fredag 28 maj 2010

Trädgårdsbesök..

Onsdagen var en stor dag.. jag skulle få besöka Birgitta på Glädjekällans blogg.. en önskeresa sedan länge. Missade förra bloggträffen hos henne pga skolavslutningar och annat krafs. *ler*. Men nu skulle de bära av och där träffade jag flera andra mysiga och trevliga människor, tack allihopa för en trevlig eftermiddag och framförallt dig Birgitta som öppnade din fina trädgård för oss. 

Nu följer lite bilder, jag som så ofta "bara" tar närbilder, nästan i alla fall.. tog massa översiktsbilder för att få in den härliga känslan som mötte mig direkt när jag steg in i hennes fina trädgård. Och den vill jag förmedla till er.. en sån inspiration.



Vackert hus och inbjudande entré.. massa fina krukor som jag inte minns namnet på, men det var några speciella *ler*.. får fråga Birgitta vad de hette för jag måste leta när jag åker runt på loppis och andra kuriosaställen.

Böljande former, massa olika intryck som tillsammans blir en härlig harmoni. Upphöjda stenbäddar med vackra växter i.. oj vad sten de måste ha släpat hem.. får börja gå med skottkärra ute på mina promenader med Albin.. så ser ni nåt lustigt komma gående så är det bara jag som samlar sten.


Baksidan är såå vacker, gångar och upphöjda bäddar även här men i detta fallet med torvblock. Älskar Birgittas sätt att blanda olika material hela tiden, man blir aldrig trött på något i den trädgården för allt är mycket smakfullt gjort.


Där borta är Lotta i full fart att fota, eller inte just där för hon sitter och ler så fint in i kameran.. såg jag när jag tittade i datorn. 

Den vackra baksidan och här fick jag också minsann inspiration, se så vackert med vanligt kuller, skiffer och sand.. lite taklökar som växa lite som de vill. Precis så här vill jag ha det mot carportsväggen.. *härmapa* är jag .. men riktigt samma blir det förstås inte för man ändrar lite och lägger till o drar ifrån så det blir på mitt sätt, men ni förstår tanken.



Efter det blev det en underbart god fika.. tack snälla Birgitta.. *smile* 
Nu blir det lite "closeup" bilder kan ju inte låta bli fanns ju så mycket fint att titta på.


Japp.. en ny älskling.. måste bara hitta henne någonstans, humleblomster.. är det i alla fall.



En jättesöt sockblomma..



Vackert limegrönt gräs tillsammans med kallan och den röda alunroten.. perfekt sammansatt. 



Som den vackraste brudbuketten.. 



En vacker lönn i skuggan, med soldoppade blad som avslutande bild. Tack än en gång för en mycket trevligt besök det är så härligt att komma ihop med andra trädgårdskompisar och bara vara.. drömma och sucka ihop. 

Önskar alla en trevlig fredagkväll och en härlig helg.. 

OBS! Klicka på bilderna så ser ni hela härligheten mycket bättre.. *smile*..

24 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag du har haft i Birgittas underbara trädgård!
    Ha en fin kväll! / Irene

    SvaraRadera
  2. Underbart, vilken fin trädgård!

    Ha en skön helg! /Åsa

    PS. Hoppas du inte får användning för dina snygga röda stövlar i sommar. ;)

    SvaraRadera
  3. Underbart! Superfina bilder från en välskött och härlig trädgård. Tack för att du delade med dig.

    SvaraRadera
  4. Åh, vilken fin trädgård du har besökt, förstår att du blev inspirerad!

    SvaraRadera
  5. Visst var det vackert, roligt att se trädgården även på våren.

    SvaraRadera
  6. Härliga bilder, jag var där på eftersommaren 2009, men det är alltid olikt vid annan årstid.
    Birgitta är ju dessutom en så klämgo människa så bara det är värt ett besök
    Karin //

    SvaraRadera
  7. Vilken lycka o få strosa i en så vacker trädgård.... Köpte en del växter av Birgitta i Surte, får hoppas de kan trivas hos mig ;-)
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  8. Vilka fina bilder från Birgittas underbaa trädgård! Så tråkigt att jag inte kunde komma...

