måndag 5 mars 2012

Att komma ikapp sig..

Är något jag gör idag när jag är hemma för värken i kroppen som har slagit till, vet inte om det är förkylning/influensa som är på gång eller om det är ledvärken som fått en kickstart igen..

I alla fall så får man ju roa sig och försöka göra nån nytta stundtals, har massa bilder som kan pysslas med och att komma ikapp med planerade inlägg som inte blivit av än är lämplig sysselsättning en sån här dag.

Målningen och slipningen av mina stolar har varit klara några dagar och här kommer lite bilder. Mer bilder och lite instruktioner finns i  Moas Verkstad här i fliken intill.. 


Älskar de rundade formerna och små utskurna utsmyckningarna på Rokokostolarna. De är som gjorda för att förstärkas genom slipa bort färgen..
 

Jag har målat in på tyglagret för att minska risken med att få en glipa där det lyser mörkt sedan när det ljusa tyger sätts på.

 

Man kan naturligtvis välja att slipa mindre eller mer.. eller inte alls, smaken är ju som baken så man väljer själv sin egen stil.


Har tryckt på tyg och nu sytt kuddfodral till stolen.. Himla kul med screentryck, men kan göra många och alla blir exakt likadana.. "like"..


Japp.. det var så här långt i min makeover.. där står stolen o väntar på omklädning bredvid ett annat projekt jag gjort i vinter.. en gammal 70-talslampa hittad på loppis för 100 kr.. färg och nytt tyg gör underverk..

Nu är det soffan som gäller i ryggläge, med boken "Niceville" 
Kram 
Moa

12 kommentarer:

  1. Det är så kul att pyssla lite, tänk vad lite färg gör :) Hoppas att det bara är ledvärekn och inte influensan som hoppat på dig, jag har legat pall en hel vecka och jag jobbar sakta på att ta mig tillbaka, länge sen jag var så här sjuk denna eländiga influensa

    SvaraRadera
  2. Så snygg stolen kommer att bli, men så länge funkar den fint med den vackra kudden. Kram

    SvaraRadera
  3. Så fint! brukar tycka att rokoko är lite FÖR mycket, men denna är ju jättefin. Vad använder du för färg? Matt?... ser det ut som...Vore bra med tips, för jag har en ekstol med skinnklädsel, som står på tur.
    Väldigt vackert har du fått det!
    Kram o hoppas du bättrar på dej!
    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. hej hej.. Rokoko har jag oxå tyckt varit för mycket förut men som en enda och omgjord tycker jag numera att det är som ett extra litet smycke här hemma.. eller jag hoppas det blir så =). Det är en färg som har 15 glans av märket Jotun, det är en träfärg som vi målade en köksvägg med men det har funkat lika bra på en trästol. I o med att man slipar så ser det mattare ut än när det ä oslipat du kanske ser det mer i inlägget jag har i Moas verkstad där det finns bilder på målad innan slipningen.. =)

      Radera
  4. Jag hoppas att det inte blir något långvarigt med det onda. Hoppas på någon tillfällig lite släng av något kanske.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Men hallå vad fin stolen blev! Jättefint med de slitna/slipade kanterna (tror jag skall gå loss på vitrinskåpet med slippapper, bara lite på kanterna - bra tips)
    Tyget var fint och trycket ännu finare! Kul jobb du har ;)
    Moas verkstad blev lyckad, då vet jag var jag hittar dina projekt när min pyssel-anda faller på ;)
    Bra tips med lampan, ser ofta trälampor på loppis och jag har letat efter två lite högre bordslampor till stugan, att måla vita och sy om en skärm, gillar lampskärmar a-la TineK.
    Hoppas att din värk inte blir långvarig, kanske kylan som kommit in påverkar dina leder? Men ibland behövs en vilodag, en sådan jag hade idag, det var skönt! Kom i kapp mig och har letat fram lite sommarkläder, tvättat och inventerat.
    Jo, det var ju S som fick gräsligt ont i magen i går morse, så först en tur till akuten på Östra där de uteslöt magsjuka, tarmvred etc, hon fick vätskedropp för hon kräktes emellanåt när smärtanfallen satte in. Prover ok så vi fick fortsätta till gyn akuten och vänta där i 3 timmar. Hon hade i alla fall fått smärtstillande så hon sov bort tiden där. Allt var ok där med, och smärtan klingade av och idag är det bara en svag molande värk. Knepigt det där med buk och smärta, det kan vara en magbakterie som ger krampsmärta. Återkommer det får vi åka in igen. Så både hon och jag var helt slut i går kväll och himla bra jobb jag har, där jag kan ta ledigt med kort varsel.
    Ha det allra bäst och krya på dig, ha varmt på dig i kylan. ♥

    SvaraRadera
  6. Snyggt! Du är så duktig på att få till det!
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Looks amazing and very elegant, I love it!

    Kisses!

    SvaraRadera
  8. Hejsan!
    Ja, har man problem med värk så får man pausa och hoppas det ger med sig. Så vackert det blir och ha det gott, Karina.

    SvaraRadera
  9. Stolen är jättefin! Du är himla duktig.

    Väskan kom i paket idag och jag är såå nöjd. Vilket vackert hantverk, så välgjord. Gillar verkligen de små detaljerna med pärlor, blomman och inte minst din fina etikett på insidan. Blev också väldigt glad för att den var så pass stor, där får man ju i allt nödvändigt. Tusen tack!

    Krya på dig, hoppas så klart att du känner dig bättre redan nu.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  10. Wow! Så snygg stolen är. Och då är den inte ens klar ;)

    Hoppas värken gett med sig och att du är alert igen.

    Kram

    SvaraRadera
  11. Fint! Trycket du har på kudden ! har jag på ett armband av Evfa Attling! :) Ja nu längtar jag ut! är ivrig men alltför blött än hos oss:(
    Jag tycker INTE om vintern!/ kram Åsa Ö

    SvaraRadera