måndag 26 oktober 2009

Konsten..

Att hitta ett guldkorn en regnig, grå och tråkig måndag..
Det stora grå ligger som ett lock här över mig, blir fuktig av luften när jag går ut på en promenad, känner mig tung som en stubbe..


Fast denna stubbe var vacker med gammal och fårad stam, tror den ligger där sedan Gudrun for fram en höst... Skulle nästan kunna ha den som dekoration där hemma i trädgården, men inser att jag inte orkar ta den över axeln.

LÄNGTAR ..

Efter solen, tänk så glad man blir av solens lek på väggen, blir som levande smycken där i solgasset.. en gammal bild jag fick gräva fram för nu dansar inga solkatter på väggen i uterummet.

Nu ser det mer ut så här när jag tittar ut..

En blöt, fuktig och kall värld. Solstolen är uppfälld och väntar på att få komma in i skydd över vintern.. eller ska den få stå där, ja vi får se hur det blir.

Under tiden jag funderar på om stolen ska få stå där ute och få vacker patina så njuter jag faktiskt lite också..


Tittar på klockrankans lila blomma, den sista för i år. Men kanske den kommer igen, t o m gröna nya skott kommer nu sedan jag flyttade in hela krukan i uterummet, kanske lurade jag den att tro det var sommar igen.. *ler*.
Och ni som kommer ihåg mina bilder på en

Nyutslagen klockranka

Som ny är den alldeles grönvit och mörknar med tiden för att till sist bli så här mörk lila och vacker..

12 kommentarer:

 1. Ja, man kan ju hålla sig för skratt..... men när jag väl kom ut i skogen så fanns det en hel del färger som piggade upp sinnet :) Lite trist nu när det blir mörkare tidigare, nu får man vara snabb i vändningarna om man skall få lite dagsljus.
  Roligt att Klockrankan klarar sig - kanske blir det en övervintrare? Du får testa :) Kram =)

  SvaraRadera
 2. Ja, tänk att man redan börjar längta efter solen... det är ju inte ens november! Nåväl, våren kommer väl till slut, precis som vanligt.

  SvaraRadera
 3. Så vacker trädstam!! Kan du inte charma nån riktigt stark person, som kan bära hem den åt dig? Vore ju himla snyggt i trädgården, precis som du sade! ;-)

  Tack för din lilla hälsning inne hos mig. Och nej, jag har inte hittat någon tuja än, inte som jag vågar klippa av i alla fall... Får bli ett hjärta gjort av ståltråd och grön mossa istället, det är vackert det med.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fin bild på trädstammen naturen skapar mycket vackert bara man stannar upp och tittar noga.

  I morgon hade de nästan lovat att det skulle kunna bli lite sol på eftermiddagen här hos oss.
  Så jag önskar att Du också kan få lite sol i morgon.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert inlägg Moa, både i bild och ord, ren poesi. Perfekt på denna gråa måndag. Tyra

  SvaraRadera
 6. I think this is a lovely post too Moa! Your green moss covered fallen trunk and the green shadows on the wall... I love that flowering vine... such lovely blooms that turn colors as you say... I have not grown it in too many years. You will have it blooming in the winter! I look forward to seeing it! I call it Cup and Saucer vine. May you have a sunny warm day today Tuesday. Carol

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vädret igår var allt annat än trevligt. Idag visade sig solen äntligen. Varför måste hösten bli grå och trist, varför kan inte solen få lysa även på den här årstiden. Undra kan man alltid men svar får man inte.
  Härligt när det finns blommor kvar. Hoppas att klockrankan blommar länge när du har lurat den.:-)
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 8. Guldkorn är bra att hitta! Alla färgerna på löven är fina guldkorn nu tycker jag. I morgon ska ajg ut, vare sig det regnar eller ej. Kram!

  SvaraRadera
 9. Söt klockranka, visst finns det guldkorn, kram.

  SvaraRadera
 10. Det är märkligt hur ens förmåga att SE utvecklas med fotandet - eller hur? Eller kanske skall jag bara tala för mig.
  Den där gamla alstammen är gôrläcker!
  Undrar hur moderna möbler klarar av att "patineras" - men snyggt blir det i alla fall!/Anja

  SvaraRadera
 11. Ja, det är en konst det, att hitta guldkorn utomhus just nu, men du har lyckats!
  Nu har jag också flyttat från TB, det verkar som många gör det, när det strulat så mycket. Så jag håller som bäst på att lära mig blogga med Blogspot!

  SvaraRadera
 12. Klockrankan är otroligt vacker- jag hade den färgen också- även om min frös i förra veckan... Ja jag skrev ju som sagt att detta är inte min årstid..men men.. man får bida sin tid! / kram åsa

  SvaraRadera