fredag 11 november 2011

Köket - lägesrapport..

Mitt kök är ett kök igen..även om en hel del finns kvar o göra.. Men först lite före- o kaosbilder så ni ser skillnaden.. med risk för att bli uttröttad av alltför många bilder så här en fredagskväll *smile*





I Hålet var ett stort löst vitrinskåp som nu flyttat in i mitt arbetsrum, perfekt att ha tyger och saker i..



Hittade inga äldre bilder i brådrasket.. så här är en när vi tagit bort överskåpen o flyttat kylen. Sen var det paus över sommaren, man måste ju sola o bada oxå..





Som ni ser på väggen var det U-kök.. och i ett så här litet kök var det ju förödande för ytkänslan.. vilket lyft tyckte vi det blev att bara flytta o göra så här..


Här är resten borta.. o så skönt att jag slipper se det där gamla golvet mer.. *smile*




Tycker vi har jobbat bra *smile* som team, jag har skruvat ihop alla skåp, lådor o inredningen o sambon har gjort i princip resten..

Det går o klicka på bilderna..







Det "NYA"...

Äntligen har vi ett fungerande kök igen.. även om det har gått ganska fort då vi inte kunde använda köket alls tills nu så känns det som en evighet när man står o diskar i baljor i vardagsrummet. Även om det fattas en hel del som fläkt, kakel, passbitar, täcksidor o krönlister så är det så himla roligt och fint tycker jag. En annan som är lite fotofixerad tycker t o m att väggen där vi ska kakla är fin som fotobakgrund.. hur är man då?!


 Men visst är det tufft med den lite "ruffa" ytan bakom ängeln.. ?


Den långa bänken, hällen är på samma plats i princip kanske flyttad lite hitåt mot förut. Förut var det en diskho strax efter hällen men nu är den flyttad till den andra delen av vårt L-kök.. nedanför fönstret.



Här syns det lite bättre.. var diskbänken är.. en fin ho, inbyggnadsdiskmaskin till höger. En lucka fattas under hon och en knopp bredvid ser jag. Kaklet ska täcka allt.. ända upp till taket ovanför hällen.. inga mer skåp utan bara yta o luft.. förutom en fläkt då!
Vi har valt utdragslådor till alla underskåp.. helt underbart och vilken överblick man har över sina saker nu. 


Ikeas kök är det "Lidingö", häll, ho o kran kommer oxå därifrån, likaså ekskivorna..

Kylskåpet ska byggas in med passbitar o täcksidor. Ett överskåp ska monteras, ja det ligger däruppe just nu bara. Nytt vitmålat innertak och spottar i taket.. nice.. =).


Fönsterbrädorna har duktiga sambon snickrat ihop själva... tjocka o härliga och ger den där lite äldre känslan.. än så länge är de bara grundmålade, kanske mitt jobb i helgen?


Väggen är den gamla som vi tagit fram och målat i en ljus ljus grå färg som jag är jättenöjd med, här ser man den större fönsterbrädan lite mer.. 


Ja här är vår sittvrå med matbordet bredvid den stora väggen med vitrindelarna. Ville få känslan av gammalt kök med sådant där platsbyggt vitrinskåp man kan se i tidningar ibland, en liten snabbväg för att få det att se lite gammalt ut. Gillar vårt varma golv som är supermysigt att tassa ut på på morgonkvisten.. varmt och gosigt.. o den gamla tegelmuren har bara blivit snyggare nu ihop med allt det andra. 


Ny almanacka i plåt och nya kransen har fått sin plats på väggen, är så himla supernöjd med allt än så länge.. kunde inte låta bli o visa men så klart är det liiite fix kvar, några lådor står ouppackade osv.. 

Men men nu är det fredag och helg... brasan brinner och små grillspett ska strax ätas.

Ha det gott.. 
Moa

15 kommentarer:

  1. Wow vad fint det blev:) Avundas dig något så vansinnigt:)) Har velat ha ett nytt kök i 20 år nu, men men den som väntar på något gott........... Kransen såg jag förut i dag och den blev jag störtförälskad i (snor nog den idén) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. What a a beautiful pkitchen! I love the combination of modern and vintage!
    Enjoy your weekend:)

    SvaraRadera
  3. Grattis till ett jättefint nytt kök!! Förstår att du är nöjd. Lådor som underskåp är kanonbra, snyggare är det också.

    SvaraRadera
  4. Vad fint! Gillar verkligen stilen, speciellt vitrindelarna. Om jag fick välja ett nytt IKEAkök skulle jag välja det där. Själv håller jag också på att renovera kök. Men jag renoverar det vi har (från 60-talet). Luckorna är inlämnade hos lackeringsfirma och nya lådhurtsar ska byggas av firma via, där vi lämnade in luckorna. Vitt blir det! Pärlspont har vi satt in när vi köpte huset. Älskar alltså också "äldre" stil blandat med 50-tal/nu-tid. Men jag sakna vitrinskåp, så ögonen kan njuta av porslinet man har. Som du kanske sett på Instagram så håller jag på att måla stommarna. Gillar att behålla det som finns (kanske en ursäkt för att vi inte har råd)... ;) Ska bli kul att se ert slutresultat!

    SvaraRadera
  5. Spännande med kök! Man är ju där så mycket så de tär viktigt att man trivs bra och att det fungerar praktiskt sett.

    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Wow vilken skillnad det blev! Titta gärna in hos mig och var med i min utlottning. Passar samtidigt på att önska dig en riktigt lugn och skön helg!

    SvaraRadera
  7. Vad fint det blir, verkligen stor skillnad! Så kul med nytt och fräscht! Luckor och knoppar liknar våra, och som jag är så nöjd med.
    Undras vad det blir för nåt kakel =)

    SvaraRadera
  8. Jätte snyggt! Har gått och sneglat på det köket också. Tycket väldigt mycet om vitrindelen!! Vi måste snart ta och bestämma hur vi ska ha det:)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Kanonfint! Det är luftigare och känslan av "gammalt" har ni verkligen fått fram - nu får ni vara riktigt stolta! :)

    Köksrenovering står på listan här med, skall bara ut och resa lite först....... nästa år far vi till mexico i mars och Japan i juni men sedan så får vi spara till ett nytt kök :) Köket i stugan behöver oxå ett lyft men där blir det endast färg och nya knoppar.

    Kransen gör sig så bra på väggen!!! Ha en skön lördag ♥

    SvaraRadera
  10. Men hur fint blev inte det! Så himla snyggt, vitrindelen och den vita väggen och vad superbra med utdragbara lådor istället för nederskåp. Ska jag verkligen ha i tankarna i vinter när vi ritar vårt nya kök. Det är många år sen vi gjorde vårt kök i antikbetsad furu, men jag minns när det var klart, vad lyckliga vi var och vad vackert det blev! Att vi inte tänkte på att ha det... vitt?

    Trevlig helg, kram
    Jenny

    SvaraRadera
  11. Men så snyggt Wov!!!! Vilken skillnad!
    Måste vara en enorm lycka att kliva in i köket nu. Ja jag tycker också om det ruffa på väggen bakom bänken. Diskhon vid fönstret har jag också. Det är rogivande och trevligt att kika ut genom fönstret i förra huset Jag bodde i stod man och "plaskade" och tittade in i köksluckor det vill Jag aldrig ha mer.

    Trevlig Helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Härligt ser det ut! Fint med skåp som går så högt upp. Tusen tack för torgvantar. Redan nya favvisar!
    Eva

    SvaraRadera
  13. Hejsan,
    vilket fint resultat. Härligt med renovering! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
    Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
    /Vendela

    SvaraRadera
  14. Oj vad fint det har blivit. Både stort och luftigt! Gillar både stilen och dina fina detaljer. Ska försöka mig på en sådan krans.
    Kram Karin

    SvaraRadera
  15. Hej Moa.
    Så fint det blev gillar dina bänkar och skåp! Ser sådär rent ut du vet.Bra jobbat tycker jag

    SvaraRadera