måndag 11 maj 2009

Nya godingar... i mitt hem.

Idag fick jag hem mitt nya objektiv.. jag är såå himla glad och nöjd.
Köpte min kamera för ett år sedan och har hela tiden önskat mig ett Macro objektiv, iofs så har jag varit nöjd med standardobjektivet.. men man utvecklas och vill mer, och just när man tar kort på blommor nääära så är ett Macro ett drömobjektiv.. får mycket mer blurr runt blomman, alltså kort skärpedjup..*ler*.
Idag var jag iväg till Uddevalla och Torp, för att köpa lite tyger på Panduro, har en idé om en ny Tilda ängel, känner att det var ett tag sedan det var lite nytt i Butiken.. visar tygerna en annan dag de är så himla fina. När jag åkte hemåt igen åkte jag som en händelse förbi Nisses Handelsträdgård ..


Med mig hem följde tre nya perenner.. En blekgul sockblomma med så vackra ådrade blad, man såg små rester av blomman så jag vet vilken nyans den har, Epimedium versicolor 'Sulphureum' heter den. Det limegulgröna är en kungsmynta oregano, Origanum vulgare 'Tumble's Variety', visst är det sån som sprider sig mer än väl?

Sippor i olika form har jag fått ögonen på.. och denna lilla raring fann jag hos Nisses. Trollius laxos, 'Sippsmörskål', den ser precis ut som en vitsippa fast större och så ljusgul.



För ett par år sedan när jag började blogga så var gult nästan en bannlyst färg i trädgården, med tiden eller mognaden kanske jag skulle säga.. *fniss*.. har smaken förändrats. För ju mer man lär sig om blommor och upptäcker nya fina sorter så ändras smaken och man vill bara ha.. allt som är så himla vackert. Och vackert som visar sig på olika tider på året..




Häggen, på andra sidan gatan som blommar så fint hos grannen fick agera testmodell för nya objektivet också.. och visst det funkar även på lite håll.. Men har ni sett vilken krona den har.. nästan lite överdimensionerad.. ändå syns inte hela på bilden.
Något annat jag såg hos Nisses var Trillium, den vanliga vita, vinröda och dubbla.. vilken ljuvlig skapelse den sista var men den är bara i mina drömmars trädgård ska jag säga.. 498:-.. ne ne nån måtta får det vara.. Men med dessa ögon jag har som bara vill ha mer och finare sorter så finns den säkert hos mig inom ett år eller två.. eller vad tror ni.. ?
Ha det gott..


21 kommentarer:

  1. Gud så kul! jag har också börjat fota med en "riktig" kamera men saknar ett objektiv som kommer nära... Har du några tips?
    Kram till dig!
    /Lina

    SvaraRadera
  2. Vad kul Monica! Grattis till ditt nya objektiv och vad roligt att du redan har testat det. :) Den första bilden på Trolliusen är ju kanonfin, härlig skärpa och suddig bakgrund! Spännande med nya växter också...men jisses vilket pris på trilliumen. Smakar det så kostar det brukar man ju säga. Sådant får jag också fortsätta drömma om. Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Du...jag stod och höll i en sockblomma i lördags...mmm den är så fin..jag håller helt med dig om att smaken förändras..jag är väldigt glad i vita blommor..men inser alltmer det sköna i alla färger..mångfalden är fascinerande..jag älskar att gå på en bra handelsträdgård och svepa med blicken..mmm man kan en del nu...efter några års odlande..så hittar man någon liten raritet och blir sååå glad..aha du har en systemkamera..mmmm macro..det är härligt och jag förstår precis..man vill ha blurr runt blomman..du är härlig du..lycka till med nya objektivet..ska bli kul att följa dina bilder..

    SvaraRadera
  4. Ja åker man till en handelsträdgård är det omöjligt att komma ut tomhänt. Vilken bra kamera du har, bilderna blir ju helt fantastiska. En sådan kamera skulle jag gärna vilja ha. Ska bli spännande att se Tilda tygerna. Ha det så gott. Kramar Ida

    SvaraRadera
  5. Slår vad om att din nya Tildaängel blir utrustad med en kamera, kanske med macroobjektiv ;-) Det blev jättefina bilder! Du verkar ha blivit kompis med ditt objektiv snabbt! Ha det gott! /Ruben

    SvaraRadera
  6. Finfina bilder! Blev lite fundersam... visst har vi väl likadana kameror, Canon PS S5IS, eller??? Jag skulleo ckså kunna tänka mig ett sånt objektiv. Det är trixigt att få till macrot ibland, var det dyrt?
    Härliga växtinköp, men hu vilket pris för trilliumen! Vi hamanr väl i den prisklassen med tiden "LOL" när vi samlat på oss alla "billiga" växter återstår ju bara de exklusiva =)
    Ha en underbar vårdag / kram gittan

    SvaraRadera
  7. Hej Moa. Å så kul att du fått hem ett sådant objektiv det blir fina närbilder. Ja man vill ha allt vackert man ser i trädgårdar och handelsträdgårdar Suck tills man inser att det får inte plats och man kan inte ha hela gräsmattan full med bara rabatter,,skrattar Men ja det skall ju rensas och skötas och ryggen bråkar så man får a det lite varsamt med men vill ha dess pärlor ja det vill man.Svårt gå ut tomhänt ur en handelsträdgård.Sockblomman är så söt så jag förstår att du fastnade för den.

