söndag 15 maj 2011

Trädgårdsvandring..

Blivit ett litet uppehåll från bloggen, tiden räcker inte alltid till. I Moas trädgård har det varit full focus på att få trädgården att bli så fin som möjligt till besöket vi fick i lördags, spännande och roligt men oj så pirrigt att någon ska komma hit o fota och titta runt i alla hörn o vrår.

Tänkte passa på o göra en liten rundvisning för er.. oftast fotar jag bara närbilder och det är då svårt att föreställa sig hur det ser ut som helhet. Dessutom är det ju bra även för mig att kunna gå tillbaka senare för att se hur vissa saker funkar ihop eller inte.

Ja då börjar vi vid entrésidan.. väldigt lite ytor på framsidan som synes, när vi flyttade hit var det stora förväxta rhododendron och något som skulle föreställa gräs här, detta togs bort med grävare första säsongen och grusgångarna anlades. Lätt att sköta mot en liten pluttig gräsmatta där vi knappt fick plats med gräsklipparen..


Gått förbi trappen mot höger.. och där är första lilla sittgruppen som är ljuvlig tidigt på våren för huset är i lä för nordanvinden.. gött hörn allstå.. *ler*.. o på sommaren är det skugga tills eftermiddag och det kan också vara skönt.


Runt hörnet mot den Japanska körsbärsträdet som blommar för fullt just nu, och nya lunden.. ja den har jag skrivit om några gånger nu. Just nu blommar det sockblommor, vitsippan 'vestal' blommar än och två stycken julrosor, härligt och här sitter jag på soffan intill huset och njuter soliga o sköna stunder..just nu kan man faktiskt tro att det snöar rosa flingor.. *smile*


Här är mitt besök.. fullt upptagna med att fota mina franstulpaner 'Caroussel' som blommar som finast just nu.. Till min stora sorg har massa tulpaner uteblivit helt denna vår, i detta land som kallas "Tulpanlandet" är det bara lite tulpaner i var ända.. hela mittpartiet som har haft många olika tulpaner i vitt till mörka nästan svart.. och rosa, frans- lilje- dubbla samt vanliga.. snyft.. men sånt är trädgårdslivet o nu kan jag ju köpa lite mer i höst.. *blink*



Ny sydda dynor och den hemvävda pläden jag fick av mamma för ett tag sedan.. så mjuk o go att vira om sig. Denna grupp står ju nedanför uterummet som jag skrivit om tidigare.. och jag får tacka för alla tipsen jag fick angående vad vi ska ha för "golv" och jag har nog fastnat för ett av tipsen.. svart oregelbunden skiffer.. skulle vara sååå snyggt tror jag och lättare att ha en möbelgrupp på än gatsten som jag ville ha först Vilken tur jag har er så man kan få nya infallsvinklar och tips på saker o ting.


Nästa vy har jag nog inte visat förut eftersom jag nästan inte ville visa den nu heller.. för fy sjutton så garagebaksidan ser ut, den där 70-tals bruna plåten fanns överallt på huset när vi flyttade in, de gamla fönstren var målade med det o alla rännor och sånt var i samma "vackra" nyans *smile*.. sånt där kan störa mig något vansinnigt.. är väl lite skadad eller nåt.. hmm..


 Här behövs det lite mer färg, som dynor och en fin duk.. till sommarens fikastunder.

 
Denna sida är jag väldigt nöjd med nu, när man sitter vid bordet som syntes på förra bilden så ser man detta.. och det är ögongodis för mig.. *ler* pallkragarna jag murat o putsat.. lavendel i dem som kommer att dofta ljuvligt i sommar och kryptimjan under magnolian. Den böljande gången ut mot gatan så man ser men ändå inte ser.. ja här kan man inte tro att det var helt vildvuxet och ett tistel-land för 8 år sedan, en grävskopa, massa jord sand och grus.. o så klart massa slit så blev det så här.

Ja nu har vi gått runt trädgården och står på gatan utanför.. och vi ser Glanskörsbäret som börjar bli riktigt stort och tronar där i "Stora landet" som snart kommer att vara överdådigt doftande med alla pioner som blommar.. i vitt o rosa.

Det är väl en härlig tid just nu.. ?

23 kommentarer:

  1. Så nydelig!!
    Tydelig å se at du bor et sted som har et mye mildere klima enn det jeg har.

    Ønsker deg en flott søndag

    SvaraRadera
  2. Har sagt det förr men säger det igen... din trädgård är underbar!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  3. Beautiful and elegant garden, I lake it dear Moa!
    Kisses.

    SvaraRadera
  4. Tack för rundvandringen! Vilken underbar trädgård du har! Och du har många sittplatser att välja på!
    Ha det gott!
    Kram
    Christina

    SvaraRadera
  5. Det er så mange spennende detaljer hos deg! Tusen takk for at jeg fikk komme "hälsa på".
    Ha en fin uke!

    SvaraRadera
  6. SÅ många fina vyer du har hos dig. Jag är lite allmänt missnöjd med flera av mina rabatter just nu. SKulle vilja göra en makeover men mycket är ju i full gång att blomma så det går inte.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Du milde så mycket fint du har...tiden har ju gått sedan jag såg det IRL...jag ser att du jobbat rejält - redan då var det flott värre och nu är det fantastiskt!
    Ha det så gott nu och jobba lugnt...Det är en fantastisk tid och nu när vi fått regn så kommer det att sätta ännu mera fart, kallt är det dock!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig trädgård du har!!! Tack för rundvandringen!

    SvaraRadera
  9. Tack för trädgårdsturen! Finfint och vackert!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  10. Ja, det är härligt just nu, och vilken härlig trädgård du har! Tack för rundvandringen, det är så kul att få gå runt i varandras trädgårdar, om än bara på bild, ger mycket att se helhetsbilder, man får så mycket inspiration. Så fint du har det!

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig rundvandring i din underbara trädgård! Så lummig, vacker...
    Vilket jobb ni lagt ner, förstår jag.
    ha det gott!
    lena

    SvaraRadera
  12. Så fint du har det! Mysigt att få följa med på en rundtur.

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Du har en helt otroligt vacker trädgård! Så välskött och händelserik. Fint med sittplatserna. Spännande med besöket :-)

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  14. Vad roligt att då en överblick på din fina trädgård, så många fina platser du har! och vad spännande med trädgårdsbesök, är det för nån tidning eller? Vad kul!

    Kramar

    SvaraRadera
  15. Du har verkligen en helt ljuvlig trädgård Moa! Så vacker. Och vad fina dina murade pallkragar är! Skall se om jag kan hitta fler inlägg om dem. Ha det bra.

    SvaraRadera
  16. Underbart vackert! Tack för titten!! Alltid roligt med lite helhetsbilder.

    /Lillianna

    SvaraRadera
  17. Tack för en trevlig rundtur i en ljuvlig trädgård...
    kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  18. Verkligen en givande rundvandring. Har nog lite "skämshörnar" så jag får nog vänta med en likadan hos oss. Kanske kan "trixa "lite. Din var verkligen njutbar.
    Ha det så gott

    SvaraRadera
  19. Tack för rundvandringen! Du har en så fin och välskött trädgård!

    Är det månne ett tidningsreportage på gång? Spännande!

    SvaraRadera
  20. Härliga bilder från din underbara trädgård Monica. :) Det är som alltid vackert hos dig. Är det ett tidningsreportage? Spännande hur som helst.

    Ha det gott!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  21. Vil du ha en liten avlegger av planten så si bare fra så sender jeg deg det i posten :-)
    Den sprer seg ikke så mye som den gule,så den er enklere å holde i beddet

    Ønsker deg en super natt

    SvaraRadera
  22. Visst är det en härlig tid nu, och du har en sån otroligt mysig och fin trädgård! Ja, det finns ju en anledning till att jag inte visar så många helhetsbilder från min trädgård, jag har alldeles för många skämshörnor ...
    Jenny

    SvaraRadera