fredag 11 februari 2011

Just nu..

Tror jag faktiskt att Juni är min favoritmånad.. längtar såå himla mycket, trädgården står i sin finaste skrud.. jag får ett långt sommarlov och kan göra nästan vad jag vill i flera veckor..


Tänk när syrenen blommar och den doftar ljuvligt.. Förra året var vi trädgårdsvänner iväg på en mysig resa i början på juni. Vi besökte bl a härliga gästfria Marina, en bloggvän vi bara sett o hört via blogg i några år. Nu äntligen skulle vi få träffas. Tänkte visa hennes trädgård och lite fina tips vi kan inspireras av inför den kommande säsongen som är väldigt efterlängtad just idag när snöstormen viner där utanför, eller hur?


En välkomnande entré med gamla vackra saker är aldrig fel och  vi fann flera ställen i trädgården där Marina ställt upp sina fina samlarsaker..  För mig är det precis rätt stil, blir alldeles salig när jag sitter här o ser på mina bilder från sommarens resa.


En stege för finaste auriklerna.. jag har bara en sort så det gäller o samla på då!



Vackra stenar i gruset som fångar ditt öga är fint..


Drömmen vore ett eget zinkbadkar.. här i bakgrunden från vajande blommor. 


Ett vackert men enkelt arrangemang.. betong är enkelt att fixa till själv och billigt. 


Detta är ett annat projekt som Marina o hennes man gjort, ett eget utekök som är görläckert som jag säger.. *ler*. Precis ett sånt är vill jag ha ute i "Ville".. (Ville = min Villavagn ute vid kusten för er som inte vet) ska dra ut två stora bilder o visa min sambo..


Visst är det snyggt.. måste köpa på mig zinkbaljor.. det är så läckert att ställa på gruset, tänker att det är lika läckert på däcket vid Ville.. eller här hemma.


Köksträdgården är omgärdad av sten, mest för att deras hund Ronja mejade ner staketen de har haft.. *ler*.. om jag minns rätt. O Marina.. jag vet att väggen på garaget är din hörna du inte gillar men jag tycker den är fin.. *smile* passar så fint ihop med det andra på bilden.



I Marinas fina hemmasnickrade växthus som var hur fint som helst fanns denna lilla handskrivna tavla.. med så söta och tänkvärda ord.. något att definitivt ta efter tycker jag. 

Nu önskar jag alla en härlig o trevlig helg.. 
Imorgon ska jag till båtmässan i Göteborg med goda vänner sen ska vi göra stan på kvällen det ska bli jättetrevligt.



17 kommentarer:

  1. Your garden is like a fairy tale Moa, wonderful!
    Kisses and happy weekend.

    SvaraRadera
  2. Hej hej
    Varannan månad borde vara maj och varannen juni eller hur?
    Gillar verkligen Marinas trägård.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera
  3. Vilken fin trädgård din vän har, man blir ju helt "sjuk" av längtan efter att få piffa i trädgården, så fint med alla stilleben, nu fick jag flera idéer som jag vill sätta igång med! Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Ljuvliga sommarbilder från en vacker trädgård... längtar så efter syrendoft.
    kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  5. what a lovely garden! I can just imagine how wonderful it would be to sit and enjoy a nice glass of lemonade with such wonderful sights!
    Debbie

    SvaraRadera
  6. Oj så fint du skriver om vår trädgård. Tack så mycket!
    Det är alltid spännande att se sin trädgård ur någon annans kameravinkel.
    Längtar!!!

    Ha en härlig helg! Nu ska dottern och jag till Karlskrona för friidrottstävling och ute skiner solen på ny gnistrande kall snö.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vad skulle vi "stackare" göra utan kameran? Det är verkligen underbart att få följa dina bilder Moa från en läcker trädgård! Bilderna är superinspirerande!
    Men, att tillverka saker i betong var verkligen inte enkelt för mig i alla fall./Anja

    SvaraRadera
  8. Hej, vilken fin trädgård din vän har.
    Det nedsänkta zinkkärlet, var super fiffigt och snyggt. Hur har de löst avrinningen ?
    Båtmässa är en bra start på våren....
    Ha en trevlig kväll i Götet / KIA

    SvaraRadera
  9. så fina bilder, jag blir alldeles konstig....

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig trädgårdsutflykt. Tack för den.

    SvaraRadera
  11. Det råder då ingen brist på kreativitet i Marinas trädgård. Jag var där för ett par år sedan och det har hänt sååå mycket där bara sedan dess! Tänk om man hade haft samma takt i sin egen trädgård =)
    Ha en fortsatt härlig helg / Kram gittan

    SvaraRadera
  12. Hej Moa, tusen tack ännu en gång för den helt underbara väskan!!! Jag njuter av den allt jag kan! Visa väskan på bloggen under söndagen och har givetvis länkat till dig så fler kan hitta till dina ljuvliga väskor!!!

    STOR kram Helena /franska liljan

    SvaraRadera
  13. Just idag känns juni väääldigt långt borta, 20 minusgrader, men å andra sidan gnistran snö i solskenet!

    Marina verkar ha en jättemysig trädgård!

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig trädgård Marina har!!!! Väldigt många fina detaljer att inspireras av....... Juni är härlig..... längtar också!!

    Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag!!
    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  15. Marina har verkligen en härlig trädgård.
    Vita doftande syrener kan man inte tacka nej till men det dröjer några månader innan de blommar - månader för drömmar. Att drömma är nog minst lika viktigt som den korta irl upplevelsen, tror jag, som ofta drömmer ;-)
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  16. Ja det var verkligen en mysig resa som vanligt när vi alla träffas. Dessutom är ju Marinas trädgård och hus en riktig dröm precis så som man själv skulle vilja ha det. Du får gärna skicka några bilder från hennes trädgård,då jag inte kunde fotografera något där. Kram kram

    SvaraRadera
  17. Hej..Vilka härliga bilder..Ja nu är jag så trött på kylan längtar så....Kram

    SvaraRadera