torsdag 4 februari 2010

Trädgårdstips...2

 
 Dagarna går så himla fort.. så mycket händer och vips så är det kvällen och dags att knyta ihop sig inför natten.. och imorgon är det fredag igen, en härlig helg väntar med ledighet,
Veckan började med den stora utlottningen av mina torgvantar.. så himla roligt och dagen efter fick jag förfrågan om jag ville lotta ut tre biljetter till den stora Trädgårdsmässan i Älvsjö i början på mars.. 
Missa nu inte den om ni vill åka dit och gå och se alla härligheter.... 

Tänkte det vore dags för lite inspirationsbilder från Skåne igen.. passar väl bra i vårt vintriga Sverige..bilderna är en salig blandning från tre olika ställen.



Ahh.. jag bara älskar dessa vackra plattor ni har där nere i Skåne, varför hittar jag inga såna? .. och se hur fint det växer över kanten..

  

En gömd uteplats.. med höga syrener runtomkring.. bordet har stått ute länge och fått en härlig patina =)
Rostiga ljusstakar och "hemmabygge på bordet..".. enkelt och vackert.

  

Här kommer min kärlek till armeringsmattor idagen igen.. se hur enkelt och fint den bara står där lutad mot växthuset och fina stenar som dekor längst ner. Antar att de surrat fast den någonstans *ler*..

  

Den här tycker jag är kul.. se i pallkragarna, gamla vädringsställ har tryckts ner i pallkragen, stått där o rostat och så har man ett perfekt redskap för att knyta upp växtligheten. Man har nog sågat av benen lite för de är lite låga mot nya vädringsställ.

  

Underbart vackert litet staket.. vid gången, gissa om jag var lycklig när jag sprang på gamla skrotdetaljer väldans billigt.. samma höst, kanske inte lika fina som de här men ändå.. det var delar till gamla cafébord i gjutjärn.. krusidulliga och fina.. *smile* och jätterostiga.

  

Titta vad snyggt.. strikt klippt, vildvuxet och en härlig blandning av blommor som är väldigt genomtänkt vad gäller färg och form.. portalen som gör att man kommer in  i ett nytt rum man inte ens kan ana härifrån. Precis som jag vill ha.. suck att det ska ta sån tid för buxbomshäckar att växa.

  

En enkel snickrad blomlåda för krukor, direkt fastsatt på väggen. Enkelt och snyggt , lätt o byta ut om någon blomma blommat ut och man hittat något nytt. Här blev jag dock lite störd.. hmm.. plastkrukor!! När det finns så mycket vackert man kan hitta i krukväg.. men de är förlåtna.. minns ju min lilla svarta på mitt köksbord.. lätt och missa vissa saker *smile*

  
 En härlig keramikkant på en lummig flisgång i Ulla Mohlins trädgård.. 

Ingen har väl missat att det kommit en massa snö och att många tak har rasat in, det första jag hörde var en affär i grannkommunen och ett ridhus i en annan kommun intill.. sen har det duggat tätt. Så tänk på det kära bloggare..och läsare, om ni har tak som ev behöver ses över. Idag har vi (läs sonen + sambo) skottat vårt garagetak och uterumstak.. känns skönt att det är gjort.

Imorgon är det fredag .. och fredagsmys

19 kommentarer:

  1. Du som er så kreativ kan lage slike heller selv.!
    Lage noen trerammer i ønsket str,sett disse på en spnplate hell i sement .Ønsker du å pynte de,kan du bruke rude glassstener err små flis som tåler kulde.Lag et mønster du liker .

