tisdag 2 mars 2010

En utmaning.. för mig men vågar ni också?

Många foton.. eller de flesta man tar är vinklade och tagna så att man focuserar på det som man tycker är fint eller viktigt. Mycket sällan jag tar kort på något jag inte tycker om, det skulle i så fall vara i rent informellt syfte.. typ före och efter för inte vill man visa sina skamfläckar *fniss* som om jag skulle ha några sådana?!?

"Pratade" häromdagen med en Gunilla en bloggvän, beklagade mig över min röra på skrivbordet när jag inte hittade en sak jag sökte.. hon skrattade o sa, ta en bild..och visa på bloggen, hon var visst nyfiken på hur rörigt det egentligen var. För ett par år sedan visade jag skrivbordet när hyllor och skiva var nya.. sorterat och fint, kan säga att det är väldigt sällan som det är så fint och städat.

Kreativt kaos.. Jag håller ständigt på med olika projekt.. syr, stickar, virkar och målar säkert annat också men kommer inte på det just när jag skriver.. och hur ska jag kunna se och inspireras om jag inte ser mina saker??

Den observante kan se att ingen dator får plats.. ingen symaskin!! Det vill säga att symaskin, halvfärdiga änglar och annat krafs ligger på matsalsbordet.. projekt som jag ska göra eller borde gjort ligger på bordet närmast soffan där jag brukar sitta.. på soffbordet står dator!!

Gissa om sambon tycker att jag borde ha ett gigantiskt stort rum med stora bänkar och massa hyllor.. kanske den gången sonen flyttar. 
Men va sjutton inte vill jag sitta i ett rum själv på kvällarna.. eller hur?..

Här ser ni lilla bordet bredvid där jag brukar sitta, nu sitter Cornelia där och matar Albin. Hon var här i helgen och vi hade så mysigt och hon fick tre stycken Barbabarn jag virkat.

Fick ett mail i höstas av en kvinna som heter Inger och hon skrev så rart om flera saker.. sen kom vi att maila om att virka Barbapappa figurer som hon sett någonstans. Nu har jag äntligen fått till några stycket och en halvfärdig ljusrosa Barbapappa väntar på att bli klar för att få flytta till C när hon kommer nästa gång.

 
 Här har de en liten filmstund, de tre barbabarnen och Cornelia. Figurerna är ju jättelätta att virka och lite fantasi hjälper ju till förstås.


Nu till utmaningen till ER, vågar ni visa eran skamvrå till skrivbord eller ni har kanske alla det perfekta skrivborden där allt står på parad eller bara är vackert med fina gamla saker på..?

Kram.. Moa

 

27 kommentarer:

  1. Haha...nej, jag vågar inte! Vilken kul idé...men mitt stök är mest på dataskärmarna och inte på bordet. Men minst lika rörigt!
    Vad du är pysslig och kreativ...då måste det ju se ut så där, eller hur!
    Kram Randi

    SvaraRadera
  2. Hej Moa

    Tur att det finns fler som har det lite rörigt. Jag försöker då hålla iordning. :o)
    Ha det gott
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  3. Det finns ett uttryck; visa mig ditt skrivbord, så ser jag hur din hjärna ser ut! Tomt skrivbord är ingenting att eftersträva:) med tanke på uttrycket. Jag har flere skrivbord och arbetsbord, alla för tillfället lika "råddiga" (orediga)- fast jag vet ju var jag har allt i de olika högarna:). Åtminstone försöker jag intala mig detta.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Huga vet ej om jag vågar ta kort av kaoset. Vi får se om det blir en bild. Men du det kunde ju varit stökigare. Sååååå farligt var det väl inte.Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  5. Nä, mitt är nystädat el. nyskövlat borde man kanske kalla det =) En hel pappkass med gamla papper o.dsorterade jag ut! Så just nu riskerar jag ju att bli kallad "tom i bollen" om man läser Pettas kommentar "skrattar"

    SvaraRadera
  6. Du har fått mail från mig / kram

    SvaraRadera
  7. Jo då....visst kan Jag anta utmaningen ....bilder kommer senare i dag ;o)

    Klart det blir rörigt.och man ska ha mycket grejer så man kan skapa det man känner för att göra just den dagen.
    Men Jag tycker inte Du hade rörigt nej inte alls.Man kunde ju se sakerna.
    Läser Pettans kommentar till Dej.....och det stämmer så väl för i mitt huvud snurrar det hela tiden och jag har överfullt.

