fredag 2 oktober 2009

Blooming friday..

Blooming Friday igen.. tänk vad veckorna går fort. Nu är det inte mycket nytt som blommar, de flesta har ni sett, det skulle vara en o annan höstaster då som är som finast nu.


Men det jag väljer att visa denna fredag är min Hortensia, den intensivt blå färgen är borta och den har fått en grön, rosa och ljusblå nyans.. I mitt tycke är den mycket vackrare nu när den inte dominerar allt med sin intensiva färg.


Hortensian klipper jag aldrig ner på hösten utan jag låter den stå, till slut är den som spröda brunbeige blommor som vajar vacker i vinterlandskapet. Nu har jag glädje av den i mina höstkrukor. Vid bordet som är vår frukosthörna på sommaren står nu en liten kruka med ljung och hortensiablommor runtomkring, enkelt men dekorativt. Även en fin höstdag är det härligt att sitta där och ta en kopp kaffe i solen..

Även på framsidan där jag har mitt rostiga gjutjärnsbord står en ljung med hortensiablommor också.. lite mossa och sten och mitt stilleben är klart.. njuter av det när jag kommer o går för det står nära ingången.


Klockrankan i bakgrunden har fått ljuvliga färger och blommar än, trots flera nätters frost står den fin än. Men idag har jag flyttat in den i uterummet så kanske den kan fortsätta blomma så jag får lite frön inför nästa år.


Ja det var min blommande fredag och titta in på "Roses and Stuff" så ser ni fler bidrag..

18 kommentarer:

 1. Hortensiablommor är vackra länge..både i full vigör och som vissnande skönheter. De vissnande skönheterna är, i mitt tycke ofta vackrast..
  Fina krukplanteringar du gjort...
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra höstbilder du visar. Hortensiorna är nästan vackrare nu när färgerna är mer sparsmakade. Krukan på bordet är bara så vackert arrangerad.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Så snyggt! Ska försöka komma ihåg det till ett annat år....
  Även det lilla mossfatet är vackert...
  Ha en skön helg
  Nina

  SvaraRadera
 4. Även hösten kan vara vacker och bjuder på en och annan guldstund. Med små enkla medel kan man göra vackra blickfång och det gillar och mossa är ett fint inslag tills snön gömmer det hela. Brrr...vi har Kung Bore som härkar på utsidan för tredje natten så det känns lite vinter i sinnet ;)
  Inspirerande bilder!
  Trevlig helg! /Bea

  SvaraRadera
 5. Åhh så mycket vackert du visar!
  Mvh Linda

  SvaraRadera
 6. Hortensiablommor är så fina nu. Den vita Endless Summer-hortensian'The Bride' får djupt röda blommor så här på hösten trots att de nyutslagna är vita.
  Så vackra arrangemang du har gjort och höstfika utomhus i solen är underbart och förkortar känslan av mörker lite grand!/Anja

  SvaraRadera
 7. Vackra höstbilder. Hoppas inte frosten tagit allt inatt. Här var det minus fyra. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Vackert -får man slå sig ner o fika där vid ditt fint arrangerade bord..Ha en skön hösthelg!//Eva

  SvaraRadera
 9. Hortensiorna är verkligen vackra när de är i det där sista stadiet av blomningen. Tjusiga arrangemang du gjort!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Oj så mycket höstfint! Här regnar det som bara den och vi har brasan tänd. Mysigt! Kram!

  SvaraRadera
 11. Her har du mye høstvakkert!
  Jeg liker også hortensia og den er virkelig vakker når den begynner å falme og fargene endrer seg!

  SvaraRadera
 12. Kul att se att du pysslar och dekorerar din trädgård inför vintern. Du har gjort höstfint. Jag som saknar trädgård tycker att det är kul att göra fint i fönstren. Jag tog en del skott på Kreta som jag hoppas ska rota sig. /Margareta

  SvaraRadera
 13. Vackra krukor och ljuset ser ut som det är varmt hos dig, MB

  Synd att Pippi inte hittade hem till mig men jag glädjs med vinnaren ändå, MB

  SvaraRadera
 14. Åh, vilka vackra trädgårds- och höstbilder! Jag hade en gång i tiden en sådan hortensia, men när vi i våras högg ner lite trän och buskar så tog min sambo ner den också i rena farten! Snyft! Men, jag får väl skaffa en ny så småningom. Härlig söndag önskar jag dig!

  SvaraRadera
 15. Fint du har det på hösten, hortensia är fin vintern. Jag klipper inte bort nästan nånting på hösten, trevlig kväll, kram.

  SvaraRadera
 16. Härligt härligt horensior får man aldrig nog av.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 17. Höst och vackra färger har du verkligen fångat på bild....
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 18. Hej igen! Jag har för mig att jag såg en kommentar med en länk till en blogg som handlade om julen, men nu kan jag inte hitta den. Tänkte kolla vad det var för något. Har du koll på vad jag menar o kan hjälpa mig hitta dit? Tack på förhand! :-)

  SvaraRadera