måndag 22 juni 2009

Keramik och hostor..


Nu har midsommarhelgen varit och allt har varit hur bra som helst.. inget regn på midsommarkvällen i alla fall. Liiite kallt var det men lite vild dans och en o annan nubbe fixade lite värme inuti kropp och själ. En skön och härlig kväll med goda vänner, kan det bli bättre.

Ville visa ett par av mina senaste keramikalster.. jag gjort hos LindaLunda i vår. Två dagar efter min semester i Thailand var jag på helgkurs och jag kan tydligt se inspirationen från Buddhist templen jag besökte.. och tillsammans med Lindas Thailändska brudklänningspänne blev den perfekt min lilla Japanska lykta..



Jag är jättenöjd och den står så jag ser den från uterummet också om jag tänder ett ljus i den på kvällen.. Man kan lyfta på taket så det är lätt att ställa dit ett ljus.


Lite annat nytt för humlor och fjärilar har det blivit också.. hoppas nu jag får se mycket vackert fladdra förbi här.


Är det någon förresten som vet vad det är för näva som humlebadet står ibland.. En jättevacker blå och hög är den.. säker 60-70 cm och blommar länge. Har lagt in den på Moas Flora och det skulle vara kul med namnet på den. Finns närbilder på blomman också om någon är lite nyfiken.


Har lagt in ganska många sorters funkia också för ett tag sedan , och kan väl säga att jag bara har namnen på några få. När jag flyttade hit så fick jag en hel del olika sorter av en trädgårdsvän som inte hade en aning om namnsorter, men det gjorde inget då jag var så himla tacksam..








Denna har jag köpt på Botaniska, men just nu så letar jag efter namnlappen.. suck..
Tillägg: Hosta sieboldi 'Frances Williams'





Ja det var en del av de sorter jag har.. och flera är namnlösa så kika gärna in i Moas Flora om du har en aning, blir jätteglad om någon kan hjälpa till lite med namn.


Ha en skön måndag.. Idag är min första semesterdag.. jipppiiiii... =)


15 kommentarer:

  1. Hoppas du får en härlig semester!
    JAg är så imponerad av din keramik. Verkligen hög klass på den du!
    HA det bra o njut!

    SvaraRadera
  2. Mamma, keramiker och sömmerska - säg inte att du är tandläkare också, isåfall ska jag beställa tid!! ;-) Väldigt duktig på allt du gör är du! /Ruben

    SvaraRadera
  3. Semester låter härligt. Får snällt vänta fyra veckor till, men det går fort...eller;)
    Jätte fin lykta du gjort. Blir så imponerad av alla fina allster som görs hos Linda!
    Många fina Hostor har du med. Kan tyvärr inte hjälpa dig... just nu...jag och namn...

    SvaraRadera
  4. Fin lykta du har gjort.
    Lämnade en kommentar om nävan på din andra blogg. Men funkiorna är lite svårare.
    Vad skönt med semster när vädret blir bättre.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  5. SÅ FIN! Lyktan är ju helt underbar! Hostorna, den första ser ut som en av mina, ska bara bläddra fram i min bok ska vi se vad det står där... Daggfunkia 'Frances Williams' hoppas jag kan stämma. Jag har ju flyttat dem förra sommaren så nu står det två olika i potatislandet, men jag får det till att det skulle vara så =) Du får googla och se om det kan stämma. De övriga är jag inte beknat med men hoppas du får råd från annat håll. Semestern börjar ju bra vädermässigt =) Hoppas det håller i sig. Ha det gott / Kram gittan

    SvaraRadera
  6. Jättehärliga bilder! Sorter är jag inget bra på! Jag har också min första semesterdag idag, helt underbart varmt och soligt väder. Några regnskurar har det kommit men det gjorde allt bara ännu härligare. Kram! /Jenny

    SvaraRadera
  7. Men vad du är duktig så kul att kunna göra så fina saker.
    Jag har också hostor som jag inte har namnen på.
    Gillar verkligen dessa växter bladen är så fina.
    Så skönt med semester lagom till fina vädret:)
    Passa på att njuta av den nu!
    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Så vackra saker du skapar! Funkior blirr mer och mer mina favoritperenner!/Anja

    SvaraRadera
  9. Så jättefint ihop, du är duktig,
    kram.

    SvaraRadera
  10. Så fint det blev med "lyktan" bland växtligheten, kanonfint! Ja, keramiken gav verkligen mersmak och någon gång skall det väl regna en helg i sommar ;) Får börja samla inspirationsbilder igen :)
    Hosta nr 2 vet jag INTE vad det är för någon men jag har den och det blir större, och större... och vill gärna veta namnet :) Jag får nog dela min till hösten och dela ut till någon bättre behövande. Jag samlar på hostor just nu då jag har en plan för grusad yta på baksidan..... men det skall inte grävas förren till hösten, nu har jag grävt klart!! *tror jag* :) Ljuvligt väder fick du på din första semesterdag, hela veckan dessutom - vilken bonus!! Jag får njuta av kvällar och långhelger :) Kramen 8`)

    SvaraRadera
  11. Den är så fantastiskt fin din Thailändska lyckta!!!!!
    Linda

    SvaraRadera
  12. Otroligt vacker lykta i fin inramning av växter. Duktig du är med dina händer!
    Semester låter underbart, men snart är den verklighet för mig med!
    Ha en skön semester! /Bea

    SvaraRadera
  13. Vilken trevlig idé med en flora över trädgården på det här viset...mysigt...Och inte visste jag att det fanns blå nävor - jag har rosa och lila blå men den du visar har nästan samma intensiva blå färg som vanlig gurkört...kul!
    Nog var det kallt över midsommar men det har vi fått igen med besked-sannerligen gott att vara ldig nu och ta dagen som den kommer - jag njuter i fulla drag, något svedd om kinderna men finns ju den ljuva skuggan att ligga o drömma i...
    Ha det Gott!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  14. ps-glömde lyktan och den ska du ha stort beröm över...så fin och så söt...gillar färgen du fått till...

    DS

    SvaraRadera
  15. Moas~ I have been enjoying your blog's, & see you have quite the collection of Hosta's~& you take such amazing photos of your beautiful plants!
    Cat

    SvaraRadera