onsdag 10 februari 2010

Trädgårdstips...3

 
Nu är det dags för lite mer inspirerande trädgårdar och nya tips.. 
Vill inte se en enda bild på snö denna gång =) kan man bli mer än hjärtligt trött på all snö  och känns som våren glömt bort oss.. *ve o fasa*..
Såg hos Gunilla att för ett år sedan tittade snödropparna fram här o där.. ja det var då de, nu kan man bara gissa sig till var de var.. *smile*.

Nu till lite tips och ögongodis..

 


 Ett vackert buxbomshjärta i lite annan form än den jag visade i tipsinlägg 1.. vackert stilleben ihop med en zinkbalja och flytande rosor och flytande ljus också.. vackert på kvällen när det är vindstilla.



  


De där stenarna som hänger bara älskar jag..  så fina stenar har jag inte ute vid min kust hur fin den än är.. Finns nog bara nere i södra sverige.. Skåne, Blekinge typ.. *morr*.. ska jag behöva åka dit för att få mitt rep med hängande stenar. För er som inte vet så är det stenar med naturliga hål i som är trädda på ett grovt rep/snöre och så hänger man det som dekoration. Skulle bli sååå snyggt vid sommarstället och altanen där.
Blåmusslor och massa sten.. hmm.. längtar.

  
 Rost i trädgården kan man lätt fixa själv vet vi ju, gäller bara o få fantasin att flöda ut i olika former som är dekorativa.. och fantasi det har vi ju eller hur?.. bara tiden som är lite snål tycker jag.

  

Lilla kryddsamlingen på en träbricka.. allt är vitmålat och lite avskavt, förmodligen innan det torkat helt. Stämplade bokstäver på kryddburkar och en canvasduk med det stämplade ordet "herbes" på.enkelt och fint.

  

En egen vrå kan man behöva ibland och då ska det vara lite mysigt.. tycker den typen av stol är så himla fina.. gammaldags och mysigt. 

  

Har man en gammal kristallkrona man inte är så noga med kan man hänga upp den i trädgården, tända levande ljus i och sitta långt in på natten och slurpa vin.. och prata om viktigheter. 
Ett tips är om man har sin trädgård gränsande till en allmänning eller rent av naturtomt som slutar vid en äng eller annan öppen yta, är att inte sätta för allt utan ha små öppningar som denna och sätta dit en liten grupp, ger känslan av en jätteträdgård. 
Undrar varför jag inte har en sån allmänning bakom mig.. utan bara Maggan, Jan och Titt Olsson.. hmm..


  

 Och har man ingen kristallkrona kan man faktiskt göra en själv.. superenkelt och fint.. lite prismor från loppis och ståltråd, simsalabim och så har man sin egen ljuskrona till trädgården. Lyxigt värre !!

  

Små stilleben som fångar ögat fanns det gott om, det kan vara vad som helst bara det är något som DU tycker är vackert.. 

  

Ser ut som odlingsklockor på pinnar i hönsnät.. men kul tycker jag.. rostigt.. *smile*

  

En vacker kant med grus, sten och lavendel.. enkelt, avskalat och så himla fint. 

  

Ja det var allt för denna gången.. måste verkligen se om jag kan hitta reselistan från trädgårdsresan 2008 så jag kan tala om varifrån jag visar bilderna.. suck.. ingen ordning alls på torpet här inte.. 
Men jag kommer i alla fall ihåg att denna trädgård varit med i tidningen Drömhem & Trädgård.

Ha en skön och mysig Onsdagseftermiddag.. och en lika bra morgondag.

 

27 kommentarer:

  1. Oj, va härligt med inspiration såhär i smäll kalla vintern....

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara trädgårdstips du bjuder på. Precis vad man behöver just nu. Här är det oväder och det var knappt jag kom upp för backen från riksvägen. "Parkeringsvarnaren" tjöt och blinkade hela vägen upp pga det tjocka lagret av snö. Utan 4-hjulsdrift hade jag inte kommit upp. Så just nu passar dina bilder perfekt. Jag ska kolla om du inte har något mysigt att bjuda på från förra våren.
    Kram Randi

    PS. Hoppas det inte blir så här på lördag - för då kommer Randi (Organic-Lizzi) farande med bilen hit!

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder. Alla är fina och tänkvärda....särskilt den med kristallkronan, under den kan vi sitta och 'sippa' vin och njuta av livet. Snart är vi där även om det just nu är väldigt vitt ute.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Fina bilder.
    Så läckert det är buxbomshjärtat.
    Är det dina krolliljor som du har till vänster?
    Jättefina, jag skulle vilja haaaa massssor.
    Ha en bra kväll.

    SvaraRadera
  5. Åhhhhh vilka härliga bilder! Det ger hopp om att det faktiskt kommer en sommar...

    Ps.Lägger mig som följare på dig nu om det är ok Ds.

