söndag 31 januari 2010

Lite söndagspyssel..

Visade denna bilden förra helgen och såg ju när jag lade in bilden.. jisses hur kunde jag missa att den svarta plastkrukan borde piffas till eller ha en annan lite kruka utanpå..


Allt blir så mycket tydligare när man ser det uppförstorat på bild.. *ler*.. alla skavanker syns tydligt eller det som stör mitt öga. Men först vill jag bara prata lite om virkade dukar.. jisses så många dukar jag virkade när jag var yngre.

Men de senaste 10 åren har de i de närmaste varit bannlysta hos mig, men allt kommer igen som alla vet.. även hos mig..*smile*.. Fyndade en liten rund virkad duk på Erikshjälpen före jul för en tia.. en lång löpare till stora bordet i vardagsrummet.. med små virkade blommor ihopsatta till en lång löpare.. perfekt för det lilla priset av 35 kr, den har nog varit med som bakgrund på flera bilder och jag är verkligen glad i den. 

Om man ser i inredningstidningar och på en del bloggar som är lite framåt så har de virkade dukarna kommit dit också,  såg t  o m en sån där virkad skål som mamma gjorde när jag var i tonåren som hon sedan stärkte.. ja allt kommer igen som sagt.

 

Vad jag skulle sagt med denna långa förklaring/berättelse var att tillsammans med lite vårfint så tycker jag det är hur fint som helst på mitt gamla köksbord.. Så rota nu fram era gamla dukar om ni inte redan har gjort eller kanske aldrig tagit bort dem.. njut av dem och bli glad.



Och nu till tips 2.. återigen min svarta kruka. Idag så började mina ljuvliga krokusar att blomma och då måste jag ju bara fota detta.. Lite vackert scrappapper skars i lämplig bredd och rullades runt krukan ett grovt snöre bands om.. en färgklick som heter duga ihop med mitt lilla loppisfynd i turkos.. eller mitt fynd! Det var dotterns fynd men hon lät mig köpa det trots hennes svaghet för turkos.. gulligt va..?

Och då kommer jag till nästa lilla punkt.. snart är det Alla hjärtans dag.. och lagom nu i helgen fick jag lov att sälja några av dotterns fina Alla hjärtans dagskort, Myamia heter hon i bloggvärlden och jag är jätteglad att de nu finns i Moas Webbutik.. 

Och så till sist imorgon är det dragning i tävlingen om Torgvantarna.. 
Jag är helt mållös av all respons.. ni är snart 200 som är med om dragningen.. =) Helt otroligt säger jag men så himla kul. 

Lycka till alla i morgon.. ni är så himla gulliga med alla fina kommentarer.. *ler*

14 kommentarer:

  1. Venter spent på morgendagen,her er det kaldt på mine hender små

    SvaraRadera
  2. Oj 200 som ska tävla om vantarna! Attans! Då är det inte mycket till chans. Vinner jag så ska jag köpa en trisslott oxå.
    Dessa gamla fula virkade dukar, ja. Jo, jag har faktiskt sparat en liiiten hög. Mest för att jag fått dom av en som kämpat med dom. Och nu kommer dom ju snart till pass igen. Tur att mode är sånt som kommer tillbaka. /Knatten

    SvaraRadera
  3. ja jag fattar inte vad som hände??? hur kunde jag låta dig få fatet :P
    kram

    SvaraRadera
  4. Hihi.. du är väl en söt dotter du.. =).. som är så snäll mot din mor..

    SvaraRadera
  5. Å ett så underbart arrangemang! Allting, kopparna, blommorna och det vackra bordet...

    Jag har också tittat lite på virkat, vi har faktiskt en del efter mor- och farföräldrar, men än så länge ligger det kvar i sin låda. ;)

    Roligt för dig med så otroligt många deltagare i utlottningen, men otur för mig eftersom mina vinstchanser blir sämre... =)

    SvaraRadera
  6. JAg har inte fått tag i vårlökar ännu. De har inte haft några i rätt stadie där jag varit. Men det kommer......

    Fint är det i alla fall men krokusar mm. Kram o ha en bra ny vecka!

    SvaraRadera
  7. Inte konstigt att du fått så många som vill vara med och tävla. Det är de finaste torgvantar jag sett. Nu får man hålla tummarna.
    Jag har faktiskt också lagt på en virkad duk på bordet, hade också en virkperiod, oj, vad dukar det blev, en del är slängt men lite finns kvar. Har även gardiner men de kommer nog aldrig fram igen.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  8. Ja vem har inte virkat, i mängder, både dukar och gardiner! Nej, det var länge sedan det låg något virkat framme här minsann. Dessutom står det en halv säck med mammas fina virkade dukar som jag inte hade hjärta att ge/kasta bort. Jag öppnade säcken nyligen och stängde lika fort igen. Vad ska jag göra med dem? 200 som vill vinna dina underbara torgvantar, det är väl ett tecken om något på hur fina vi tycker att de är =) ha en fin kväll / kram

    SvaraRadera
  9. Tack för dina rara ord på min blogg! Lätt gjort att glömma bort plastkrukan! Men det blev ju fint till slut!
    Ha det bra. Kram Ingrid

    SvaraRadera
  10. Vilket fint bord du har!
    Vad roligt med dotterns kort. Måste givetvis kika in där! Kanske tom beställa ett.

    Håller en tumme att det är jag som blir vinnaren! :) Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  11. Ja vanatarna väntar JAG på. och jag tycker det är härligt med ditt fina bord. Du är bara såå duktig på att piffa till allt. Roligt med snäll dotter. Jag är i samma sits.
    KRam Ninne

    SvaraRadera
  12. God kväll Moa!!!
    Underbara bilder, trots den svarta krukan:):)
    Ja, det där har ju hänt några gånger då man undrat om man över huvudtaget har kollat bilderna innan man lagt ut dom.
    Skyller på den mänskliga faktorn...., eller hur?

    Virkade dukar ja.., har själv aldrig virkat i hela mitt liv men min käre mamma är en jäkel på att få till det så jag får väl nalla några av henne!

    Önskar dig en fortsatt skön söndagskväll....
    Kram kram
    Marianne

    SvaraRadera
  13. Fina bilder och skönt att se att även andra kan missa sånt här...det är lätt gjort. Hade du inte påpekat att det fanns en svart kruka hade jag inte tänkt på det. Men snygg blev den i alla fall till slut.
    Önskar dig en skön vecka!
    Kram Randi

    PS Jag älskar din Header - den är störtskön!

    SvaraRadera
  14. Jo då...här har spetsdukarna kommit fram o jag har också fyndat en del nere på Erikshjälpen...detta fantastiska handarbete som sälj för så lite pengar och så mycket själ o hjärta som är nedlagt i hantverket...
    Ditt bord är alldeles fantastiskt fint och det ser så inbjudande ut med alla blommor på...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera