fredag 30 mars 2012

Krukplanteringar - Blooming friday

Veckans tema hos Katarina o hennes "Blooming friday" är krukplanteringar.. jag bläddrar i mina mappar o tar fram mina godbitar som jag var extra nöjd med förra säsongen, hoppas ni tycker detsamma. Har kanske visat de flesta bilderna förut när det var "rätt" tid för dem men jag njuter fortfarande av synen och min känsla över dem..

Min gröna oas vid kusten..

Här är min lilla kruk plantering på mitt soldäck ute vid vår villavagn.. "Ville" som vi kallar den, nu börjar säsongen närma sig och det är snart dags att åka ut till saltstänkta klippor och bara ha det gott..längtar!!

Sommaren 2011:s mest efterlängtade köp..
Chokladblomma, oj vad jag tycker den är fin och det var ett efterlängtat köp undrar om den överlevt vintern. Tycker den ser väldans torr o dö ut i krukan, den har övervintrat i garaget för ute kan den inte vara fick jag lära mig, men undrar om den klarat garagevistelsen?

Min största krukodling.. *smile*

Är nog något jag alltid måste ha, pelargoner i olika former men mest i rosa nyanser.. allt från ljusaste vitrosa till mörkrosa men en o annan korallfärgad samt en klarröd har visst smugit sig in om jag tänker efter.. *ler*


Ett oväntat köp..
Blev denna lilla söta Azalea när jag bara föll pladask för den på Lisebergs trädgårdsdagar förra försommaren.. har övervintrat och klarat sig bra i kruka. Bäddade in den o massa annat i ett hörn vid huset med bubbelplast både runt krukor o över dem..

Murgröneviolen.. 
 
Är oxå något jag har i krukor.. har köpt en ny i år som står på trappen just nu och är så vacker. Den som är i denna vackra kruka får vi se om den överlevt. I krukan står också det japanska uppstammade körsbärsträdet med dubbla vita blommor.. knoppar sig som bäst just nu.. *längtar*

Lejon i kruka..
Odlar jag inte men han vaktar min kruka med rosa salvia och något annat jag köpte på Liseberg, kommer inte ihåg vad den bladväxten heter men jag tog frön och satt i år.. får se om det blir något nytt av denna fina växt.

Lila mini rhododendron..
Får avsluta detta inlägg om krukor.. köpte den på vårkanten och den växte sig riktigt fin under säsongen. Den har oxå trivts bra under bubbelplasten och jag ser fram emot denna vårens blomning Nu får ni kika på mer inlägg på kruktemat här.

Fredag igen och en härlig helg framför oss, bara nu inte vintern slår till igen som de varnat lite för. Vore synd om alla växter därute om det blev alltför kallt.. hoppas!
Jag har inget speciellt planerat utan tänker att jag tar dagen som den kommer lite "Carpe diem" över det tycker jag.. njuter!

Hoppas ni gör detsamma.. Kram!


22 kommentarer:

  1. Vilka fina krukplanteringar du har.
    Chokladblomman hade jag också i fjol ch har försökt övervintra den men det lyckades inte. Jag får göra ett nytt försök i år.

    En riktigt fin blomma.

    Ha en trevlig helg
    Gunilla

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga krukplanteringar du har!!Minirhodden var för söt.
    Ha en underbar helg!!

    SvaraRadera
  3. Så många härliga planteringar i krukor! Mina favoriter är den första - den andas så mycket sommar vid havet! - och azalean. Men även de andra är ju jättefina, och krukan på trappan är så vacker redan i sig.
    Ha en skön helg! /Leena

    SvaraRadera
  4. Jag älskar din strandplantering. Jag önskar dig en skön helg! Zinnia

    SvaraRadera
  5. Så många vackra krukor!!! Azalean är en favvis hos mig också...ja, egentligen har vi ju många favissar!
    Önskar dig en riktigt skön helg i vårens tecken!/Randi

    SvaraRadera
  6. Først må jeg takke for koselig kommentar inne hos meg! Så fint, for da fant jeg også veien inn til deg!

