söndag 22 maj 2011

Som ett "Kinderägg"..

Igår var jag iväg på en tur till ett par loppisar i närheten.. ett nöjsamt äventyr en lördag när man inte något speciellt inbokat o gott om tid.. skattletarjakt nästan eller hur?

Och jag fann min skatt som jag tittat efter i ett par års tid, kanske inte så frenetiskt men jag har haft ögonen öppna när jag besökt olika antik o loppisar. 


En grön o vacker damejeanne.. som i slutändan blev rena rama Kinderägget.. *smile*. Efter ett besök hos Hannele för några år sedan blev jag som sagt förälskad i dessa stora flaskor.. ja nu ville jag inte ha en vit eller brun som de flesta har som färg utan en grön glänsande vacker glasdamejeanne.. 


Ser ni vilken lyster den har.. lite vågig i glaset som om glasmassan runnit en gång när den tillverkades och just den gröna lystern är så fantastiskt vacker och tar upp den gröna skira vårgrönskan runtomkring "Gilla"


Hmm.. säger jag bara.. grönt är nog just det finaste jag vet just nu i alla fall.. vårgrönskans skira gröna, glimrande grönt från flaskan ja kan det blir bättre. 

Och som grädde på moset blev ytterhöljet ett bra köp också..tyckte den var ganska ful när jag stod där o skulle betala och funderade på om jag skulle lämna kvar det men insåg att det var bra o bära flaskan med så den fick följa med hem. 

Men sen när den stod där i trädgården tyckte jag den var ganska kul och när jag tittade ner i den såg jag ett plastgaller i botten.. och då fick jag den strålande idén *ler*.. att den kan jag ha när jag rensar ogräs.. renskorgar kan man inte få för många av o jag har dessutom bara en förut så det blev perfekt..



Så det blev ett "Kinderägg".. något vackert, något överraskande och dessutom praktiskt.. som jag har invigt idag innan regnet kom och för nio guldpengar blev allt detta mitt.. superbra tycker jag.

Nu drar sig söndagslugnet fram här hemma och jag önskar er detsamma.

14 kommentarer:

  1. Vackert med grönt glas! Förstår att du är lycklig :)

    Solen har kommit fram lite igen, för drygt 1,5 timme sedan regnade det som tusan. Himlen är inte blå och klar fast SOLEN lyser :))

    Ha en fortsatt fin söndag
    Kram Lily

    SvaraRadera
  2. Hannele det var ju hos dig jag såg dessa första gången.. letade efter bilder men hittade inga..

    SvaraRadera
  3. Lycka! Grattis till fyndet!
    Hmm... nu får jag gräva fram min glasflaska också som är svagt turkos och i mitt tycke vacker. men inte funnit bra användning för den :)
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  4. Håller med...supersnygg ju. Passar perfekt till din grönska och det var fint när man såg igenom den. Perfekt med en lövkorg på köpet osså....hihi. Mvh Helén

    SvaraRadera
  5. Vacker!!! Själv har jag en i brunt glas, också vacker!

    SvaraRadera
  6. Härligt med skattjakt, speciellt om man hittar skatten :) Verkligen en härlig grön flaska!
    Ha det bra!
    /Jenny

    SvaraRadera
  7. Grattis till fyndet! Verkligen vackert glas...

    kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  8. Va snyggt! Har aldrig tänkt på att det skulle vara snyggt med en stor glasflaska men det ser verkligen fint ut. Så bra med många användningsområde.

    Jag vill också iväg på loppis men det blev inte av i helgen. Jag liksom bara hamnar i trädgården på morgon och sen är jag kvar.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Fantastiskt fin, vilken härlig färg! Förstår lyckan när man hittar nåt man länge velat ha. Här har det regnat i stort set hela dagen så jag hann inte plantera som jag hade tänkt, fick nämligen klart planteringen igår... Kika in hos mig får du se, är jättenöjd! :)

    Kramar

    SvaraRadera
  10. Vilket fynd! Minns att min morfar gjorde äppelvin i bruna damejeanne, inte så fina som din gröna är :) Den gör sig så fint i din trädgård, du har verkligen öga för att hitta det rätta :)
    Ha en bra vecka, kram :)

    SvaraRadera
  11. Det var ett fynd det, och så lite "på köpet"!

    SvaraRadera
  12. Grattis till fyndet, jag gillar den gröna färgen, den tar sig bra mot det gröna i bakgrunden.

    SvaraRadera
  13. Godmorgon!
    Tack snälla rara för de underbara väskorna, så välgjorda, som små smycken. Jag är så glad för dem. Skall skriva och visa dom på min blogg om det går bra?
    Den gröna damajannen var underbar i färgen, den får du göra maskrosvin i!
    Blev lite nyfiken, finns det några bra loppisar i Trollhättan? Jag bor ju inte så långt från dig men känner inte till dina trakterna. Jag brukar ibland åka till Trollhättan och handla, kanske ett besök på ett loppis samtidigt, inte vore så dumt.
    Kram ha en bra måndag och än en gång tack söta du!!!
    Raina

    SvaraRadera