    SvaraRadera
  9. Tänk om alla vi trädgårdsvänner bott "inom räckhåll", så många härliga trädgårdar man skulle ha möjlighet att få se irl då =) Kul att få se Birigttas trädgård med dina ögon. Ha en fin helg / kram gittan

    SvaraRadera
  10. Riktigt underbara biloder från en underbar trädgård! Synd att jag missade besöket den här gången. /Anja

    SvaraRadera
  11. Ja, det var verkligen en trevlig eftermiddag/kväll vi hade! Tänk att man får sådan energi av att besöka en trädgård, kvällen efter var det fullt ös här hos mig och så även idag. Har idag gått och sneglat på min skogsbacke, var det skulle tänkas kunna bli en ny rabatt, hur jag får till en stengång och.... - ja, du vet :)

    Birgitta har en av de vackraste trädgårdar jag sett!

    Nu måste jag be svågern ta hem rostiga buntband till mig så jag kan tillverka / härma Birgittas små staket/avskärmningar :)

    Hoppas det inte regnat hela dagen på dig, utan att du har kunnat vara ute och grejat.

    Ha en fortsatt skön helg :)

    SvaraRadera
  12. Vilken kanondag ni måste haft i den fina trädgården. Humleblomster är en söt växt som man akn hitta självsådda plantor vid ibland.

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Vilken fin trädgård Birgitta har - lycko er som bor så nära varandra att ni kan ha bloggträffar...... Det är ju helt underbart att kunna vidga 'vänskapen' genom bloggandet genom att träffas också.....

    Ha' det gott!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  14. Tack för ditt inlägg, jätte roligt att se! Men jösses jag höll på att få slag när jag såg den vita rabatten som såg ut som att den var fotad hos mig. Lite kul!

    SvaraRadera
  15. Jag förstår att du gick omkring och log åt allt fint där ser ut att finnas. Tack för fina bilder:-)

    Ha en go Mors Dag!

    SvaraRadera
  16. Hej Moa!!
    Men WOW!!! Jag blir helt målös =) Vilken underbar trädgård!! Tänk att få ha en sådan!!!

    Hoppas du mår bra & att du har en underbar Morsdag idag!
    Varm kram Tina

    SvaraRadera
  17. Ja det var verkligen härligt... Nu har jag äntligen lagt ut mina bilder från Birgitta också.

    Hoppas vi ses snart igen, lite betonggjutning kanske? :)

    Kram

    SvaraRadera
  18. Kul att du kom Monica. Visst blev det en trevlig kväll? Dessutom var det ju öppen trädgård på Tjörn - hos Monica och Göran.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  19. Det var verkligen en otroligt fin trädgård. Kul att besöka andra trädgårdar, alltid får man med sig några idéer hem. Till helgen är det Trädgårdsrundan i nordvästra Skåne, då ska jag insupa inspiration så jag nästan storknar!
    Ha den bra vecka. Kram!

    SvaraRadera
  20. Oh vad fint vilken inspiratiuon tänk om man kunde fara runt till alla ljuvliga blogg trädgårdar.
    Tack för titten!
    Ha det gott kram Monica

    SvaraRadera
  21. Vilken vacker oas. Härligt att få besöka andras vackra trädgårdar, njuta av allt fint och hämta inspiration. Jag har njutit i kompisarnas trädgård i ett par veckor nu, grävt, släpat jord och grus och planterat hundratals plantor. Så jobbigt men helt underbart. Hoppas du har det riktigt gott i sommarvärmen.// Kram Peter

    SvaraRadera
  22. Oj,jag får riktig gåshud när jag ser de vackra bilderna från trädgårdsbesöket. Vart ligger den här trädgården någonstans?? Gillade formerna, stenarna, upphöjningarna och växterna ska vi inte tala om. Kan man få flytta in mån tro??
    Jag förstår Lottas leende hon har säkert redan något på gång...och du jag kan riktigt se mig dig knatande på med skottkärra och hund:-D

    SvaraRadera
  23. Hejsan!

    Vilken härlig trädgård du besökt och förstår att du fått massor med inspiration. Har den mörkare men nu vill jag ha den ljusrosa sockblomman också. Man blir aldrig nöjd utan det kommer fler och fler "vill ha plantor". Ha det gott, Karina.

    SvaraRadera