måndag 8 juni 2009

Kalastider..

Ja jag har överlevt, helgen och alla kalas.. Det har varit Studentfest, 50-årskalas, Travfest, Sveriges nationaldag, valdag och idag sist men inte minst viktigt.. 9-årskalas. Herregud vad fester kan tära på orken.. *ler*.. kan det bero på oträning eller ålder måntro.
Tid för bloggläsning och blogginlägg har varit lika med noll.. sova, överleva och fixa festblåsan mellan festerna, se till att blommor och presenter varit med vid rätt tillfälle och fest.. Skulle sett ut om 50-åringen fått ett par supertuffa fotbollsskor i storlek 32.. och 9-åringen fått en läcker guldgrön thuja och en vacker rhododendron.. vilken besvikelse i alla fall hos 9-åringen kan jag tro.

Nu är det inga fester mer förrän till midsommar.. då smäller det till med midsommarfirande och så passar jag själv på att fylla år samma dag.. Men förresten vi har visst avskedsfest på jobbet för personal på fredag också. Ja ja jag har hela sommaren att vila upp mig på, nästan 8 veckor så jag ska inte klaga.. Nog om detta *ler* men bara så ni förstår att jag är liiiite utmattad.

Förra veckan var jag iväg till Linda och träffade henne och mina keramikkompisar... Katarina och Lotta. Tänk Linda hade dukat upp ett riktigt härligt keramikbord som mötte oss i trädgården när vi kom, oj vad mycket fint vi har gjort. Vi ville direkt ha en ny kurs, sätta fingrarna i en mjuk o härlig lera.. o knåda och forma.



Här ser ni hela härligheten.. fatet och urnorna i mitten är betongalster och ingen keramik men ursnygga och de var Lindas...




Här är min japanska lykta, blev väldigt nöjd med den.. och så en kronärtskocka som någon gjort, minns inte vem just nu. Men det var i alla fall inte Lotta eller Katarina som var med samma kväll, utan någon annan, läcker är den i alla fall.




Ett stort härligt tråg, inte mitt tyvärr *ler*.. mina krukor är det i alla fall. En härlig mönstrad platta med vackert mönster, tror det var Katarinas snygga. Ja ni ser säkert fler fina saker hos både Katarina, Lotta och Karin när de visar sina fina alster..


Nu ska jag läsa ikapp mig lite hos er.. äta lite kvällsmacka och mysa lite..

Om det är någon som ser något konstigt här ibland, så är det jag som håller på o flytta mina inlägg från min trädgårdsblogg till denna bloggen. Vill gärna ha alla här, det är så roligt att kunna gå tillbaka.. just nu är jag hyfsat klar t o m februari 2008, så det är lite att flytta runt och ibland så hamnar de lite fel och kommer på förstasidan istället för på rätt datum..

Kram och ha en skön fortsatt kväll och en bra tisdag.

ps.. de första bilderna är på fröställningar från Herrgårdspion som Lindalunda hade.. visst är den snygg.. ?

14 kommentarer:

  1. Ja det va mycket kalasande.Jag har oxå haft lite sånt i helgen..Vackra konstverk, jag har aldrig drejat,tror jag skall gå en kurs till hösten nyfiken på om jag kan;),,kanske blir som när jag virkar,allting blir en skål hi hi..kram o ha en bra dag..Susanne i Fare

    SvaraRadera
  2. Gillar din japanska lykta. Vilken talang!!! /RUben

    SvaraRadera
  3. Mmmm, gillar fröställningar!

    Så mycket fin keramik ni skapat. Imponerande!
    Fester kan visst ta på krafterna. Vi hade 15-årskalas i helgen och jag är matt (kan bero på alla allergimedikamenter också!?).
    Nu ser jag frma emot en sommar då jag kan ha tid för trädgården. Kram Marina

    SvaraRadera
  4. Hej hopp! Så det var inte bara student och 50-årskalas, ja, jag förstår att du har haft fullt upp men det är ju så trevligt med kalas! Nu väntar jag på att få se din lykta på sin rätta plats i trädgården - alla dina keramikalster är så himla fina :)
    Trädgårdsresan var lika trevlig, rolig, inspirerande och intensiv som i fjol - jösses vad trött jag var på söndag kväll.... men det är det verkligen värt :) Nästa år har vi bestämt Österlen som resmål - så boka inget annat förren vi vet när, var och hur! Kram 8`)

    SvaraRadera
  5. Vilken Lycka att få hämta hem sina keramikalster--bara gå o titta på dom o säga--Det här har jag gjort alldeles själv...
    Hoppas att allt e väl....Kramen Maria

    SvaraRadera
  6. Väldigt vackra bilder på fröställningen av Herrgårdspionen.....Kalasa på du. Det är bra för själen :) och vad kreativ du har varit på de avundsvärda keramikkurserna hos Linda :)
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  7. Mina saker är kvar där ännu, har inte glaserat dem ännu - det liksom blir inte tid. Längtar att få hem dem jag med.

    Såg tillbaka på din polkagris tulpan å blir så godis sugen måste nog ta en paus och gå ner och leta lite i skåpen,

    /MB

    SvaraRadera
  8. Du har verkligen haft fullt upp!
    Just nu tycker jag att tiden inte räcker till någonting alls.
    Så mycket fina saker ni har gjort den här gången oxå. Men blir verkligen sugen på att skapa lite själv :)
    Din iris är jättefin. Det finns alldeles för många fina växter, och sorter, man kan ju inte bestämma sig för bara någon sort, eller hur!

    Kram Mari

    SvaraRadera
  9. Oj oj vad du är duktig lyckost dig som kan med fingrarna. Mina är mest ivägen när det gäller pyssel.
    Jag har tyvärr så lite tid att blogga men jag blir så glad när du tittar in.
    Ha det fortsatt gott och du...
    Fortsätt med kermik så du kan ha en utställning
    kram
    Annika

    SvaraRadera
  10. Hoppas att du visar dina alster på sina rätta ställen också.. så man får se dem på 'riktigt':o) i sin rätta miljö.
    Längtar tills ni kommer tillbaka.
    Linda

    SvaraRadera
  11. Det syns att du har haft fullt upp! Keramikkursen hos Linda ser ut att vara jättelyckad varje gång folk har varit där!
    Undrar OM jag skulle våga också...få se!
    Fina saker som vanligt och jag blir avundsjuk - som vanligt ;))!/Anja

    SvaraRadera
  12. Så mycket fint ni gjort! Jag har full förståelse för din "trötthet", själv är jag helt slut efter "bara" dotterns studentskiva. Du håller också på med att flytta Tb-inlägg, är det bara jag som inte förstår hur man ska göra????? Ha det gott / kram gittan

    SvaraRadera
  13. Hoppas att du har fått orken tillbaka. Men visst är det roligt med lite fest i vardagen.
    Fina saker du har gjort.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera