onsdag 7 oktober 2009

En massaker i min trädgård..


Ett par dagar har vi ägnat åt att massakera vår trädgård på baksidan.. Låter allvarligt men det är häcken som jag pratar om. En gammal syrenhäck har växt sig alldeles för hög och bred..

Nya grannar och olika åsikter i våras om häckens vara eller icke vara vad gäller höjden, gjorde att den inte blev klippt, nu var den över två meter hög och och började bli kal nertill..

"Vad var det jag sa.." har jag god lust att säga men det gör jag inte till kära grannen.. utan har glatt klippt och sågat i dagarna två både jag o sambo.

Så här såg det ut när det grönskade i början på augusti.. en grön vägg, men skön och privat iofs..

Man slipper ju insyn, så något gott har det ju med sig..

Men det är klart växterna jag har på insidan mår säkert mycket bättre nu.. eller kommer att göra.
Vad har ni gjort... tycks Albin fundera på, men han gillade alla tjocka pinnar som vi kastade kors o tvärs, riktigt roligt tyckte han.

Nu är vår frukosthörna inte så inbjudande och privat längre..
När jag rensade i landen samtidigt som alla kvistar togs bort så hittade jag blommor.. Trots all frost som varit de sista veckorna blev det en härlig sista bukett.. tänk den 7 oktober plockade jag en stor bukett blommor, lite skamfilade var några men ändå..


Blev så fint på bordet i uterummet.. hela nio sorter, det ni.. *ler*
Nästan som en midsommarbukett, kanske ska jag lägga den under kudden i natt.

Rosenskära, två sorters flox, två olika rosor, sköldpaddsört, höstaster, buddleja, två olika echinaceor.. ja det kan ha varit någon mer.

Så här blev det.. mycket ljust och solen kom åt även blåsten för det blåste halv storm men härligt skönt att få vara lite aktiv i trädgården.. kratta så jag fick lite motion i armar och axlar.. perfekt.
Åh... så skönt nu är det klart, ska bara tas lite på bredden på halva häcken. Den var nästan en och halv meter bred på vissa ställen och har man en smal trädgård får man vara rädd om varje centimeter.. Och nu har jag koll på alla mina grannar och de på mig.. *ler*..

Ha det gott/ Moa

13 kommentarer:

 1. Det mesta har ju sina fördelar och sina nackdelar, men det blir säkert jätteskönt med mera ljus och sol!

  SvaraRadera
 2. Ibland så behöver man ju "tukta" syrenenen lite trots det härliga skydd den ger.Blir nog fint till våren då även blommorna får lite mer ljus.

  SvaraRadera
 3. Hmmm. Känner igen mig, man väntar för länge med att beskära och sedan när man väl gör det måste man ta ner ordentligt. /Ruben

  SvaraRadera
 4. Visst är det väl skönt när det är gjort?! Synd bara att det skulle föregås av tjafs med grannen. Jag har som tur är inga grannar att dela häck och annat med, så jag kan göra precis som jag behagar.

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev! Förstår att du tycker det känns lite kalt nu, men syren är ju otroligt snabbväxande och till sommaren har du en ännu tätare och busigare syren! Vår trädgård är på 2600 kvm och vi kämpar med att plantera och göra allt för att göra trädgården mysigare och mindre, rumsindelning och insynsskydd mm. Ibland önskar jag att den var mindre...
  /Juliane

  SvaraRadera
 6. Kors - trodde först nattens storm härjat i er trädgård men sedan läste jag vidare..... Kan tro att det behövdes tuktning, den blir ju så tät och fin när den toppas :) Så fint du har det hemma hos dig :) Jag hoppas på fint väder i helgen för nu får jag nog bära in pellisarna i vinkastet och göra lite annat fint på trappen :) Kramen =)

  SvaraRadera
 7. Häcken blir säkert ännu fina av beskärningen. Men det sista att nu har vi koll på varann... det är precis vad jag försöker motverka i min trädgård. Beror förvisso på att vi har några väldigt irriterat, nyfikna grannar som inte drar sig det minsta för att stå och "glo" in i andras trädgårdar. Och då ska du veta att det är skillnad på att titta och "glo". Mannen i familjen ställer sig demonstrativt med händerna i sidorna, inget att ta miste på. Tur att jag har roligare saker, än att "glo" på grannarna, för mig när jag är ute i trädgården =) Hoppas också att helgen njuder på vackert väder. Ha det bra / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Vad sägs om en avenboksberså runt sittplatsen? De säljer i Mölnlycke Gardencenter avenboksplantor för häckplantering (1 meter höga - de växer fort!)10st för 229 kr!
  Nåja. Bara ett tips om du inte vill sutta och fika ihop med grannen - typ;))))!
  Så fint du har gjort och buketterna är så vackra./Anja

  SvaraRadera
 9. Vad fint du visar från din trädgård så kul att se.Anjas tips är ju super... kan det priset verkligen stämma? Nu är det jag som bor på fel ställe.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Oj oj som ni jobbat! Får väl hoppas att det blir grönt och fint nästa vår så ni får sådär lite lagom insynsskydd.
  Här har vi just nu hösrruskigt mysväder. Regnet slår mot fönsterbläcket, brasan värmer och fika är på gång.
  Någon fika för Ronja blir det dock inte. Hon var och fick årliga vaccinationen i dag och fick också höra att hon vägde lite för mycket. Inte jättemycket men lite ändå. Blir till att bli tuffare med motionen. Japp!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Hmm.. ibland måste man ju klippa och såga, men det är inte roligt när insynsskydden försvinner. Fast det växer förstås upp igen. Idag är Pippi på min blogg, förresten. :-)

  SvaraRadera
 12. Ser snyggt och prydligt ut inför hösten i din trädgård :) Härliga bilder av sommarens sista blomster och det finns ju både för och nackdelar med att klippa ner en hög häck :) Gjorde själv nåt liknade i sommar och vår häck har börjat skjuta skott igen, fast jag inte riktigt trodde på det.....Trevlig Helg
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 13. Hi Moa... I was drawn to this post by your picture of the bench nearly hidden in the lilac... thought it looked so magical... private... It is hard for me to understand with the translation ... did you cut it down or your neighbor? I know lilacs can look a bit off at the bottom and now you have a new area to create... Anja's suggestion is great. I love the old tree trunks and your flower bouquet is stunning! Lovely! Have a good weekend. Carol

  SvaraRadera