lördag 22 maj 2010

En solig härlig lördag..

Sitter ute i "Ville" och har det gott.. solen lyser och det är jättevarmt, någon termometer har vi inte än här ute men det är så gott så det är shorts o linneväder.. underbart. 

Hemma växer det så det knakar nu när värmen kommit.. Rabarberblomman är eller rättare sagt var för nu är den borttagen, tyckte nästan det var lite synd *ler*.. någon gång ska jag spara den för att se hur den blir när den slår ut.. I bakgrunden är ett hav av förgätmigej.. mest vita och så söta. Sprider sig ofantligt och är egentligen ett riktigt ogräs.
Den svarta sorghyacinten börjar bli riktigt stor nu se den vanliga pärlhyacinten i bakgrunden.. lite skillnad eller hur?

En liten lägesrapport från mig, hemma finns massor att göra det står lite sådder varstans.. men tids nog kommer de ner, eller är alla klara redan är det bara jag som har så mycket kvar att göra.. eller blir jag ens klar någon gång.. skulle inte tro det och det är ju skönt för vad skulle jag göra då?Nu ska jag in till stora staden Kungshamn snart, ska köpa mig en utesopborste.. vad sjutton heter de nu egentligen? Men ni vet vad jag menar.. måste sopa av vår altan, den är lite skräpig. Så mycket mer har jag inte att göra här vid kusten.. förstås njuta av det fina vädret...

Ha det gott.. kram..

11 kommentarer:

 1. Ha det härligt på landet! Vi har också fått lite varmare men shorts, nej, det räcker nog inte värmen till för.
  Piasavakvast, heter det, tror jag.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 2. Yes, så härligt, mitt barnbarn blev alldeles blöt på vårt berg i går :)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blogg du har här och superfina bilder! Gillar också dina änglar du sytt, väldigt speciella, ser inte massproducerade ut direkt, det gillar jag.

  Ha en fin helg!

  /Erica

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!!
  Ja, nu hinner man knappt med i all blomster & grönska...det går fort nu!!

  Å,jag har missat att du har en tävling, det måste jag ju kolla =)

  Önskar dig en fin helg.
  Kram Tina

  SvaraRadera
 5. Det var ju nån som kom före mig med piasavan, men om det är nån tröst,så är inte jag heller färdig med mina sådder. Kan ju sätta skulden på affären som hade slut på rädisfröer ender en lång tid, så då blev det andra också försenat.
  Ha en riktigt skön Pingshelg, trots att vi blivit blåsta på en dag.

  SvaraRadera
 6. Färdig blir man nog aldrig men i år känns det som att jag är ovanligt sen. Beror nog både på att de tvarit så kallt så länge och att jag jobbar alla vardagar i veckan, det har jag inte gjort tidigare.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ja, nu gäller ut o njut! Härliga bilder, det finns ju så mycket, som man vill fotografera, det blir väl samma bilder nästa år...? Jag har ju inte bloggat tidigare vårar, började i somras. Men vad gör väl det om det blir samma motiv år efter år? Sån är ju naturen!
  Ha en fortsatt härlig Pingst!
  Lena

  SvaraRadera
 8. Hejsan Moa!
  Kan bara instämma att det är ljuvligt väder just nu! Ha det så gott!/Anja

  SvaraRadera
 9. Hej där - gissar att ni har en alldeles härlig helg i villan! Jag är hemma och njuter och har faktiskt fått några sådder planterade! Några är kvar så du behöver inte känna dig ensam :)

  Det är ju alldeles helt fantastiskt väder! Njuter i fulla drag och vill bara vara ute *ler*

  I dag blir det kanske premiärtur med nya båten - spännande!

  Ha det så himla bra, kramen ♥

  SvaraRadera
 10. Härliga bilder! Jag har också av de där toppiga pärlhyacinterna, visste inte ens att det fanns flera arter. Här rök rabarberblomman också igår! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 11. Som vanligt jättefina bilder! Nej, vi är många som inte är klara med sådderna än, så du är i gott sällskap verkar det som.
  Ha en skön ny vecka!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera