onsdag 10 juni 2009

Tröst i regnet.. Candyday


Regnet det öser ner och inte har jag lust att städa även om jag borde.. mycket roligare att fixa o trixa lite med korten på datorn, läsa bloggar och bara ha lite datatid. Är det lika trist väder hos er..? ja man kan knappt sticka ut näsan förrän den är blöt och för att inte tala om hur Albin såg ut efter en promenad. Jobbet går också trögt, eleverna har slutat kan man nästan tro.. studenterna slutade i fredags och resten ska gå tills på fredag, som gjort för man ska skolka. Vem sjutton kom på nåt så dumt? Ja vi tog i alla fall med våra 6 elever o åt pizza sen fick de sluta för dagen, imorgon är det städ fram till 10 och sen film. Fredag är det avslutning med sång och fika. Vi brukar alltid ha livemusik, både elever och personal har uppträdande, så blir det när man har musiker i personalen.. mycket trevligt och proffsigt brukar det alltid vara.



Tänkte bjuda på lite ögongodis så här denna tråkigt regniga onsdag.. roade mej med att fota alla mina aklejor, det fattas nog ett par men nästan alla.. Har lagt in dem en o en på Moas Flora om någon vill se dem i större format som det blir om man klickar på bilderna. Här är fyra collage.. också klickbara.. titta o njut, visst är aklejor härliga skapelser.. så säg?

De översta bildern är min nya.. en som uppstått i min trädgård förra sommaren. I år kom det fler av samma.. en underbar gatukorsning.. *ler*.. Moas lovely har jag döpt den till, passande eller hur *fniss*.. . De andra är Hallonakleja och så Snow Queen, båda köpta som frön.
Överst till vänster en vit och en lila typ Nora Barlow modell.. den vita har fått lila tippar så söt och fin. En som nästan ser ut som hallonakleja fast med sporrar .. en vanlig vit och en 'Green apple'.. alldeles limegrön innan den slår ut..


Här är nog föräldrarna till 'Moas lovely'.. båda de översta är nog 'Pinky winky' trodde den var borta men i år kom en som är i alla fall väldigt lik och så den rosa 'Nora Barlow', mittenbilden vänster sida. Hade nog nästan bara dessa två i detta landet där den nya uppstod.. så mycket troligt att det är föräldrarna.. En gul mycket långsporrad.. tror den kommer från Haspet via Lottas trädgårdsblogg eller så från Wearn också från TB, lustigt och kul med alla fröer som kommer från olika håll..



Här är tre olika blå som kommit.. ja den vanliga blå har jag haft sen har de andra dykt upp den övre högre är väl läcker lite rufsig och vit i kanterna lite lik 'moas lovely' fast blå.. kanske *Lovely Blue*.. hihi..




Ja nu har jag lekt lite då, och som sagt kan ni kika in på Moas Flora för att se dem närmare, en del bilder behöver tas om för att se dem riktigt snyggt och så tänkte jag ta bilder på hela växten för att få en bild över hur de växer.





Ett litet tips är att jag har lite REA på enstaka produkter på Moas Webbutik.. Är snart färdig med ett par nya tjocka Tildor och jag vill inte ha för många olika sorter.. så några Tildor samt lite Cupcakes är det REA på.

Klick klick.. för att titta in..




14 kommentarer:

  1. Vädret ja...duggregn, grått och massor med mygg, så det går absolut inte hålla till utomhus i kväll.
    Ljuvliga Aklejor, det är en blomma som fått allt större plats hos mig också med sina små söta vippande kjolar :)
    Ha det gott! /bea

    SvaraRadera
  2. Otroligt många fina aklejor! En eloge till dina fina foton. Vilken variation, du har verkligen öga för ett bra foto! /Ruben

