lördag 15 maj 2010

Min lyckodag..

Tänk så fort det kan vända.. 
i går kväll när jag skrev morgonens inlägg var det gnäll.
Nu är det lyckorus.. 
Började lite lagom så där med trisslotter till frukost och jag skrapade fram 50 kr.. En liten tur i trädgården mellan skurarna och jag fick se att min dubbla vitsippor blommar.


Någon som vet namnet kan det vara 'Vestal' tycker den är väldigt lik. 
Sedan innejobb, putsat fönster och fejat i köket och nu är det riktigt fint där igen lätt att glömma av sånt där lite när trädgårdssäsongen börjar.. men nu var det en perfekt dag. 

Mer perfekt skulle den bli.. Våra grannar som blivit till åren och inte orkar med hus och trädgård fick sålt sitt hus i går och idag traskar han över till oss o säger.. Gun o jag vill att ni tar över vår gjutjärnsgrupp om ni vill ha den vill säga. Den platsar inte i alla trädgårdar säger han.. *blink blink* och så har ni varit så snäll och hjälpt oss de senaste åren, ja gärna säger jag har inte någon bild på vad det är för grupp för den har varit på deras baksida.
Byarums 'Ormbunke'

Vi går över och världens finaste grupp står där och är VÅR.. Byarums bruk kommer den ifrån o är ganska gammal men i mycket fint skick. Vi känner oss helt tagna av den fina gesten, tänk så gulliga de är som tänker på oss, att det finns så goa människor. Det kommer ett litet bord till men än så länge använder de det men jag klarar mig sååå bra utan det ett tag. Har kikat och Byarums Bruk finns och frodas än och denna grupp görs fortfarande, måste fråga när de köpte den men jag vet att det är många år sedan. 


Och som grädde på moset fick jag gräva upp några vita kungsängsliljor.. hmm.. "love" och jag satte ner dem bland andra vanliga och små 'Persian pearl' som är på väg förresten att blomma ut, blir ljuvligt under Japanska körsbärsträdet.. 

Önskar att ni alla har en lika härlig dag som jag.. 
"Pöss" på er..


 


26 kommentarer:

  1. Vilken turgumma du är idag!
    En sådan vacker gåva och fin gest... härligt med sådana människor.

    Blommorna är ju bedårande vackra, står på min önskelista.

    Ha en fortsatt fin lördag, kram Marie

    SvaraRadera
  2. Japp, jag har också haft en härlig dag! Kram!

    SvaraRadera
  3. Vilken turdag!!!!!Vilka goa människor och vilken fin gest.Jag gillar såna möbler dom är snygga.Önskar dej en skön kväll Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Hej där.
    Men Gud vilka fina grannar! Men det betyder ju bara en sak..NI är UNDERBARA!! Annars hade de ju inte lämnat dem till er =)
    Vilken perfekt dag du verkar haft vännen! Så underbart!!
    Önskar dig en fin Söndag!!
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  5. Efter regn kommer solsken heter det ju..;o) vilka härliga grannar, väldigt gulligt av dem att tänka på er! Hoppas nya grannarna blir bra de me!

    SvaraRadera
  6. Vad härligt! Fantastisk trädgårdsgrupp. Så underbara människor. Hälsn mimi

    SvaraRadera
  7. Oj vilken dag du haft, jag har jobbat i trädgården hela dagen och haft underbart väder så jag är lika nöjd som du.

    SvaraRadera
  8. vilken dag ,,vilken lycka!! Underbara möbler,och blommor:)
    Lycka..kram Susanne

    SvaraRadera
  9. Men Oj...Ja verkligen tur dag!
    Såå kul.Grattis!
    Så vackre möbler det är ju bara sådana man drömmer om.

    Tänk vissa dagar kan bli riktigt bra.

    Kram!

    SvaraRadera
  10. Men, vad kul, Moa! En sådan fin grupp! Grattis!

    SvaraRadera
  11. Lykken smiler til snille piker!

