onsdag 16 juni 2010

Nytt o fint o så sommarlov...

Bråda tider så här de sista timmarna innan sommarlovet börjar. Min tid i bloggvärlden har varit begränsad men om några timmar väntar ett helt sommarlov med lata soliga dagar.. och så mer tid till andra härligt roliga saker som att blogga.. *ler*.. hinna runt på bloggrundor  m m..

I helgen som var var jag ute i "Ville".. (villavagnen på kusten) fick upp de sista gardinerna, puffade till kuddarna, plockade lite blommor på mina promenader och fotade hela härligheten.. För jag tänkte visa lite före och efterbilder på Ville som vi snart haft ett år.


Hittade gula Humleblomster på min promenad med Albin.. riktigt läcker är den. När jag besökte Birgitta på Glädjekällans blogg fick jag upp ögonen på at det finns många olika färger på Humleblomster. Ja nu var ju hennes inte uppgrävda från dikeskanten utan fina små namnsorter hon köpt men hon fick mig att inse att det finns många färgvarianter och när jag gick där så hittade jag dessa små gula. Riktigt näpna var de tycker jag.


Tada.. så här ser det ut nu.. jag är jättenöjd med den nya ljusa stilen, lite havsinspirerad och ljust med turkos och blå inslag.


Klick klick på bilden..

Nytt golv, ny matta omklädda dynor, ljusa fina gardiner och nymålade väggar. Det som ska till nu är att lamporna ovanför fönstren ska bytas ut mot något modernare..


Så här såg det ut i juli förra året.. direkt från england med mycket blommigt och mönstrat.. heltäckande mattor och ett pyttelitet bord, knappt plats för sommardrinken..*ler*


Aprikosfärgad humleblomster...


Denna hörnan är inte riktigt klar.. från början var det en liten väggfast soffa där men den tog vi bort. Istället vill vi ha en liten clubfotölj samt något annat att ställa TVn på. Alternativt när ekonomin tillåter en liten plattTV på bänken där datorn står.. och bara en fotölj i hörnet. Blir nog luftigast och finast tror jag men än så länge får väl tjockTv stå där.


Matplatsen..


och så här såg det ut från början, en rund nedsutten soffa..


Här är köksdelen.. så ni ser att allt inte är klart, sambon ska såga till nya köksluckor men jag kan leva med att vara utan ett tag till. Plastmattan tycker jag blev väldigt fin mot det nya golvet... eller hur? Så nu var det färdigrapporterat från Ville.. hoppas ni tyckte det var kul.


Lite kär är jag allt i Humleblomstern, ska nog leta upp någon fin tuva och se om jag kan gräva upp den i helgen.

Ha en härlig onsdag.. det ska jag ha och i eftermiddag börjar mitt sommarlov.. jippiiiii...

16 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk "ansiktslyft"! Mycket tilltalande.
    Humleblomstern är fin - även den inhemska från dikeskanten, men jag skulle inte tacka nej till varierande arter/sorter av den./Anja

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också humleblomster mycket. Har den rosaaktiga och vit. Gul har jag itne sett och vi har dem itne vilda häromkring vad jag vet, men jag vet att de växer vilda också.

    Jag njuter för fullt av ledigheten. Slappar itne så mycket ännu men jag gör det jag vill och det könns bra. Så härligt att sitta ute på morgonen med en kopp te.

    Fint ni gjort i "Ville".

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Så snyggt!!! Snygg Ville!!!!
    Jag är också en stor "Gillare" av Geum. Har många sorter. Den finns i massor av färgtoner.
    allt från mörkaste vinrött till vitt. Enkla som dubbla.
    Ha det gott!!
    Carina

    SvaraRadera
  4. Oj vilket härligt sommar ställe! Så jätte fint du har gjort det ..Sommar kram från Fare

    SvaraRadera
  5. Så fin vogn dere har! Det er jo en ordentlig hytte! Håper vi alle får flott vær i sommer, så vi kan lade batteriene for kommende vinter.
    Takk for at du viste oss alle disse smarte løsningene.

    SvaraRadera
  6. Jättefint blir det, ser så mysigt ut. Kanske vill ni ha en fåtölj i hörnan där tv:n står, annars så är det praktiskt med ett hörnskrivbord i en hörna så där till en TV, har så själv, tycker det är så skönt när man ligger i soffan att TV:n är som lite högre upp än förut, det var några som var hos oss som nappade på idén och gjorde likadant, sedan så är det hyllor under som man kan använda.Önskar dig ett jättetrevligt sommarlov och en jättefin lördag, Jättegrattis! till dig.

    SvaraRadera
  7. Oj, så fint det har blivit, verkligen skillnad! Ljust och fräscht! Förstår om ni vill vara där mycket! Skönt med sommarlov - hoppas du får en fin sommar!

    SvaraRadera
  8. Humleblomster är så fina, har några, men inte gula..

    SvaraRadera
  9. Himmel, vilken förvandling. Häftigt! Vad duktig du är - lärare?
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  10. Vad fint det blev. Jätteskillnad till det "gamla". Humleblomster är så fina! Hälsn mimi

    SvaraRadera
  11. Så kul att Du visar Er Ville!
    Men så fint Ni gjort smakfullt och ljust och fint och vilken skillnad.Förstår att Ni måste trivas super bra!!!

    Och Grattis till Ditt Sommarlov!
    Härligt!
    Nu vill Vi ha värme och sol!

    Kramar!

    SvaraRadera
  12. Så fint du/ni gjort det!!!! Där kommer ni att ha det gott i sommar!!! Såg jag rätt att det är en kamin där också?

    Kram
    /Charlotte

    SvaraRadera
  13. En sån fantastisk skillnad. Så jättefint och trivsamt ni fått det. Gratulerar.

    SvaraRadera
  14. Riktigt tjusigt, vilket lyft! Hmm, humleblomster var en ny bekanting för mig... Jättesöt! Växer den vilt sa du..? *får börja se mig bättre omkring* ;)

    SvaraRadera
  15. Vilket lyft!
    Där kan ni verkligen njuta av härligt varma sommardagar.
    Har också sett gul humleblomster i naturen i år och en annan storblommig halvdubbel i rosa toner. Glömde märka ut plantan men nästa år skall jag gå dit och titta igen.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  16. Vad fint ni har fått i vagnen. Du har verkligen god smak och ett pyssligt sinne. Förstår att ni trivs. Humleblomster är verkligen en söt liten blomma om man kollar riktigt nära:)
    Kram på dig och trevlig Midsommar!

    SvaraRadera