lördag 23 januari 2010

Vårens färger, en längtan till våren..




Helg.. bara smaka på ordet det är en sån skön känsla..




Börjar för det mesta med en lång Tv-frukost.. och vad hör jag inte där! Att Erikshjälpen skänker hela sin dagskassa till de stackars människorna i Haiti. Och inte bara vårt Erikshjälpen utan alla 40 nånting i hela Sverige gör samma sak.



Jag som var där i onsdags med dottern, vi tillbringade nästan tre timmar där, vi fick gå till slut för de började släcka lamporna.. ja vad säger man.. sådan mor sådan dotter.

Vi fick i alla fall med oss massa små fynd tycker vi, men man är väl inte sämre utan att man kan ta en liten tur
dit igen, det var ju ett par saker som jag ångrade att jag inte köpte. Och går de till välgörande ändamål så är det ju för en god sak..

Och när jag ändå var ute och åkte så passade jag ju på att ta en tur till närmsta blomsteraffär.. lite färg och vår vill jag ha hem, tänkte mig att städa också denna lördag.. hur det blev med det är en helt annan fråga som vi pratar tyst om..



Då är det mycket trevligare att ta en fikapaus.. eller hur?





Jag o dottern köpte gamla kaffekoppar, med blommor på så gick i rosa.. gulligt att duka med olika porslin, tänk så konstigt det är. Hade man olika porslin förr tydde det säkert på fattigdom men idag är det en annan sak..Jag tycker de är riktigt söta och man ser dem bättre om man klickar upp, nu använder väl jag och många med mig muggar för det mesta men ibland kan det vara lite roligt att duka med lite fina gamla koppar.





Pressglas gillar jag, och just både vasen och fatet såg jag i onsdags men på något sätt gallrades det bort när vi gick över allt vi samlat i vår kundvagn.. kunde inte riktigt släppa tanken på att jag gjort det så jag blev jätteglad att de fanns kvar.. o billigt var det också.. 25 resp 30 kr. Jag säger bara.. vilken satans tur att smaken är olika.. *smile*..

 
Ibland, eller ofta förhoppningsvis lär man sig nya saker.. =), och i onsdags var det dottern som visste något om glas o porslin som jag inte hade en aning om.. Jag hittade en liten fyrkantig blomkruka i pressat material.. vit men inte helvit.. "Milk glass" sa dottern direkt..  och jag tyckte den var vacker o tittade på prislappen, 10 kr då åkte den ner i vagnen utan betänkligheter.. =). En länk med bild på många saker i Milk glass.



Efter dagens glädjetur, för att åka till loppis och kuriosabutiker är bara nöje för mej, var jag ju sugen på att göra lite vårfint på köksbordet.. två olika primulor och en krokus fick följa med mig hem och blev ett lyft på bordet. Det lilla turkosa fatet var ett fynd för 5 kr.. "Love Erikshjälpen.."
Allt kommer att glädja mig många dagar framåt förhoppningsvis.. hoppas bara jag kan hålla liv i de små.

Ha en skön lördagkväll.. *smile*

 


23 kommentarer:

  1. Så är det absolut, trevligare att fika än att städa. Maken slutade tidigt i går men jag jobbade till 16, gör det ibland. Här var nystädat när jag kom hem så jag slapp! Skönt!

    Kul att hitta lite fint där pengarna dessutom går till välgörenhet. Söta koppar!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Vad roligt att kunna använda panoerna på och vackert. Ditt köksbord är så vackert och förhoppningsvis ska jag hitta mig ett trärent. I morgon ska jag börja plocka ur alla skåp i köket och det ska gallras ordentligt för visst är Erikshjälpen perfekt för lite udda inköp. Gillar lådan i bordet och hittar jag inget så ska jag be vackert att få ett hemgjort i en enkel variant. Ha det gott och visst börjar våren med takdropp? Karina.

    SvaraRadera
  3. Hi hi jag var också på Erikshjälpen idag och köpte några saker jag vart väldigt nöjd med. Det är alltid så jätte kul att fynda där. Kram

    SvaraRadera
  4. Låter som om ni haft en underbar dag. Loppisar tillhör definitivt mitt favoritnöje. Idag har vi hela familjen ägnat oss åt att röja ur köket som skall rivas ut på måndag för att ge plats åt ett nytt o fräscht. Inte helt tråkigt det heller. När det nya fina köket väl är på plats och allt det gamla trasiga o spruckna o fula i skåpen är borta kan jag ju ut o fynda nytt på loppis igen *ler*. Ha en underbar helg!

