tisdag 25 maj 2010

Rött är dagens färg..


Idag var vi på Hunneberg för att vara i naturen och grilla hamburgare med våra elever, regnet formligen forsade ner och vi blev rejält blöta. Albin var med och han älskade både att få åka med och all uppmärksamhet han fick + en massa bitar hamburgare från givmilda elever.

Efter denna regniga utflykt åkte jag direkt och handlade för imorgon är det uteaktiviteter igen.. orientering och för att inte bli blöt om mina fötter imorgon också åkte jag för att ekiperade mig.. *ler*.


Snyggaste rödaste stövlarna fick följa med hem så nu är jag rustad för en regnig sommar.. eller jag tänker så här: Nu när jag köpt så fina stövlar blir det säkert en mycket varm och fin sommar bara flip-flop på fötterna hela sommaren lång.. ja bara värmen kommer tillbaka så blir det så.


Hemma i "Nya Lunden" blommar Epimedium.. 'Röd sockblomma'
Klicka så ser ni bättre.. =).

Den röda sockblomman ser nästan ut som ett Alienmonster *ler*, tog massa kort på de vackra bladen med de var bara sudd så de får dokumenteras en annan dag. Är helt frälst på dessa små raringar, både vita, röda och gula har jag men minst lika vackra som blommorna är de dekorativa bladen.. som oftast har starkt mönstrade ådringar i bladen.. eller röda mörka kanter runtom bladen och så står de vackert gröna hela sommaren.

Nu är det sängen som gäller imorgon är det som sagt orientering hoppas jag får använda mina röda nya stövlar, gör jag nog ändå även om solen lyser starkt. Sen på eftermiddagen ska jag på ett fint trädgårdsbesök hos Birgitta med bloggen "Glädjekällans Trädgårdblogg" 
Ska bli jättespännande.. hoppas på fint väder där så vi kan njuta av hennes fina trädgård som jag hört av vänner att hon har.. 
Ha det gott.. Moa


9 kommentarer:

  1. Wow vilka fina stövlar. Månne det inte blir solsken nu!
    Sockblommorna är verkligen fina. Jag lyckades också köpa dem på höstrean, den röda blommar men inte den gula. Blommar din gula också nu, eller ska den blomma senare? Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  2. Hej söta du!!
    Jätte läckra gummistövlar!! Min chef har även en scorett butik & där har de fått in gummistövlar som är helt underbara!!
    Fniss.. jag brukar oxå tänka så.. nu när jag väl köpt ett nytt paraply som ligger i bilen, som jag saknat så många gånger..då kommer det inte att regna..& vet du va.. det har inte regnat...inte när jag lämnat bilen iallafall =)

    Å, va roligt. Hoppas det blir jätte fint väder & att ni får det jäötte mysigt.
    Varm kram till dig från din vän Tina

    SvaraRadera
  3. Åh, så fin den är -sockerblomman! Kram/Eva

    SvaraRadera
  4. Vilka söta röda stövlar!!Med så fina stövlar är det nästan så att man önskar att det ska regna så man kan gå omkring i dem "fniss" Rött blir man ju glad av. Söt Sockblomma med förresten.
    MVH Karin

    SvaraRadera
  5. Jag borde också köpa mig ett par nya stövlar. Det blir liksom roligare att vara i regn om man har snygga stövlar. Kan tro att ni hade en underbar dag hos Birgitta. Det är så smakfullt där!!!!Sen är hon så härlig själv!!!
    Ha det gott
    Carina

    SvaraRadera
  6. Älskar sockblomman och älskar rött, alltså dina stövlar = me like. Kram!

    SvaraRadera
  7. Fina stövlar och väldigt vacker Epimedium.
    Ha det så bra.
    Kram Ingrid

    SvaraRadera
  8. Hehe...jag hoppas solen skiner nu när du köpt snyggaste stövlarna! :) Din sockblomma är helt ljuvlig. Vad härligt det var igår, så mycket inspiration på en och samma gång. Vi hörs Monica!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  9. Hej, vad kul att du hittade mig, så jag hittade hit!! Ska titta runt lite mer o vara med i tävlingen också, när jag hinner lägga upp det hos mig.

    Vad trevligt det var hos Birgitta, jättefint och roligt att träffas!

    Vi hörs!
    Birgit

    SvaraRadera