onsdag 8 juli 2009

I'm back..

Nu är jag tillbaks i bloggvärlden.. tog lite semester från det också när jag ändå var på G.. så att säga.. =). Tack snälla för alla semesterhälsningar jag fått under tiden, alltid mysigt med små inlägg från er.
Det har ju varit ett par härliga veckor.. vädret har strålat och inget att klaga på, för värmen som var njöt jag verkligen av. Vi åkte iväg till Smögen/Kungshamn och låg på ett hotell några dagar, solade på soldränkta klippor, latade oss, åt gott och umgicks lite med sambons dotter som jobbar där.



Här är vår badvik,.. tänk vad underbar vår svenska natur är.. min turkosa badkasse är med, någon som minns när den var med på ett annat ställe, låååångt härifrån.. kika..
Man kan säga att kassen är berest, men vår västkust är minst lika vacker en härlig sommardag när värmen står o dallrar på 32 grader.. men det är klart det är vackert när vinter har oss i sitt grepp också.



Skrev ju i mitt förra inlägg om våra tankar och planer om en villavagn.. Trodde det var de tre VVV na som gällde.. villa, vovve och volvo, vilket jag har alla tre. Men vi väntar minsann ett till V.. nästa vecka är vi med Villavagn!!
Vad händer med oss då.. blir vi SUPERSVENSSON.. eller?..


Har tagit väldigt många bilder på skymningar ser jag när jag går igenom mina bilder, alltså var vi ute och slarvade på kvällar och nätter, men det vaaar ju så härligt och gott ute även mitt i natten..


Den här bilden är nedanför vårt hotell.. kvart i elva på kvällen, och det går utmärkt att ta kort fortfarande. I förra inlägget pratade jag ju om att Lysekil.. var vårt favoritmål, men jag/vi har nog ändrat oss lite.. jag är tydligen hur lättledd som helst.. hmm. Lysekil är också mysigt men Kungshamn/Smögen området är ljuvligt.. med alla klippor och kobbar.. Finns säkert oräkneliga platser i vårt avlånga land som NI har som favorit.. vilka är de då..?? Vore roligt att få veta..



Hotell Smögens Havsbad.. som vi låg på ett par nätter i alla fall, kostade skjortan men värt det för att lyxa till sig lite. Ett stort däck nertill utmot havet och klipporna.. en stor pool innanför stora glasdörrar som var fråndragna.. ut mot de vida havet. Lagom promenadavstånd, 3 min, ner till badviken och de fina klipphällarna.




Kort som är taget från Kungshamnssidan, vid Restaurang Havsnära.. där vi satt länge, länge och njöt av god mat, vin och en vacker solnedgång.



På "hemväg" nu ska vi bara traska upp för alla trappor och sen över bron för att komma över till Smögen där vi bodde.. pust, det blev skavsår på kuppen kan jag säga. Liiite suddig bild men känslan som jag minns den sitter i alla fall i kortet.. =).



Vilar vid badviken efter den långa promenaden.. ja det var lite bilder från västkusten när den visar sig från sin vackraste skymningssida.. det kommer meeera.. =).
Nu gäller förberedelser för vår villavagn, transport är bokad, trailer med följebil från Skövdetrakten, där vagnet är köpt. En plats på Örns camping är bokad, ligger 10 min från Kungshamn, så nu gäller frågan vad behövs mest.. för allt kan jag inte få med vid första turen ut.. ??!! Kära besvär och det ska bliiii så himla spännande..
Kramiz..
Ps.. alla korten är ju som vanligt klickbara om man vill se dem i större format..
*smile*


20 kommentarer:

  1. Hur vavkert som helst där! Ja, suoersvensson måste ni ju bli då med ett fjärde V.
    Här har vi lite svalare nu och det trivs jag bra md. Vill kunna göra något, inte bara sitta och vänta på att det ska lbi kväll. Lagom är bäst för mig. Kram!

    SvaraRadera
  2. Sagolikt vackert...underbara bilder..man blir lyrisk och vill kliva in i dem.. jag förstår att du haft det tokhärligt ( Annas favorituttryck)..vad mer kan man önska än sommar och kobbar o skär..men så spännande med Villavagnen ..va..himmel..den måste du bara visa sedan..lova det..ha det fortsatt gott..det ÄR nice med semester du..eller sommarlov kanske du kallar det..

    SvaraRadera
  3. Men såååå vackert!! Ljuvliga vikar, sköna solnedgångar, härliga klippor vad mer kan man begära, jo,en bit god mat förstås och det har du säkert förunnats också ;)
    Skam till sägas får jag avslöja, trots att jag bor nära havet har det inte varit möjligt en enda gång för min del ännu i år, lite synd för det ger en så stor frihet och avkoppling. Men nu har vi båda semester så månne inte vädret blir gynnsamt nu inom kort!
    Ha det riktigt gott! /Bea

    SvaraRadera
  4. Hallå där igen...sååå mycket härligt du förmedlar och jag riktigt känner doften av havet och tången...den där speciella doften då det är varmt...Rumlat på nätterna är vi nog många som gjorde under det varma vädret...rumla på dan hade varit en hälsorisk...Just de där sommarnätterna är magiska och var egentligen den underbaraste tiden att vara ute i...Det stod faktiskt på löpsedeln om rysk värme till nästa vecka och jag lever på hoppet...Låter så dramatiskt bara att den är "rysk"...låter lite tungt...balalajka-värme...lika mäktig som tundran är öde eller nått...
    Att vara en "Svensson" är det många som längtar till så jag tycker det låter suveränt...när man blivit en "Svensson" det är då man kan få vara sig själv rakt av...

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  5. Ojoj! En semester som pensionären bara kan drömma om! Fantastiskt vackra bilder! Det skulle verkligen varit att kasta dyrbar tid i havet om du skulle suttit och bloggat!
    Jag tackar för dina vackra ord i min blogg!/Anja

    SvaraRadera
  6. Det var på tiden!!!! att du är tillbaks :) Du får fundera på mobilt nätverk så jag kan ha koll på dig :) Men grattis till villavagnen! Du vet - villavagn är som båt på sjön, lika trångt och nära till grannarna :) Kan se dig framför mig när du inreder; gardiner, kuddar, köksutrustning m.m - allt i härliga, klatchiga sommarfärger som turkost,rosa och lime :)
    Visst är västkusten fantastisk!! Vi ser ju den från havet varje år och vet du - det finns en camping i Fjällbacka, och en privat camping lite "of"..... ;) Har inte bestämt än när vi är i stugan, det hänger på vädret om det är båt eller hus v.31-33. Men vi hörs väl fler gånger innan ni beger er? Kramen 8`)

    SvaraRadera
  7. Supersvensson var ordet ;-)) Jag tycker att det låter jättehärligt med en villavagn, men jag är kanske lite korkad, vad är det för något? En stor husvagn att åka omkring med eller något som man bara ställer på en plats så får den stå kvar?? Ser ut som att ni haft en riktigt härlig semester. Jag tycker att det är helt rätt att lyxa till sig emellanåt. Och så var det det där med favoritresmål, jag har två. I Sverige blev jag störtförälskad i Österlen med alla underbara stränder och sen så måste jag bara tillbaka till Mallorca igen. Men i slutet av augusti bär det troligen av till västkusten och Strömstad i några dagar, ska få låna min svägerskas stuga där. Ha det gott. // Peter

    SvaraRadera
  8. Nedå.. korkad är du inte, men en villavagn är något man inte får köra på vägar med, måste åka med på en stor trailer och lyftkran för att få ner. Sen ligger man på den platsen man hyr året om, alltså inget kuskande runt på vägar och det passar oss utmärkt..
    Kramiz Moa

    SvaraRadera
  9. OH! Så underbara bilder du visar. Det är ju hur vackert som där! Supersvensson får det nog bli =) Jag nöje mig med VV (villa och volvo) nån måtta får det ju ändå vara / kram gittan

    SvaraRadera
  10. Aha..villavagn är en ny bekantskapför mig :) Härliga bilder och känslor du förmeedlar genom dina bilder. Sol och bad på soldränkta klipphällar vid havet....suck! Må så gott
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  11. Åh så härligt ni har haft det ser jag Vackert väder med och dessa undebara klippor mjukslipade av vattnet och regnet under 1000tals år där man ligger så bra så och solar eller läser eller bara sitter och filosoferar.Så hotell på det då är det semester inga måsten typ tvätt och städ eller matlagning.Man laddar sina batterier så bra under sådana förhållanden .

    SvaraRadera
  12. Hehe.jag funderade lite på det här med kustsamhällena i mitt senaste inlägg..Lysekil verkade så lugnt jämfört med hysteriska Strömstad..hur är det i Kungshamn o Smögen?
    Jag är inlandsmänniska egentligen..tror nog att den vackraste plats jag varit på var intill Frykens stränder..hav o kobbar..nää..har inte riktigt förstått tjusningen ;0)

    SvaraRadera
  13. Så fantastiskt vackert!!! Så roligt med en villavagn. Jag längtar efter husvagnslivet ibland. Vi kuskade runt en hel del när barnen var små. Ha en fortsatt underbar semester.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  14. Hihihihi, supersvensson, ja, kanske :)
    Grattis i alla fall.
    Vilka underbara bilder du har tagit. Man riktigt längtar att få se det live, ju.
    Så då blir det Smögen, eller?

    Ha det gott.
    Kram Mari

    SvaraRadera
  15. Hej! Vilka sommarbilder du bjuder på, vi var i Smögen för 2 år sedan, underbart, speciellt klipporna ....närheten till havet....så mysigt. Lycka till med "villavagnen" skulle vara roligt att se hur den ser ut, men ta det lugnt på vägarna. Ha det gott/Eva

    SvaraRadera
  16. Underbara sommarbilder visst är Sverige fantastiskt! Osså hade du tur med vädret!! Snygga bilder bilder du visar Moa.
    mvh Tyra

    SvaraRadera
  17. Så roligt att läsa lite om vad du har för dig så här mitt i sommaren Monica. :) Villvagn - det var inte illa!? Jag är uppvuxen med husvagn och även livet på camping har sin charm. Västkusten är ju så härligt och man blir ju sugen att bege sig direkt när man ser dina bilder!

    Ha det nu så riktigt gott och hoppas vi hörs under sommaren! Kramar Karin

    SvaraRadera
  18. Så underbart det ser ut. Sverige är fantastiskt eller hur?
    Ha en fortsatt trevlig sommar
    Annika

    SvaraRadera
  19. Vad det ser härligt ut! Ni måste ha haft en underbar semester.
    kramis

    SvaraRadera