lördag 13 juni 2009

Nu har den visat sitt innersta..

Den 30 maj visade jag en växt för er som var mystisk för mig.. *ler*.. Den hade visat sig endast som blad i 6 år, ja sedan den dagen vi flyttade hit.

Men nu så är hemligheten avslöjad.... Annika bl a gissade eller var nästan hundra på att det var en Eremurus himalaicus, 'Stäpplilja' jag har googlat och visst måste det vara en sådan. Tack snälla ni allihop,.. *ler* ni är ju ett guldgruva när man vill veta något, bara en liten bild, en fråga och man får svar.



Tänk så fel det kan bli, jag har satt den under ett äppleträd i stora Tulpanlandet.. !! Inte visst jag att den skulle bli så där stor.. får kanske kapa någon gren för nu vågar jag inte flytta den igen, tänk om det tar ytterligare 5 år innan den blommar. Men det kanske inte är fel ändå.. eftersom den blommar kanske den trivs just där under trädet.. eller hade den blommat tidigare om den fått sin ultimata växtplats från början..?!



En liten bildkavalkad i närbild måste ju till för att fira födelsen.. en massa regndroppar förgyller blomningen som en kaskad av små vattendiamanter.



Jag har länge bärt på en liten idé.. en väska som ingen annan har *ler*. En väska som är lite romatisk, som ett smycke.

Jag samlar på idéer här och där, men så vill man ändå ha sitt eget signum på den färdiga produkten.. sån är jag och många med mig kan jag tänka. För ett par månader sedan hittade jag så fina gamla broscher i en kuriosabutik i staden.. köpte tre stycken för jag tyckte de var så vackra.

Nu har jag sytt min väska.. den är oval med lagda veck runtomkring, påsytt band runt den släta kanten och en rosett dekorerad med den gamla broschen.. Skirt vackert och lite romatiskt precis som jag vill att det ska vara.. Det var riktigt kul så jag ska sy ett par stycken till så denna finns till försäljning i min webbutik, Moas Lovely..


Nu önskar jag alla en fortsatt skön lördag.. Kramiz

17 kommentarer:

  1. Hej! Jättefin väska du har sytt, fin bild på stäppliljan, har aldrig hört talas om en sådan växt men den är väldigt fin. Ha det gott/Eva

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vilken ståtlig blomma och så vacker...med de små stjärnorna som de nästen ser ut som.
    Väskan är helt fantastisk,verkligen!!!
    Klart Du ska sy och sälja...
    Å det där med frön så säger jag bara å tusen tack så spännande;) jag mailar dej senare i kväll!
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Mycket vacker väska, oj va duktig du är!!!

    SvaraRadera
  4. Vilken jättefin växka! SÅ duktig du är på att skapa (både det inom det ena o andra området!)
    Din översta bild idag andas verkligen frodighet tycker jag.
    Ha en mysig kväll!

    SvaraRadera
  5. Stäppliljan är ju hur fin som helst och vad kul att den belönar dig med att blomma. Du måste ju ha skött om den på helt rätt sätt :) Väskan är ursnygg...!!
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  6. Så vacker väska!!!! Superduktigt!!!Kram Lily

    SvaraRadera
  7. men du..så pass underbar den blir den där växten..så härligt att få följa en sådan hemlighet som den burit på..elegant och stolt som en primadonna..himmel så vacker den är..jag blir lite förälskad i den..

    Mmmm den där väskan du..den kräver en viss klädsel..säkert passar den dig perfekt..mmm så är det..

    SvaraRadera
  8. så vacker väska mamma :) snyggt jobbat :) du är så duktig.

    SvaraRadera
  9. Wow, vilken gigant det blev! Är det Stäppliljan som har så stor rot? Maken fick en present av en kund för en del år sedan, en i omkrets stor rot, liknade en gigantisk spindel. Jag har för mig att det skulle vara en Stäpplilja. Planterade den men den titta aldrig upp. Oavsett vilket så är det en annorlunda och vacker växt. Hoppas den återkommer varje år nu då / gittan

    SvaraRadera
  10. Vad roligt att se stäppliljan i blom. Kanske lite stor där men otroligt söt. :)

    Det samma måste jag bara säga om väska - hur fin som helst. Du kan du! Läckert med den fina broschen till.

    Kul att du gillade mina bilder! Jag har en liten byrå från Ikea som glänser och där föremålen speglar sig. Tyvärr är den oftast lite för liten. Ett alternativ är att använda vitt papper och lägga glas ovanpå. Det är bara att experimentera för kul är det!

    Ha en skön kväll! Kram Karin

    SvaraRadera
  11. Vacker är den din lilja. Mycket vacker till och med. Väskan är ljuvlig. Trevlig helg

    SvaraRadera
  12. Vilken jätte den blir, stäppliljan. Men den är vacker!
    Och vilken underbar väska du har gjort!!!!
    Den gillar jag verkligen.
    Och dina aklejor...
    Blev förälskad i din alldeles egna sort :)

    Kram Mari

    SvaraRadera
  13. Ingen dålig belöning efter så många år!! Hoppas den sköter sig i fortsättningen!!
    /Ruben

    SvaraRadera
  14. Jag sitter här och bara gapar av beundran!

    Vilken helt fantastiskt väska. tänk att man faktiskt kan SY en sån. Jag har sagt det förr men jag säger det igen..... Du är allt en trollkonstnär med symaskinen!

    Ha en fin vecka!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  15. En sådan sötnos och jag ser genast framför mig ett helt hav av dessa...men vet é sjutton om jag har sådant tålamod att vänta så många år...Kul överraskning!
    Väskan är superb och visst sjutton är det kul att sy väskor...För tillfället har jag ingen på G men samlar lite idéer just nu.
    Idag kan vi vara rätt så nöjda med vädret, inte ihållande regn sga, jag klipper häckar mellan skurarna och fått undan en hel del. Hoppas, hoppas att temperaturen vill hålla sig som nu för det är riktigt skönt.

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  16. Så lustigt.... stäpplilja var en av de växter jag köpte på vår resa förra helgen ;-) Hopas jag slipper vänta så många år innan den blommar... men det var en liten ynka bladrosett på min så risken är stor....
    Ha´t himla gôtt o njut av blommen
    Nina

    SvaraRadera
  17. Nu när den har slagit ut ser man tydligt att det är en stäpplilja. Fattar inte varför jag inte tog med mig mina när jag flyttade. Surt tycker jag nu när jag ser hur vacker och ståtlig den är. Himla fin väska du har gjort också.
    Ciao Annika

    SvaraRadera