    SvaraRadera
  5. Åh, jag får abstinens på både vår och loppisar..Längtar så in-i-bombens till båda..

    Ha en fortsatt skön helg
    Kramelikram
    Lily

    SvaraRadera
  6. Vilka fina fynd du har gjort, och förstås känns det extra bra om det går till dem i Haiti! Ha det gott!

    SvaraRadera
  7. Du talar om olika porslinskoppar då vill jag berätta en historia från Estland. När estland blivit fritt åkte jag dit eftersom jag hade vänner där, en av mina vänner dukade kaffe och ingen kopp var lik den andra. Allt jag ägde blev konfiskerat så jag har ingen historia kvar, men de här kopparna har historia så därför använder jag dem.

    Tänkvärt

    SvaraRadera
  8. Vilka underbara foton du visar! Ser så vårigt ut. Jättefina koppar! Och pressglaset du köpte är ju fint det med. Att pengarna sen gick till välgörande ändamål gör ju inte saken sämre.
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Oj så massa fina saker..Riktiga kaffekoppar är så vacker..Det blir lite speciellt att dricka kaffe då..Ja det är härligt att fynda..Då kan man lägga pengar på nått annat som fina blommor;) Kram

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga loppis fynd du gjort och att pengarna skänktes till Haiti…
    Gillar det där med att duka med olika koppar eller olika vinglas, gästerna får beslut ångest över var de skall sitta:=))
    Kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  11. Oj, så mycke saker som vill följa med dej hem.
    Kul när man hittar en massa saker som man gillar, för en billig peng.
    Och fint blev det. Blommiga koppar, älskar dem.

    En fin dag för er, och även glädje för många andra.

    Många Kramar.
    /Maggan

    SvaraRadera
  12. Gillar dem, kopparna alltså, har själv såna jag fått av svärmor som hon ropat in på auktion.

    Hoppas söndagen blir toppen!

    SvaraRadera
  13. Jag o dottern var oxå på Erikshjälpen o shoppade loss i onsdags!!! Håller med om att man kan hitta hur mycket som helst. Tröjor, en spegel, lite nytt porslin, äggkoppar, blabla. Jag älskar loppisar. Och vad bra att det gick till en bättre gärning just nu. /Knatten

    SvaraRadera
  14. Så härlig vårinspiration...har söta kaffekoppar ute på min koloni.Sommartid hänger de framme på tallrikshyllan till lyst!Tänkte ordna en fikahörna med klematisbåge och rosor till våren...längtar... Ha en mysig söndag kram *piah*

    SvaraRadera
  15. Vilka fina fynd du gjort. Härligt med alla blommorna också.
    Det härliga med alla dessa koppar är ju också att man kan plantera i dem :)

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  16. Loppisfynd Jag får nog gå på loppis i mina egna gömmor. Skåpen är ganska fulla av bra o ha- o när man ser dina fina arr. såå Visst har jag "konstiga" men ack så finagrejor i skåpen.
    Kram Ninne

    SvaraRadera
  17. Vackert, jag är också svag för pressglas..

    SvaraRadera
  18. Vad fina saker du hittat. Skall börja fynda sen. Men har gett mig själv köpstopp just nu. Hm... Få se hur länge det håller. Ha en fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  19. Oj vilket underbart inlägg!

    Så glad jag blir av alla dessa vårblommor och loppisfynd! Underbara bilder!

    Visst är det fruktansvärt det som hänt på haiti. Hoppas att hjälpen kommer fram så fort som möjligt!

    Ha en finfin vecka och tusen tack för dina uppmuntrade kommentar!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera
  20. Här var det mycket ögongodis må jag säga.
    Allt från bord till blommor ...
    Vantarna eller vad man nu säger var super sköna och passade bra till min vita jacka.
    ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  21. Suveräna fynd du gjort och visst är loppis kul!
    Här i stan har centrumföreningen lagt sig i det hela och vill stänga Erikshjälpen eftersom de tycker att den "snor" kunderna...har du hört så galet...
    Jag travar till Erikshjälpen på lördagar om jag är ledig och i bland så behöver något mer handlas och jag gör ett besök i de vanliga butikerna...Hade det inte varit för loppisen så hade jag aldrig gått in till stan...Överby hade lockat mer...Tror att många med mig gör samma runda och då får vi se vad centrumföreningen säger...

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  22. Kul med fynd. Att pengarna går till bättre behövande är ju kanon. Härlgt med vårblommor nu!

    Ha det härligt
    Anna

    SvaraRadera