    Nå vet du mine planer til sommeren *smiler*

    Ønsker deg en god natt

    SvaraRadera
  2. Så underbara bilder att njuta av.
    Kan behövas nu när snön aldrig verkar ta slut.
    Hur mycket finns det egentligen?
    Armeringsmattor e fantastiska tycker också jag som har vilda planer för våren vad jag ska göra med bla dessa vet precis hur jag vill ha..bara för mannen att....hoppas jag:o)

    Önskar Dej en trevlig fredag med Massor av MYS!!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Härligt att du skickar dina upptäckter vidare. Mångafina idéer.
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  4. Kul att du varit hos några av mina vänner här i Höganäs. Nästa gång får du stanna förbi hos mig!
    Eva
    PS Skulle gärna vilja köpa ett par grå pulsvärmare men hinner ingen "inköpskorg" på din hemsida. Du kanse kan mejla mig på eva(at)robild.se

    SvaraRadera
  5. Vet inte om blandningen var "salig", men den var iallafall väldigt kul att se. Varför säger man "salig blandning" egentligen. Låter som om man skulle blanda änglar och prelater eller nå´t. Men det kanske är vin och oblat det gäller, de blandas ju i magen. Du kanske vet???
    Ha en trevlig helg!
    /Ruben

    SvaraRadera
  6. Tjo flöjt.., vad du frestar oss med dessa underbara bilder.., längtar ännu mer till sommaren efter denna titten hos dig!!!
    Gillade vädringsstället i odlingsbädden.., kul grej:)

    Haoppas du får en lååång och skööön helg.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera
  7. Tack för de härliga inspirations bilderna! Jag blir nog tvungen att vänta ett bra tag till innan jag kan ställa upp min armeringsmatta intill växthuset, men ett fint tips :)
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  8. Många fina tips där också! Skåne måste vara en fin del av landet...! ;-) Håller med om att det var lite synd med plastkrukorna, men just fuchsior tycker jag också är bra att ha i plastkrukor så de inte torkar upp för fort.

    SvaraRadera
  9. Underbara bilder, drömmer mig tillbaks till Skåne....
    Var ut och skottade av växthustaket och det var 3.5 dm, allt för att förhindra att taket rasar in, det vore ju en katastrof. Det är aldeles mörkt där inne och jag längtar till snön smälter så jag kan börja spendera lite tid där ute....

    SvaraRadera
  10. I Skåne kan dom vackra plattor, kommer nog från Höganäs, vi på Hisingen har en Höganäs-butik..

    SvaraRadera
  11. Åhh så härliga bilder att njuta av när det är en massa snö ute! Tack för bilden på vädringstället. Jag har ju ett stativ kvar från vår gamla hammock som inte blivit kastat...nu börjar idéer rusa i skallen på mig. Det kanske man kunde använda på något sätt. Jag får fundera vidare! Ha en fin dag! / Irene

    SvaraRadera
  12. Vad härliga och inspirerande bilder du visar. Tycker själv mycket om rostiga saker men har ej så många i trädgården...ännu. Ha en fin fin helg/Gela

    SvaraRadera
  13. Underbara bilder o härlig inspiration. TACK! Jag behövde det! jag tror vi har snöat inne- vi har mätt till 80 cm snö här.. usch.. ja vet man ska inte klaga..men..men! / kram åsa

    SvaraRadera
  14. Har suttit här en lång stund och bara njutit av sommarbilderna.... drömmer mig bort... har idéer på vad jag vill göra i trädgården i sommar...härligt!
    Tack för att du delar med dig...

    Kram Marie

    SvaraRadera
  15. Härliga bilder att drömma till nu när det bara är vitt ute.
    Trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  16. DAgarna/veckorna går verkligen fort, jättefort. Känns som att jag bara stiger upp och går o lägger mig hela tiden. Tiden går alltod fort men det känns ändå annorlunda när det är ljusare på kvällarna, då hinner jag lite mer känns det som. Det har hänt en del med ljuset de senaste två veckorna tycker jag och det känns ju bra.

    Ha nu en skön helg! Här är grått och ca 0 grader.

    Kram!

    SvaraRadera
  17. Vilka härliga bilder. Det ger mig en sån längtan både till sommar och till Skåne. Måste boka in en tripp dit snart. Ha en skön helg. // Kram Peter

    SvaraRadera
  18. Vilka goa ideer,,det är så gott att drömma sig bort i tr drömmar och få bli inspirerad här!
    Ha en go helg Kram MOnica

    SvaraRadera
  19. Jaaaa... *minns*... suck.... längtar....... dubbelsuck.... :)

    SvaraRadera