länge. Hos mig tar det maz ett år och sedan får jag börja bekämpa björnmossan som vill ta över det mesta - inte kul alls!
    Vilka fina vovvar! Jag är djurtokig och skulle vilja ha många av alla möjliga "sorter" - en hel lantgård, men mitt psyke klarar inte djursorg - därför kommer jag att avstå i framtiden när Skruttan har lämnat oss.

    mvh, Anja

    SvaraRadera
  2. Oj så söta! Tänk att vi kan bli så glada för lite blomster ;) I dag skall jag ta en trädgårdsspaning här hemma, det har hänt mycket de dagar jag varit borta! Så bra det blev med torvblocken - glöm inte att väta dem ordentligt med vattenslangen när jorden kommit på plats, då håller de fukten för hela rabatten :) Min torvrabatt behöver ha lite städning den med men just nu hinner jag inte :) Har petat ned Murgrönsrankor emellan blocken och nu är jag nyfiken på om de tar sig. Mossa - du får väl fuska och hämta mossa i skogen :) Det ser ut som om du/ni haft en härlig påskhelg och så har även vi haft! Solbränd näsa och lite lagom med träningsvärk för även stugan vid havet, behöver ha sitt med städning både ute och inne. Men idag blir det trädgård hela långa dagen :) Ha en skön måndag - kramis =)

    SvaraRadera
  3. Men oj oj oj så fina hundbilder! En renrasig rottis? Superfin! När vi skulle skaffa hund ville jag ha en golden men maken sa att ska det bli hund så får det bli en rottis annars ingen. Jag gav mig ganska enkelt och det ångrar jag så klart inte men de båda är klart mina favoritraser.
    Ser br aut med dina projekt, du måste ha jobbat hårt i helgen.
    Här har vi byggt mur, visar under dagen.
    Ha en bra dag! Kram!

    SvaraRadera
  4. Va fint det kommer bli med tovblocken. Aha, så filmjölk är hemligheten till att snabbt få mossa? Jättefina vovvar och ljuvliga tulpaner.

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig helg Monica! Så söta bilder på hundarna och ljuvliga tulpaner. Kul att läsa om dina projekt det kommer bli jättebra.

    Ha en skön (ledig) dag! Kram Karin

    SvaraRadera
  6. Hej! Vilka otroligt fina bilder du tagit, det blir ju jättefint det där med torven som kant. Ha en bra fortsättning på dagen/Eva

    SvaraRadera
  7. Ni verkar haft det bra och nya projekt på gång, kul. Ha det fint, kram.

    SvaraRadera
  8. Ja, dessa små vildtulpaner är verkligen fina. Och, vad fint det blir överallt!! Ha det gott! /Ruben

    SvaraRadera
  9. Vilka fina tulpaner!!
    Här har knopparna bara kommit upp ca 2 cm knappt så de syns!! :-)
    I går hittade jag årets första tussilago, härligt!!
    Jätte fina bilder på hundarna vet hur det är att fotografera valpar som inte är still en minut.;-)
    Ha en skön annandag påsk!!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Åhh vilka fina kompisar!
    Jättefina former på rabatterna .. gillar rundningarna och linjerna.
    4-ugnen är bränd... återstår 2!
    Linda

    SvaraRadera
  11. Mysiga hundkompisar. Mowgli ser stor ut redan fast du skriver att han bara är 16 veckor.
    Jag är mycket förtjust i små tulpaner. Jag har några gula (vet ej namnet) som följer solen. Så fort solen går ner, sluter sig kronbladen och väntar in nästa morgon.
    Ha en härlig sista ledig dag!
    kramar från Poppisn

    SvaraRadera
  12. Hej..Vilka goa hundar.Jag bara älskar djur,,vackra tulpaner.Jag har nån liknande vet inte exakt men något med"Turkistan" inamnet.Tyvärr har jag planterat dom lite fel där alla av nån konstig anledning måste trampa så det blir till att flytta dom,suck för icke trädgårds tassare!!Kram till din dag..O tack för fina bilder..

    SvaraRadera
  13. Härliga bilder!! Gillade de rundade formen på rabbatterna:)) Jätte snyggt med stenen sen. Ha det

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga bilder =0) Hundar är väl för härliga! Vilket kul projekt med torvblocken, blir säkert jättebra! Läste någonstans att om man vill ha mossa någonstans fort ska man hämta mossa i skogen och köra i matberedaren tillsammans med filmjölk å sen pensla moss-sörjan där man vill ha det. Det kanske kan vara värt ett försök =0)
    Kram Linda

    SvaraRadera
  15. Vad det händer saker hos dig! Spännande!
    Den lilla tulpanen är helt underbar. Har provat den men den ville inte bli kvar.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera