lördag 15 augusti 2009

Visning..

Tänkte att ni skulle få gå lite husesyn i vårt lilla sommarnäste..

Har ju visat bilder enbart från utsidan av vagnen.. lite medvetet eftersom jag ville fixa till det lite innan. Inte för att det är klart på något sätt men lite har vi bott in oss och det börjar kännas lite mysigt. Vagnen är från -95 så lite i stil o färg finns att ändra på.. *fniss*.. så här såg det ut när vi fick den.. det är bilder från företaget vi köpte den ifrån.


Här är storstugan där har vi inte gjort så mycket eller inget alls förutom bytt bord och lite piff i fönstren, nya gardiner är ett måste o är på G.. välbehövligt värre..eller hur? Har funderingar på att försöka mig på att klä om soffan.. hmm, ja vi får se.

Här är en bild från rummet ut mot köket med matsoffan.. den är numera ett minne blott.. *ler*

Mathörnan.. man satt mjukt och och långt ner.. och axlarna for upp för att man skulle kunna sitta vid bordet o äta.. alldeles fel höjd.

Här är köket mot skåpen.. motsatt sida är matsoffan.. Spisen är borta och vi har bara bänkplattor än så länge en ny spis ska köpas men det får komma när det kommer vi klarar oss än så länge.

Och så här har det blivit så här långt..


Lite nyplockade blommor från morgonpromenaden.. mina gamla stolar som jag målat i veckan i bakgrunden.


Förra helgen på söndagen när sambon skruvade trallen skruvade jag bort soffan oj vilket lyft tycker vi. Ett gammalt bord med utdragsskivor finns hemma som är nymålat det också samt fler stolar. Svårt att få med allt med en gång.. känns så himla mycket fräschare och luftigare utan den gamla stoppade soffan.. Har sytt nya gardiner, en hissgardin och vita linnegardiner vid sidan.. sommar!!


Lilla fönstret har också fått lite nytt.. med ny rullgardin jag sytt och så lilla turkosa båten jag visat förut har fått sin plats i fönstret.


Små skåp och finurliga hyllor.. lite kul att 'möblera'.. i hyllorna. En fördel är att allt trä är ek, känns fräscht och hyfsat modernt. Skåpluckorna vet vi inte riktigt hur vi ska göra med, någon form av uppfräschning behövs.


Här är mathörnan lite sedd ut mot rummet.. kommer att bli så fint sen när det "gamla" bordet kommer ..


Här är från andra hållet.. längst bort syns vårt sovrum och där finns även två små sovkabysser, små men ändå ett krypin för gäster samt ett badrum. Med toa, dusch och handfat allt vad som behövs.



Här är storarummet, där har jag som sagt inte gjort så mycket än, ett bord har jag fått av mamma som passade mer i storlek än det som var med. Passar perfekt till datorn.. *fniss*..



Så här såg sovrummet ut när vi kom, gamla textilier fastsatta i väggen och massa skåp över huvudet som man hade svårt att nå för det är inte brett mellan säng o vägg..



Så här ser det ut nu.. lite fräschare och luftigare om än skrynkligt ser jag på bilden...=). Det ska så småningom tapetseras och målas om också men det blev ett lyft att få bort alla gamla unkna textilier. Lådor och garderob finns vid gaveln där jag står o fotar..

Ja det var min lilla husvisning ute är det lite risigt väder just nu, det blåser och småregnar och då är det tur man har lite ytor att vara på inne. Gick en lång promenad i morse upp på ett högt berg och runt, kuststigen kallas den, det var värsta träningspasset och en sån varje dag och jag får kondis som en häst..
Nu ska jag mysa lite och läsa en bok..






10 kommentarer:

  1. Men så fint och mysigt det har blivit! En klar förbättring när du fick bort soffan vid matplatsen, och sovrummet - kanonfint! Fina gardiner - du är allt duktig med dina flinka fingar, så att klä om dyner kommer inte att vara några problem för dig :)
    När jag ser bilderna, känns det mer som en liten stuga än en husvagn :) Kan tro att ni trivs och har mysiga stunder inne när vädret är mindre roligt. Hoppas det blir en fin och varm höst, så ni kan vara där på era lediga stunder.
    Vi var vid stugan i går, bara över dagen, för åskan slog ned i måndags och slog ut el. Vi tömde frys och kollade igenom allt, bytte proppar men vi går bara på "halvfas" så något strul är det säkert i ledningarna i jorden. Kusin jobbar i branschen så han skall kolla upp allt mer nästa vecka och sedan vet vi mer om vilka skador som uppkommit (vattenpump m.m.) Närmsta vägen till stugan är bortregnad så det blir till att gräva dränering och skyffal grus...... Ja, det är inte bara ljuva stunder med sommarstuga, tur att vi är många om skötseln av stugan. Ha en fortsatt trevlig helg, kramen :)

    SvaraRadera
  2. Men, vad fint det blir! Det brukar ju vara kul att fixa och dona så att det blir som man själv vill ha det :) Det verkar rätt stort ändå...kan förstå att det blir många lediga dagar där.
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  3. Supermysigt Moa..det är verkligen gott om utrymme och man blir lycklig när man kommer in..jag vet ju eftersom jag bott i sådana flera gånger..

    Utanför Paris på en ö i Seine bodde vi några nätter i en Villavagn..mmm det var såååå nice..och lyxigt.

    Ni kommer få lyxa många härliga dagar i er fina rymliga sommarbostad..kul kul...tack för visningen.

    SvaraRadera
  4. Gillar du inte textilierna från 90-talet? "fniss" Men det fixar du snart, du som kan det där med att sy. Förstår att ni ville ha bort soffan i matvrån om inte annat så siiter man så mycket bättre på en stol. Det kommer att bli jättefint i vagnen när ni fixat färdigt =) Tackar för visningen och önskar dig/er en skön söndag / kram gittan

    SvaraRadera
  5. Så roligt att få se Er Villavagn!
    Vilka utrymmen jätte mysigt.
    Det blev trevligare när Du tagit bort soffan i mathörnan,ni behöver ju inte ha väggfasta möbler för ni ska väl inte kuska runt på vägarna?
    för då blir det ju ett helt annat.
    Där kommer ni att få jätte bra!!!
    När vi åker ut m Husbilen så kan man koppla av alla måsten och så kommer det att bli för er också.
    Sååå skönt!

    Tack för att jag fick "kika" in hos er.
    Ha en fin Söndag!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Så fiiin, Monica! Förstår att ni trivs där!
    Jodå, vi började jobba redan i måndags - tycker det blir tidigare och tidigare...
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Så kul att få kika in i vagnen! Tänk att en liten söt bukett kan ge så mycket hemkänsla. Dt ska bli roligt att få se hur det förändras efter hand. Bara att ni fick ut soffan och istället fick en riktig matplats gör ju jättemycket.
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  8. Först trodde jag det var en husvagn, sedan tänkte jag att det måste vara en stuga och när jag läser så står det husvagn så då är det väl det?
    Hur stor är den egentligen?
    Det är så underbart med husvagn tycker jag.
    Man har bara precis det man behöver med sig.
    Sedan kan man ligga och titta ut på älgarna och det gillar jag.
    Kul att se och flitig och flink är du som vanligt.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  9. Vilken vagn! Ser ut att vara jättestor. Måste vara skönt att kunna ha, som du skriver, lite yta när solen inte skiner och man behöver vara inomhus.

    SvaraRadera
  10. Tack för visningen. Det där med inredning är ganska roligt. Vi håller på med slutklämmen på vårt sommarhus. kräftskiva och 'invigning' till helgen så det gäller att ligga i :-)))¨
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera