tisdag 4 maj 2010

Trädgårdsvandring april 2010


Förra veckan gjorde jag april månads "Trädgårdsvandring" och nu ska ni få se den, detta är ju riktigt kul att göra en vandring och dokumentera och lägga in här för att se hur våren kommer. 

Kejsarkronor, kungsängsliljor, tulpaner är de som jag är gladast över just nu i detta landet.

Tänk för två månader sedan var det så mycket snö in här att jag fastnade och ramlade när jag skulle göra den fototrädgårdsvandring..  svårt att tro när man ser denna bilden.


Två sorters tulpaner kantar grusgången in mot uteplatsen, bl a Tulipa Tarda.. små vitamininjektioner i solen.


Förbi uteplatsen som jag inte fotade denna gången, men kanske kommer jag ihåg det nästa vandring.. Vår trädgård är inte stor, 650m2 ungefär och sen är den långsmal. Har försökt få til flera "rum" för att det ska hända något.. mellan de fyra frukträd som stått där i 40 år.  Närmast är Stentrappelandet, bortanför ser man tulpanlandet, och vad jag har i de olika landen kan man se i min andra blogg, Moas Flora där jag lägger in alla växter jag har i trädgården det är massa jobb men kul att kunna ha som ett kartotek över trädgården.

Just nu har alla mina Kungsängsliljor börjat blomma, bara älskar dessa blommor så varje år köper jag några fler lökar.


En närmare titt på Tulpanlandet och mina pallkragar längst bort. 


Vid husets andra gavel växer ju min Japanska körsbär, knopparna är stora o härliga och snart så är hela trädet översållat med massa rosa dubbla blommor. Under har jag planterat Persian pearl.. en ljuvlig liten tulpan.Bortanför är Nya Lunden och sen pallkragarna..


Och här kommer mina vita Kungsängsliljor också.. köpte blommande lökar förra våren just för att vara säker på att få vita.. och i år kommer de och lyckan är fullständig.

Önskar alla en härlig onsdag..


12 kommentarer:

 1. Mysig aprilvandring i din fina trädgård. Det har kommit lite längre hos dig ser jag, mina Tulipa Tarda har ej slagit ut än.

  Kram Suzan

  SvaraRadera
 2. Fin vandring, så mycket du har redan.

  SvaraRadera
 3. Tack för titten. Jag gillar dina rabatter med böljande linjer! Speciellt den med den lilla bänken, där ser det härligt ut att sitta och njuta!
  Jag skall också börja med trädgårdsvandring, men avvaktar nog några veckor till, nu är det inte mycket att visa hos mig.

  SvaraRadera
 4. Din trädgård ser helmysig ut. Gillar dina kurviga linjer och gångar - snyggt! Persian pearl har en färg som är helt underbar!

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 5. Tack för titten!!!
  Det har kommit lite längre hos dig...men vi knappar in....
  Jag tycker att Moas Flora är jättebra, är ofta inne och kollar. Skulle vilja ha ett sådant själv, få se om det blir en vargavinter till så man kan sitta inne och kura lite vid datorn.
  Måste även berömma er villavagn. SÅ HÄFTIG!!!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att få gå på trädgårdsvandring hos dig. Kungsängsliljor är underbara. Hoppas att du får en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 7. Så fint det blommar nu i din trädgård, Kungsängsliljor är ju Upplands landskapsblomma o jag är född i Uppland så just dessa blommor betyder en hel del för mig.
  Tack för titten.

  Kram Inger

  SvaraRadera
 8. Så stiligt och vårlikt! Och det konstiga är ju att det var inte länge sen det låg ett rejält lager snö där.

  SvaraRadera
 9. Kungsängsliljor kan man verkligen inte få för många av! Jag strör flitigt ut fröna varje vår och hoppas att de ska föröka sig på det sättet, vilket verkar ha fungerat =) Ha en bra dag / kram gittan

  SvaraRadera
 10. Urfint!! För att vara 650kvm och avlång, så har du fått till det riktigt spännande i formerna:-) Skulle gärna ha dig som granne och få njuta över häcken!

  SvaraRadera
 11. Tack för att jag fick hänga med på vandringen! Roligt att se tulpanerna. Just dessa planterade jag i höstas, men ingen blomning ännu. Väntar på favoriterna kungsängsliljorna också.

  SvaraRadera
 12. Kia´s vinkast5 maj 2010 20:02

  Har nu följt med dig på vandringen, håller med kungsängsliljorna är underbara, de är lätta att stö ut, men man får inte vår rensa för tidigt !
  första året så ser de ut som gräs.
  Råbocken har i dag mejat mer en magnolia, snart ger jag upp !

  SvaraRadera