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  6. Härligt..o ingen snö..=) ja hon hette..Christina T( något finskt i efternamn.)/ kram åsa

    SvaraRadera
  7. Tack för de fina och inspirerarnde bilderna!Alldeles underbart härligt!/Anja

    SvaraRadera
  8. Tack för underbara bilder och nu vill man planera för våren.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Kul att se såna bilder så blir det kanske idér när väl våren kommer.Det kliar ju i fingrarna. Anita

    SvaraRadera
  10. Hemma hos Cecilia som bor ganska när mig.
    Gjorde reportage kvällen innan ni var där.
    Lustigt. Lampan och bordet kommer att vara med i våran bok.
    Kul att se.
    Jag har missat dina inlägg för förhandsbilden är alltid den samma och det hade jag inte fattat.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  11. Fina bilder och härlig inspiration Monica! Jag gillade särskilt buxbomshjärtat och kristallkronan. Tänk att sitta där, mysigt. :) Hoppas på resa i år! Kram Karin

    SvaraRadera
  12. Vilka härliga bilder! Tackar för detta!

    SvaraRadera
  13. Åhhh vad du suktar, nu blev längtan till våren ännu större! Men fick samtidigt fin inspiration till vad göra när det väl är vår ... altanen pimpas, trädgården få hjälp i sitt växande, nu när vi bott ett år och vet vad som är vad och var/hur det växer ... åhhh va mysigt det ska bli!

    SvaraRadera
  14. MAn längtar o tack för njutningstunden. Inte lätt att hitta bilderna när man vill ha dem
    KRam Ninne

    SvaraRadera
  15. Hade det inte varit så himlans tungt skulle jag skickat tusen;=D stenar med hål i till dig. Min väninna har trädgården full av dessa dekorationer i sin trädgård. Nu skulle jag inte ta just dom förstås, haha!!

    Härligt ögongodis du bjuder på. Riktiga små pärlor som år en att längta ännu mer till sol och värme. Men idag har vi faktiskt sol och klarblå himmel, VACKERT!!

    Hoppas snart få se dina fina saker med dom nya stämplarna, NYFIKEN som bara den vet du.

    Hoppas solen lyser på dig också.
    Ha en fin dag.
    Kram från mig/Gunilla

    SvaraRadera
  16. Underbar inspiration! Nu vill jag vara ute och pyssla och skapa!! Men idag väntar bara snöskottning... ;)

    SvaraRadera
  17. ÅÅ vad mycket härlig inspiration du visar upp. Nu kom solen fram skall gå ut och drömma att det är sommar. Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  18. Vilka härliga inspirationsbilder du bjuder på , man längtar verkligen efter våren och värmen, jag hålle rmed dig den gamla vita stolen är så vacker.

    SvaraRadera
  19. Jisses.., ja, nu längtar man väl bort den här jädrans snön ännu mer efter dessa bilderna!!!
    Så mycket jag ville ha.., eller göra!
    Nu kliar det i fingrarna rejält och så veta att det är minst två månader till innan man kan göra något där ute i trädgården.., suck!

    Tack för all inspiration....
    Kramar till dig
    Marianne

    SvaraRadera
  20. Hej Moa. åh ja tack jag vill inte heller se mer snö nu det räcker liksom med vintern men man undrar var våren håller hus syns inget slut ännu ju,suck,Men dina fina sommarbilder blir man så glad av längtanväntan infinner sig direkt ha det gott

    SvaraRadera
  21. Hej.
    Dina bilder är helt underbara, det är nästan så att man känner värmen komma från dem. Det var välbehövligt i dessa tider.
    Nu får man lite mer energi så man orkar med detta vädret.
    Ha det bra!
    Pella

    SvaraRadera
  22. Vilka ljuvliga bilder. Åh vad jag längtar till sommar och värme när jag ser dom. Men man får göra det bästa av saken och försöka njuta av all den vackra vita snön. Nästa år har vi kanske bara blask och längtar tillbaka till i år när det var riktig vinter. Ha det gott.// Kram Peter

    SvaraRadera
  23. Tack för dina härliga bilde och massor av inspiration. Jag har ett sådant snöre med stena i min trädgård ska se om jag kan ta ett foto om jag kommer åt mitt växthus där det har hamnat. Jag bor i skåne och har hittat stenarna på stranden.....
    Kram Anna

    SvaraRadera
  24. Ja, detta var vad jag behövde se! Igår kom det ca 1 dm snö till här o mer att vänta i helgen, "lovar" de. Usch, dina bilder kändes skönt i hjärteroten.
    Den där stolpen med ståltråd formad som en odlingsklocka har jag sett - fast nätet vänt uppåt! Till att sätta marschaller i. Jag tror det var Ernst!
    Läckert med flera utanför huset, ska nog testa i vår...Allt det andra är ju bara så fint ögongodis nu.
    Kram o tack!...får nog rota fram lite sommarbilder, har ju inga vårbilder i min dator. Jag började ju blogga i somras så småt...

    SvaraRadera
  25. Mmm vilken underbar inspiration du bjuder på! De där hängande stenarna blev jag också förtjust i, undrar var de finns... och hönsnätsklockorna så mysiga!
    Ha en go helg!
    kram
    nina

    SvaraRadera
  26. Tänk jag slog upp en gammal hem o hus tidning o där var hennes trädgård.. inte hette hon christina utan cecilia Tukianinen, Strandbaden utanför Höganäs... bra minne jag har va.. Det enda som var rätt var T...=) / kram åsa

    SvaraRadera
  27. Jääättemysiga bildtips du ger oss här. Jag är också rostoman, det är så snyggt till växterna, alllt det där råa, hårda mot det mjuka, levande.

    Fin blogg du har, jag har ju varit här tidigare och blir alltid lika glad:-) Header-bilden är ljuuvlig!

    Ha det!
    Hillevissan

    SvaraRadera