fredag 20 november 2009

Blooming friday

Ännu en Blooming friday.. och Katarina har lett oss genom "Blommiga fredagar" i ett helt år nu.. fantastiskt roligt tycker jag.
Genom Roses and Stuff har man hittat till många och inspirerande bloggar här hemma och runt om i världen,
Tack Katarina för detta.. *smile*


Fler bidrag på denna veckas Blooming friday hittar ni här..

Just idag lyser solen men annars har det nog slagit rekord i gråväder.. mörkt, trist och grått i flera veckor nu. Men desto härligare när solen lyser fint från en blå himmel...
Men blommor är det ont om ute nu, de flesta röda vackra bladen har försvunnit från träden nu, nu är det mesta grått och brunt, men jag VET att en ny vår kommer ..

Här hemma blommar det lite mer..
Orchideérna blommar i fönstren och flera av mina pelargoner i uterummet är fortfarande
fina, men det har jag säkert skrivit förut..
Men en liten bild som visar min röda rosenpelargon.. så vacker så, bladen börjar vissna nedtill men blomman är fortfarande fin.

Försöker tänka på roliga saker nu som piggar upp, kan behövas för jag har känt mig vissen och varit hemma ett par dagar..

Lite Cup-cakes i höstmörkret kan pigga upp..

Tända lite ljus och fundera på nytt julpynt kan vara uppiggande, vet ni att det är 1:a advent nästa helg, klart ni vet men kanske någon behöver påminnas eller inte.. ?

För mig är denna tiden mysig och jag tycker det är jätteroligt att planera och
kanske ska jag ta fram mina ljusstakar för att prova alla glödlampor, stöpa lite ljus.. *ler* vilket aldrig kommer att hända, eller baka lite juliga muffins..nja, kanske OM jag hittar min ork någonstans.. någon som vet var den är?

Man får försöka med allt så det känns lite roligare, känns som jag fått lite hjälp av någon för som sagt så lyser solen trålande precis just nu..

Önskar alla en riktigt skön helg och var rädda om varandra..
Moa

13 kommentarer:

  1. Rött i olika nyanser och material. Snygga bilder!! Trevlig helg! Och säg inte att det är första advent redan nästa helg. Oj!!! /Ruben

    SvaraRadera
  2. Det där med att prova lamporna gillar jag också - lite knäppt känns det.
    I helgen ska vi ha kalas men sen är det bara full fart mot advent och jul som gäller. Kram o trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Your cupcakes look very beautiful. I am very impressed.
    Have a great weekend.

    SvaraRadera
  4. Både koppkakorna och den röda pelargonen är superfina! :) Härliga färger som piggar upp även den tröttaste. Tråkigt att du inte mått så bra det senaste. Själv har jag varit lite trött den här veckan efter vaccinering i tisdags men skönt att slippa influensan i alla fall. Hoppas du får en mysig helg! Kram Karin

    SvaraRadera
  5. Hej .. kikar in och önskar dig en go kväll och skickar dig en liten påse med "ork"
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  6. Visst piggar dina cupcakes upp, Moa! Och den röda rosenpelargonen likaså - väldigt vacker bild!
    Krya på dig och kram!

    SvaraRadera
  7. Härliga rödaktiga bilder du visar, Moa!
    Och visst piggnade man till mer efter den lilla solglimten i dag?
    Hoppas helgen blir bra!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  8. Moa, the photo of the cupcakes and the candles is stunning!! The other reds are lovely too!

    Have a pleasant weekend!

    SvaraRadera
  9. Söta juliga Cup-cakes, ha det gott, kram.

    SvaraRadera
  10. Så fint med rött! det livar verkligen upp och dina ljuvliga bakelser är så fina :)

    Orken.... ja du, den kom med solen idag :) Äntligen kunde jag känna igen mig själv och energi kom tillbaks :) Har varit ute och donat, putsade fönster på utsidan, krattade och gjorde fint, donade lite i vinkastet och där blommade det också pelargoner :) Fick mig en frostvakt idag så nu åkte även citrusträdet ut! Det och olivträdet blir så griniga när de flyttade in så de fick flytta tillbaks :)

    Har börjat fundera på julkort..... vet vad jag vill men får inte till det.... nu skulle vi haft en pysseldag :)

    Ha det så gott, kramar 8`)

    SvaraRadera
  11. Fniss...vi tänker visst lika och jag ska strax dra fram mina adventsljusstakar o testa...det skulle nog passa med fler stjärnor då fönstren inte har så värst mycket plats för alla växter...får se vad det blir...
    Det är verkligen trist väder och även om solen kom fram igår så skulle jag önska mig många soldagar ett tag nu...det fullständigt har vräkt ner regn över oss idag...suck...
    Visst är det en mysig tid nu och hur skulle det vara utan julen mitt i den mörka årstiden...vi behöver det här pysslandet och donandet så väl...

    Ha det gott!
    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  12. Jo vissst vet jag det. Putsade alla fönster för en vecka sedn ochså kom stormen så nu kan jag börja om igen. Vilket kakfat!!!
    Hoppas du får må bättre denna veckan.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  13. Röda julkakor och de tänka stöpta ljusen ser jag fram emot... men det blev i alla fall en keramikkurs. Jag ler när jag läser det var verkligen roligt hos Linda.
    Mitt slott stod frame nu när vi hade klas i helgen och en av våra gäster vägrade tro att jag gjort det, helt övertygad att det var köpt- den var en härlig kommentar att höra från henne.

    Och vita blommor bjuder du på precis som jag (om din vita viol är jätte stor skulle jag bli väldigt glad om en lite bit hamnade i min trädgård någon gång.
    /MB som önskar dig en fin vecka.

    SvaraRadera