    Verkligen fin Barba familj Du gör skulle vilja göra till Mitt minsta Barnbarn...var finns mönster?
    Kanske dax för en liten "virkjunta" via Bloggen igen ;o) så som Du hade med Pippi Jag tyckte verkligen det var så roligt.

    Så söt Hon är Lilla Cornelia så kul för er att få rå om henne ibland.

    Ha en bra dag.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej där!!
    Fniss.. ja, du är modig du.. fniss.. men du har så rätt.. man vinklar & städar undan JUST DÄR man ska ta fotot.. fniss... Men tycker faktiskt inte att ditt skrivbord är så hemskt!! =)
    Men Gud jag blev helt trollbunden av fotona på Cornelia & Albin ( hette han så)Gud va vackert! Ser ut som ett vykort!!
    Men Å, va söta små barbarpappa figurer!!!
    Ha en underbar dag!!
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  9. Nja, sånt kreativt kaos har jag inte, det är mer "tråkfult" om det finns nåt som heter det... men vårt nästa projekt är just kontoret, maken skall bara ha tid att ta tag i det, (riva väggar är inte min grej) det är lite haldant påbörjat med rivna golv- och dörrlister bara så det ser väldigt trist ut. Men när det är dags så kommer det både före och efterbilder!
    Sköna barbafigurer!

    SvaraRadera
  10. Haha - det var roligt tema - och klart jag är med, men vågar jag verkligen visa hur det ser ut nu?! Ok då *ler*, kan ju ursäkta mig med att vi är två som delar på syhörnan, dottern har ju börjat sy oxå. Skall försöka få till en bild när jag kommer hem idag, blir lite senare för jag har träning idag.

    Skulle tränat i går - inomhus - men "skolkade" och tog en springtur i eftermiddagssolen istället och det ångrar jag inte en sekund! Så himla härligt! För en rejäl kick och helt plötsligt så var jag i städtagen *förvånat uttryck*, hjälpte dottern röja i badrummet för efter hennes bad så blev golvet översvämmat, det var lite trögt i avloppen men det blev rensat och städat.
    Sedan gick jag barfota och då fastnade grus och brödsmulor under fötterna och så kom dammsugaren fram...... sedan så tvättade jag springkläderna och så vips! så var 2 tvättmaskiner åtgärdade. Ja, snacka om att solen ger energi ;)

    Då syns vi på lördag - skall bli himla roligt! Jag tar med lite tomatfrön till dig :)

    Gillar dina barbar-figurer, kan ju vara något att pilla med när strumpsticket är över. "Syjuntan" var roligt och tror faktiskt att det blir fler tillfällen, skall bara få ihop en gemensam dag som passar alla.

    Nä - jobbet kallar...... fniss.... Ha en himla skön dag! ♥

    SvaraRadera
  11. Här kommer Gunilla som utmanade dig:=D!! HURRA för dig som vågade och vet du jag tycker det är en HÄRLIG bild. Fylld av skaparlust, det är så det ska va. Men vet du, mitt bord och golv är VÄRRE, haha. Nu vet jag inte om jag vågar visa?! Men det kommer såklart en bild på bloggen.

    Sköna bilder på lilla söta Cornelia och Albin.
    Sagt det förut och säger det igen, du har en fantastiskt fin och inspirerade blogg♥!

    Sköt om dig vännen och kram från mig.....

    SvaraRadera
  12. Dock tycker jag mig ana en viss ordning i kaoset!! ;-) /Ruben

    SvaraRadera
  13. Jag har inget eget skrivbord, men lånar ibland min käres. Det är ganska ok faktiskt. Allt som får plats är skärm, lampa och skrivare.