    Du har så mange flotte krukker. Veldig fine og gir inspirasjon.

    Ønsker deg en fin fredag!

    SvaraRadera
  7. Ömsom sorg och glädje när man kollar in sina övervintrare. Ibland blir det en chansning som går vägen. Då blir man glad. Ibland går det inte vägen och då blir man lite besviken eller kanske tom lite ledsen.
    En skön helg önskar Eva Linnea

    SvaraRadera
  8. Klart man måste ha lite fina krukor vid "Ville" också. Låter härligt att ha villavagn och ni har väl inte så långt att åka utan att ni kan utnyttja den ofta!
    Chokladblomman älskar jag också. Ibland har jag lyckats övervintra dom ibland inte så det är bara att hoppas på turen. I år köpte jag en ny. Så roligt att kika in hos alla och se deras fina krukor. Så mycket olika man kan plantera. Ha en fin helg. /kram Anette

    SvaraRadera
  9. Underbara bilder, Moa! Chokladblomma tror jag att jag måste satsa på i år, den är sååå söt!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Hejsa.
    Flotte krukker du viser.
    Jeg har tilsluttet mig som følger af din blog.
    Har 2 blogge - Min fotoblog / hbt.finus.dk
    "Vild med hverdagen" finus.dk - om de nære ting - have / hund / håndarbejde m.m.
    Ønsker dig en god week-end.
    Knus Hanne Bente

    SvaraRadera
  11. Vad mycket fint du visar. Gillar speciellt den första bilden. Så finstämt i de bleka färgerna som så precis tar upp nyanserna i stenarna. Snyggt!

    Ha en skön helg
    Kristina

    SvaraRadera
  12. Så mycket fin du visar! Jag faller pladask för första bilden, det ser så mysigt och "västkustaktigt" ut:). Så söt murgröneviolen är!
    Ha en fin kväll.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Jag suckar av lycka när jag ser dina fina bilder. Kram Pia

    SvaraRadera
  14. Måste nog ta till tricket bubbelplast nästa säsong, flera av mina godingar har inte klarat vintern :(
    Bara att prova igen....
    Tack för superdunderfina bilder. Chokladblomman påminner om att jag har köpt mej en påse mandelägg till fredagsmys, hi hi.
    Kram ulla

    SvaraRadera
  15. Så många fina krukplanteringar du har! Körsbärsträdet är jag lite avis på, får nog önska mig ett i födelsedagspresent, fyller ju på sommaren... :)

    Nu på söndag (1 april) startar jag en fotoutmaning med månadsbilder. Vore så kul om du ville vara med! Läs mer här: http://timjanoakleja.wordpress.com/2012/03/27/hang-med-pa-manadsbilder/.

    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  16. chokladblomman såg jag här i stan i sommras. Jag tog lite närbilder på den i motsol och det blev jättefint. Jag hoppas din planta klarade sig. :)

    SvaraRadera
  17. Fina krukodlingar allihop! Chokladblomman har jag aldrig provat, men har hört så mycket gott om den så jag blir allt lite sugen...
    Kram!

    SvaraRadera
  18. Beautiful pots and plants Moa! Lovely in keeping with all you do. Happy April! Kram Carol

    SvaraRadera
  19. Visst är det härligt när man får göra i ordning sina krukor, längtar! Har förstås börjat lite smått med penséerna. Om jag inte minns fel var jag avundsjuk på alla som hade Chokladblomman förra året, i år har jag köpt en egen och den har precis skjutit upp ett litet skott ovan jorden. Jaaaaaaa!!!

    Trevlig helg, kram
    Jenny

    SvaraRadera
  20. Vad mycket vackert du visar!! Gillar sååååå mycket dina murade bäddar, jag bara måste lära mig mura. Tack för all inspiration! Ha en fin helg/Gela

    SvaraRadera
  21. Hej Moa!
    Härligt med chokladblommor, men jag har inte haft sådan tur med övervintringen. Får se om du lyckas bättre...Trevlig Helg!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera