tisdag 18 maj 2010

Det blev en slappareftermiddag..

Dagen börjar med lite halvmolnigt och vid luchtid var det sommar!! 19 grader, ljummen vind och strålande sol och mina förväntningar på dagen blev stora. Hem och dona i trädgården, fika i solen och grilla frampå kvällen.


Men det blir inte alltid som man tänk sig, just nu strilar regnet ner och det började lagom si så där vid tretiden.. japp så var de planerna puts väck. Men det låter i alla fall mysigt på uterumstaket, med ett sakta smattrande och varmt är det ändå förstås och fåglarna kvittrar så fint trots regn.

Känner mig lite avslagen och funderar på vad jag ska hitta på istället.. finns ju hur mycket som helst att göra jämt om man vill men ibland måste man få tid till att fundera lite också.Tänk vilken mångfalt naturen bjuder på och jag som brukar vara så noga med färger ser på mina bilder att just denna tiden är det en sprakande färgkombination på vissa ställen, orange röd gul rosa lila vitt.. ja allt på en gång tycks det. En hög stor tulpanlök har blivit kvar efter flytten till ett annat ställe o blommar ståtligt och majestätiskt kvar bland de mindre släktingarna..Alla färger på samma gång i denna sort.. skiftar färg ju äldre blomman blir och blir mer o mer rosa. 


En bonuslök från Botaniska som jag petade ner i höstas visste inte riktigt var jag skulle sätta denna gula tulpan.

Men det får vara så.. 

 
Jag lutar mig tillbaka och njuter av mina blommor.. en regnig dag som denna.. 

Dagens fundering:  Undrar hur mycket mina blommor växer nu när det regnar så fint därute.. och när de nyss fått gödsel runt sina fötter ? Kanske ska jag gå ut o mäta!


En Grupp jag skapat för att visa inspirerande saker som Ni och jag skapar ihop... Det kan vara allt från spikmattor.. *ler*.. till silverarbeten, snickerier eller scrapping, däremellan är ju jag då med sömnad, målning och annat smått o gott. 

Alltså en samlingsplats för kreativa människor
så klicka in och bli medlem och så glöm inte att visa vad du skapat.. inget krav men roligt. 

4 kommentarer:

 1. Vackra tulpaner, äntligen lite värme, skönt.

  SvaraRadera
 2. Ut med tumstocken vettja och mät. Nu får det gärna regna lite i värmen så kommer det växa fint men bara regn på nätterna tack.
  mvh lena

  SvaraRadera
 3. Just nu kliar det nog lite i fingrarna att bara syssla i trädgården, så regn vill man kanske helst ha på nätterna! Vackra tulpaner. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 4. I love that delicate yellow tulip Moa! It falls so sweetly beneath the taller ones. Your composition is very colorful and cheerful! Kram Carol

  SvaraRadera