    SvaraRadera
  12. Superfint! Nu hoppas vi att denna dag bjuder på lite sol :)

    SvaraRadera
  13. Vad skönt att det har vänt !!Ingen dålig turdag!!Gud vad utemöblerna är snygga,din turost!!=)

    SvaraRadera
  14. Det är väl tur att man även får bra dagar så de dåliga får lite konkurrens. Sittgruppen är jättevacker och blir som en skulptur i trädgården. Och de är jättedyra att köpa! Så det var verkligen en fin gåva.
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  15. Grattis! Vilka snälla grannar!
    Den gruppen är jättefin och blommorna likaså.
    Ha det gott!
    kram
    nina

    SvaraRadera
  16. Vilka överraskningar, på samma dag.... Gruppen är verkligen fin... Byarum - i like. ALLT de producerar är sååå fina grejer. Har stora habegär efter ett antal möbler och planterringskärl från Byarum. Men det är inte billigt......

    Här är det äntligen varmt och skönt ute, så det är riktigt underbart att vara ute.

    Ha' det bra!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  17. Ibland är man värd lyckodagar! Vacker grupp, och dina sippor är förtjusande som vanligt! Jag har också sippor på mitt bord idag..Kram//Eva

    SvaraRadera
  18. Gratulerar Moa! Både till trädgårdsgruppen och de underbara kungsängsliljorna. Ja, så fort saker och ting kan vända! Jag har haft en sak som jag oroat mig mycket för i flera veckor, nu är det över och det gick riktigt, riktigt bra.
    Ha en bra söndag!

    SvaraRadera
  19. Hej fina du och tack för din kommentar hos mig! Vilken underbar blogg du har och jag klickade givetvis direkt på ettiketten "pyssel", hihi! Ser att du är en fena på det här med dockor! Här har man mycket att lära :-) var mycket pillrigare än jag trott att virka en docka men definitivt beroendeframkallande! Vilken tur du haft , trädgårds gruppen är underbar och de brukar hålla i många , många år om man bara målar om dem om färgen släppt! Kommer göra sig fint hos er! Vi bor på en tomt som stått öde i sisådär 50 år och var totalt överväxt när vi köpte den. Men det är spännande att se vad som kommer upp ur marken, finns en hel del blomsterprakt som dycker upp här och var! Nu har jag till min stora lycka sett att det kommit upp pioner på två ställen och bara hoppas att de ska vilja blomma trots att vi bökat runt hela tomten! Förra året såg jag kungsängsliljor i diket hör utanför, vilken lycka! Men någon ordentlig välordnad trädgård kan jag nog inte räkna med fören huset är helt färdigbyggt och man fått pusta lite emellan :-)
    kram på dig!/ Tess

    SvaraRadera
  20. Grattis!!!!!
    Vad underbara en del kan vara!!!
    Kan inte tänka mig ett bättre ställe för dom.....eller dom skulle va rätt fina här. Skojar!!!! Vi fick en gammal trägrupp av ett gammalt par förra året. Men det är lite att göra med.
    Grattis!!!!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  21. Så fin vitsippa kan dock inte namnet , vilka underbara grannar ni har , utegruppen är så himla fin.

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Ja men vad roligt att få en sån fin klassisk grupp! Jag förstår din lycka!!

    Önskar dig en fin ny vecka!/ Mariette

    SvaraRadera
  23. Underbara vitsippor och kungsängsliljor! Vilken lycka att få en så vacker och dyrbar utemöbel! Jag har likadan soffa, fick den på jobbet, när de skulle byta till modernare möbler. Min är grönmålad, jag ska måla den svart och byta de bräderna, som är dåliga, till teak.

    SvaraRadera
  24. Jag ska förstås byta alla bräderna.

    SvaraRadera
  25. Måste varit din lyckodag! Jag älskar kungsängsliljan den är enkel,men söt!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  26. Vilken underbar gåva! Gulliga grannar ni har.

    Hoppas att den här dagen känns lika fin. Kram.

    SvaraRadera