    :)

    SvaraRadera
  14. Hos mig är ordning och reda ledorden! Önskar jag...
    Fast sanningen är den att jag aaaaldrig skulle visa upp mitt skrivbord för det är så otroligt rörigt. Gillar däremot att du visar ditt och jag hoppas att flera (andra:) också visar upp sina! ;)

    SvaraRadera
  15. Man kan alltid hitta ursäkter som legitimerar det man tror på. Hörde en gång en man som sa, "om man jämför ett skrivbord med en persons hjärna så skulle jag gärna vilja se personen bakom det tomma skrivbordet".
    Det är klart att man måste få plats med det man vill, men det är inte lätt att hålla ordning jämt, du skulle se min verkstad emellanåt, den tänker jag inte visa vid de tillfällena.
    Ha en bra dag.

    SvaraRadera
  16. JAha det är DU i en spegling. Nu förstår jag varför du alltid hinner med så mycket o gör så mycket FINT. Här ligger ju allt tillreds i ett mycket ordnat kaos-- Du kan alltså göra precis det som passar dig vid rätt tillfälle. Du är fantastiskt duktig. SÅ DE SÅ
    Vilken härlig bild på "här får du smaka"
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  17. Hej Moa Jamen så katastrofalt rörigt var det inte i mina ögon! Tycker det mer ser trivsamt tillrört ut. Jag har en låda i köket du store tid den törs jag då rakt inte visa, Det är rena loppmarknaden i den kökslådan allt och inget finns i den men jag har det n till en sån låda.Söta barbabarn du gjort till tösen!

    SvaraRadera
  18. He he mitt skrivbord är jag INTE stolt över. Det värsta är inte röran, det värsta är allt som ligger där som är ogjort. Huhaa

    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  19. Ha ha... jag vågar inte!
    :)
    Men jag gillar att du visar kreativt kaos! Bättre det än ett rent skrivbord utan pyssel...

    Kram Marie

    SvaraRadera
  20. Jag tycker det så underbart att se att jag inte är den enda med röra..Fast man kan ju faktiskt även ha en viss ordning i sin röra ;)
    Man undrar ju ibland hur alla kan ha det så fint när man ser alla vackra bilder på bloggar runt om och man får en viss prestations ångest,,fast nu gick det över lite ;)
    Ja jag visade en rörig hörna för ett tag sen..Vi håller ju på att fixa en tvättstuga och då är det svårt att hålla ordning på tvätt och andra saker..Tusen tack för din visning gav en liten kick på ett bra sätt..Ur gullig liten tjej i soffan! Kram Susanne

    SvaraRadera
  21. Hejsan,
    vilken härlig blogg du har, den har jag missat men nu hittade jag hit.
    Jag skulle ALDRIG våga visa mitt skrivbord, inte ens om det är städat ser det särkilt roligt ut. Måste nog fixa där slog det mig precis, det är liksom hörnet som gud glömde just nu.
    Ha det bra.
    Camilla

    SvaraRadera
  22. Nämen du Monica så härliga och sköna bilder! Inte minst på Cornelia då. :) Det ser ut att råda ett härligt kreativit kaos hos dig. Själv har jag precis städat igenom mina lådor med kort- och luffarslöjdsgrejor. Det var välbehövligt men snart är det nog kaos där igen.

    Ha det gott! Vi ses!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  23. Kaos är härligt, annars lever man inte (jag har tidigare visat vårt diskbänk på morgonen :)

    SvaraRadera
  24. Mitt skrivbord ser ut som ett bombnedslag. Städning hjälper inte så mycket. Men jag vet inte om jag törs visa det.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  25. Jo det törs jag!!! Till helgen får du ta o kika in hos mej så ska du få se min röra!!!
    Härliga Barbapappor du har gjort. Säljer du nån? Jag virkar lixom inte själv. /Knatten

    SvaraRadera
  26. Att visa hur det ser ut i arbetsrummet där datorn står och trädgårdsböckerna finns har jag inte mod till. Där är alldeles för stökigt.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  27. Hehe...det blir lätt så...men som jag säger...man bor inte i ett museum och i ett hem där det ligger saker av diverse art överallt tyder det på att det bor en person med lite intressen...
    Är det alldeles kliniskt och kalt så är det nån som har för lite att göra ;0)
    Jag har lagt ut en bild på mitt "skrivbord"

    SvaraRadera