    SvaraRadera
  3. Så kul att ha en egen ackleja! Och vilket passande namn. Du får väl göra den till en logga!?
    Jag såg många olika vackra acklejor på trädgårdsrundan. Tänk att det kan finnas så många varianter. Naturen är en underbar konstnär!
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  4. Tack för namnen, nu vet jag vad döttrarna till dina heter :) Hallonaklejan var nog den jag gick bet på men jag kunde se vilken som var Nora. Fina bilder på din samling :)
    Har har det varit varannan-timme-väder men jag har kunna vara ute en stund i alla fall, rätt så varmt, nästa lite klibbigt. Har i dag börjat vår vaccination mot TBE - ett måste då den sjukan finns där stugan vid havet är belägen. Fick ett fästingbett för tre veckor sedan och fick en våldsam Borreliareaktion och ätit penicilin mot detta, fick då reda på att vi måste vacc oss mot TBE oxå. Jahapp - det vår väl vara värt pengarna, fy vad det tar betalt för de små sticken - 300 kr! Vill därför påminna er om vacc för fästingar som är bärare av TBE sprider sig utmed hela västkusten och de som är ute mycket, ffa i gräs, bör vacc sig, du vet vi som kryper i gräset och fotar :) Nä, nu skall jag surfa vidare, kramen =)

    SvaraRadera
  5. Aklejor är verkligen jättefina och det finns hur många som helst. Kul att ha en egen, en Moas lovely!

    Vi fick en del regn i går men inte i dag. Kram!

    SvaraRadera
  6. Snacka om ögongodis - och inte ens jag går upp i vikt ;))!
    Otoligt vackra aklejabilder!/ Anja

    SvaraRadera
  7. Njuter av dina fina bilder.
    Aklejor jag har fktiskt inte en enda i vår trädgård hmm varför? Ja det kanske är dax att köpa någon planta de är så fina!
    Man Du jag är så svag för dina Tildor!!!
    Ska kika vidare på Moas Shop!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Herre Jösses!!!
    Jag smäller av !!!Vilka sköna fröknar!!!
    Samt vad fint du har fångat deras skönhet.
    Många kramar och tack för titten.
    Carina

    SvaraRadera
  9. Mmm kan tro att elverna inte har så stor inspiration i skolan dom sista dagarna..så minns man ju själv att det var..

    Dina Aklejor är så fina.och du vet exakt vad dom heter en impad Anna har du här..mina Aklejor tycks komma lite här o där på Aklejvis..ha ha..inte alltid så mycket ordning och reda på dem tycker jag..men så vackra om dina är dom inte..

    SvaraRadera
  10. Du är duktig på att fånga skönheten i dina blommor på bild. Tack för titten... :)
    Tjing
    Monica

    SvaraRadera
  11. Vilken mängd av fina Aklejor du bjuder på!
    Och jag som inte tagit ett kort på mina än...oj, så dåligt samvete jag fick nu;)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. 'Fniss' gillar jag.
    Precis som du tycker jag om aklejor och det har blivit fler och fler...
    Vackra bilder!
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  13. Vad är det som får oss alla att älska Aklejorna? För visst är de underbara! Vädret har varit hyfsat idag fram tills nu, det kom nyss en skur. En massa borden, ja det har jag också men ingen lust eller ork. Det tog hårt på krafterna att arrangera dotterns studentskiva (åldern?) Med gäster långt in på småtimmarna :P Men trevligt hade vi och städa fick vi minsann dagen efter "ler". Nu får jag nog göra något som syns så maken inte tror att jag suttit vid datorn hela dagen(har jag ju) Ha det gott / kram

    SvaraRadera
  14. Jodå det regnar här ikväll fast solen visade sig under dagen! :) Så många fina aklejor du har Monica och lite extra söt är ju din egna. Kul med alla kombinationer som uppstår spontant i trädgården.

    Ja det är nog svårt att motivera eleverna i slutet av terminen och efter att betygen är satta. Ha en trevlig avslutning!

    Kram Karin

    SvaraRadera