    SvaraRadera
  8. Urfina bilder! Vill oxå ha en "riktig" kamera med objektiv. Det är ju så kul att fota :) Det är så sant som du säger att man upptäcker nya växter och sorter hela tiden. Speciellt i bloggarnas värld med alla härliga människor som villigt delar med sig av sina kunskaper.
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  9. Kul att du köpt ett objektiv. Du måste ha laddat länge för att få börja använda det för du hinner ju knappt packa upp det förrän du däckar oss med en fantastisk macrobild. Såååå vackert!
    kramis

    SvaraRadera
  10. Hej på dej..Har gjort ett inlägg på Trädgårdsblogg om att samla upp adresser på alla som har en
    x-trablogg om uti fall att......
    Vet du någon....några har jag ju hittat....Behöver din hjälp
    Lägger in adresserna på TRÄDGÅRDSDAGBOK....
    PS Du finns där DS

    SvaraRadera
  11. Så trevligt med ett makroobjektiv- ett sådant står högt upp på min önskelista med. Fina bilder blev det med mycket blurr. ;-)

    SvaraRadera
  12. Hejsan!

    Vilka fina bilder det blir med ditt nya objektiv!! Ska nog prata lite med maken om ett nytt....;-)

    Visst är det en härlig tid vi går till mötes, man vet nästan inte vart man skall lägga sin energi utomhus eller inne??

    Han en fortsatt skön onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Vet du, jag tror Trillium kommer tidigare än vad du spår, hihi! För har man väl sett ngt är det svårt att få det ur huvudet!!

    Nyfiken jag blev på hur din nya ängel ska se ut. Kommer den snart kanske?

    Jag byter gärna ngr stjärnpelargonskott med dig. Tycker din vita är så fin och så blommar dom så enormt hela sommaren. Ska kolla vad jag har och fota.

    Nä åter till pysselborden. Några beställningar att ta tag i.

    Ha en härlig kväll. Kram/Gunilla

    SvaraRadera
  14. Så kul med ett macroobjektiv. Ser fram emot alla växtpoträtt du kommer att ta :)
    Fina växter du köpte oxå. Oreganon är en sån som kan komma lite här och där.
    Jag tycker oxå om Trillium. På STA:s växtmarknader här nere brukar de fyllda kosta mellan 150-250:-.
    Mycket mer överkomligt för plånboken.
    De enkla är betydligt billigare.

    Kram Mari

    SvaraRadera
  15. Malins-kuriosa13 maj 2009 kl. 20:34

    Vad kul detta låter...kameran blir som ny på nytt! Fotografering ger verkligen mersmak och jag går allt o spanar på en ny kamera igen, trivs iof bra med den jag har numera men precis som du säger så vill man mer...
    Helt fantastiska saker du fått med dig hem, har för egen del aldrig varit inne hos Nisses men har förstått på många andra att det är en butik som har mycket...

    Ha det så Gott
    Kram från Malin

    SvaraRadera
  16. Hej och grattis till objektivet!

    Åh vad kul! Det blir som du säger ännu roligare med lite specialobjektiv..dina bilder är jättefina!!!

    Vad fick du ge för macrot?

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  17. Fin fina bilder!!
    Vill oxå ha ett macro objektiv:) Det blir lite roligare då.
    Söt sockblomma du köpt.
    Ha det och lycka till med fottandet!

    SvaraRadera
  18. Objektivet kommer du att få mycket roligt med. Av bilderna att döma har du redan testat det. Fina bilder.
    Var också hos Nisses i veckan men jag letade pionstöd. Tyvärr fanns inte de jag tänkt mig. Han har verkligen ett stort utbud på det mesta i trädgårdsväg.
    Trädgården jag visade bilder från är inte min, den ligger i Dalsland.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  19. Guud va kul med ett macroobjektiv själv går ajg i bytarstankar med min kamera. Vilka härliga blommor, Vilken krona så fantastiskt vacker. Ha en fortsatt trevlig dag

    SvaraRadera
  20. Hmm...jag har också smått funderat på ett nytt objektiv, men jag får lov att prioritera för tillfället, "mitt hus" eller kameratillbehör.
    Men fina bilder och ljuvliga växter du har köpt. Varför är gult så ratat - kan man undra !?

    På din undran om Chili hos mig, jag har tagit frön från en obekant planta och färgen lila har den innan den fått den röda mogna färgen, men..så gillar jag den lila bättre :))
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  21. Hej,
    jag har haft lite svårt att hitta hit tidigare... ;)
    Roligt med nytt objektiv! Jag har aldrig varit någon stjärna med kameran, men nu funkar det inte alls, en svacka kanske?
    Vilken söt sippa du visar!

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera