fredag 16 oktober 2009

Blooming friday .. och så fredagsmys

Ja denna regniga fredag bjuder inte på mycket "Blooming friday". Regnet öser ner och allt ser blött och sliskigt ut.. Jag har inte stoppat ut näsan sen jag kom hem från jobbet förutom en promenad med hunden. Så om det blommar längre ut, eller runt knuten har jag ingen aning om.
Men på trappen till uterummet står en ensam kruka kvar på sidan, där stod alla pelargoner för två dagar sedan men nu är de räddade in i garaget, och får vila sig där över vintern.


Inte någon speciellt blommig Rosmarin, men visar ändå hur det står till på blomfronten hos mig just nu.. Förresten ska den också in i garaget? eller ska jag ställa den skyddat över vintern. Har försökt båda varianterna och båda har misslyckats.. några tips?

Ja o så mitt vackra land.. *smile*.. ser mer ut som gamla disktrasor har slängts lite här o var.
Det enda fina som är som det brukar är väl den gamla äpplestammen som jag gillar och min fina Japanska lykta som står nedanför, får inte glömma ta in den innan vintern kommer på riktigt.


Ja det var mina sorgligt ickeblommiga bilder.. Men lite mera blommiga bilder hittar ni säkert hos Katarina.. på Roses and Stuff.. de har säkert lite mer seriöst letat i regnet.. eller snön *smile*.

Så det få bli fredagsmys istället för mig, sitta i soffan och mysa med god mat, en härlig sambo och min stickning.


Var o köpte nytt härligt ullgarn och silke/mohairgarn, och började sticka i veckan.


Det ska bli långa härliga, gosiga strumpor för kalla dagar i vintern. Det är så himla roligt och jag kan knappt vänta tills jag får tända en brasa, äta lite gott och sen sitta och sticka framför TV:n.. en mysig fredagskväll..

19 kommentarer:

  1. Låter som en bra Fredag.
    Ska bli spännande att få se sockorna klara.
    Ja visst ser det lite tråkigt ut i landen nu när allt fått sig en liten frost knäpp.
    Men det blir snart vår igen.....
    Ha en fin Fredag!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Sticka är jag inte bra på men virka går bättre. Ska komma i gång nu snart har jag tänkt mig. Ha en mysig helg, nu blir det Idol här. Kram!

    SvaraRadera
  3. Mycket blommande är det lite av just nu. Men fortsätter kylan så får vi väl i alla fall rosor på kinderna. Din mysfredag låter härlig. Ha en skön helg. // Kram Peter

    SvaraRadera
  4. Dina icke-blommoga bilder är också fina, trevlig fredag, kram.

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Här växer rosmarin i pallkrage och har klarat iallafall en vinter. Jösses nu måste jag ju in på Botanicus efter inlägget för den blå sorghyacinten står det min adress på "ler". Köpte en massa rotbitar på olika sorters Anemone nemorosa men måste kolla om jag har din vackra rotbit. Sitt du och sticka i ull och allt, för här blir det bara disktrasori bomull som blir med klirrande stickor "allergisk". Har hittat ett mönster på vackra virkade vantar i alpackaull som man ska tåla så det ska provas, annars får det bli i något annat garn. Men myser framför brasan gör vi båda och visst är det skönt, ska bara köpa lite lättvins glögg i morgon så man kan dricka 2 glas och fortfarande hålla koll på handarbetet "ler". Ha det gott, Karina.

    karinas.tradgardsblogg.se.

    SvaraRadera
  6. Tycker dina utslängda disktrasor är riktigt fina.
    Har också en stickning på gång sedan förra vintern, men jag har glömt hur man läser beskrivningar.
    Trevlig helg och mycket mys!
    Birgitta

    SvaraRadera
  7. Nej här va det snö så det finns inte mycket grönt ute längre som trivs..Åh så mysigt det låter..Stickar du med 4 stickor? jag kan sticka men har aldrig prövat med 4..
    Jag har garn liggande och får se om lusten faller på..Finns så mycket fint..har du sett det fina som gjorts med en tröja hos Lilla Kamomillas Villa.Gårdagens inlägg..Det va läckert ..Kram till din fredag..

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga strumpor du gör, vilket vackert garn. Här med är det mysväder, har varit och handlat ikväll, köpte gott fikabröd och choklad, kokade en kopp gott te och fikade när vi kom hem. Ha en fortsatt trevlig helg. / Lena

    SvaraRadera
  9. Det alldeles fantastiska paketet är uppackat (tala om julafton!!!) Fantastiskt fina änglar och annat fint som snart ska flytta in i butiken! TACK goaste Moa - fantastiskt fint allt!!! Ungdomarna och Sarah här hemma var lika lyriska dom... ;)

    KRAAAAM

    SvaraRadera
  10. Nog längtar man efter mys och en skön brasa när regnet piskar där utanför. Stickor och garn blir jag mer och mer sugen på ...Trevlig Helg Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  11. Heisann!


    Dette er virkelige bilder på å pakke sammen for høsten er her...
    ha en fin helg!

    SvaraRadera
  12. En ny stickning är väl det bästa må-bra-projektet! Min favorit-sysselsättning under vinterhalvåret när trädgården går i dvala.
    Ha det skönt i soffan!

    PS Hinner inte riktigt med en keramikkurs i år tyvärr - men det hade varit väldigt roligt...

    SvaraRadera
  13. Brukar ställa min rosmarin i ett svalt fönster inomhus. Den har klarat flera år.
    Underbara strumpor du stickar! Ha det gott!

    SvaraRadera
  14. Jag är nyss inkommen efter en liten runda utomhus och "gamla disktrasor" stämmer precis, särskilt hostorna har genomgått en förvandling i höstrusket.
    Hos mig är rosmarinen ettårig, men jag hoppas du får råd av andra i samma breddgrader som du.
    Garnet ser himla mysigt ut!

    Ha en härlig lördag!

    SvaraRadera
  15. Burr, vad fuktigt det ser ut. Hostorna ser verkligen inte roliga ut. Har klippt in mina, så att de inte ska ligga ut över gräsmattan. Ha det gott! Och fortsätt mysa!! /Ruben

    SvaraRadera
  16. Det har tagit dig att sticka också är så inspirerad av det just nu så jag gör inte annat på mina lediga tid :)
    men så vilar ju trädgården.
    Ha en skön helg
    Lotta

    SvaraRadera
  17. Your garden still looks beautiful In Spite of having been bitten by the cold. The knitting looks beautiful too, and warm.

    SvaraRadera
  18. Det låter så mysigt när du berättar om de varma sockorna att jag får lust att plocka fram stickorna själv. Tyvärr har jag en tendens att få klart ena sockan, börja med nästa och så bara ha tådelen kvar och så glöms det bort... Vet inte varför det händer mig gång på gång. Det är otroligt rofyllt att få sticka framför tvn samtidigt som jag nog måste lära mig att bara vara... Just nu har jag alltid något i händerna var jag än är och tyvärr är det oftast arbetsrelaterade saker.
    Ha det gott!
    /Cyrene

    SvaraRadera
  19. Oj stickat har jag inte gjort på många år- såg varmt o gosigt ut.. vackert också.. med flätor!
    Jag har nu gjort slag i sak o flyttat..har inte gått o logga in på hela helgen på trädgårdsblogg......
    välkommen!=)
    http://asastradgard1.blogspot.com/

    Kram åsa

    SvaraRadera