torsdag 6 maj 2010

Sipporna blommar..


Nu har min lilla Anemone 'Pink Delight' börjat blomma.. 
Två små blommor har sett dagens ljus i Moas Trädgård..
härlig och svagt rosa som den sötaste lilla prinsessa.



En liten spetsbakelse i mitten ser det ur som den har.. Den rosa färgen är ju inte så stark man anar den mest tycker jag. Ser inte alls ut som på bilden när jag köpte den men rufset i mitten växer för var dag så jag antar att den får sitt slutliga utseende om några dagar ska bli spännande o se om den blir som på Botanicus bilder.



Bakgrunden är så diffus så det ser ut som blomman flyter i ett grönt hav, försökte förresten beskära bilden men mitt Photoshop är helknäppt nu går inte o beskära längre.. suck vad man blir beroende av att kunna fixa till lite på korten, så nu är alla helt naturella.. *smile*


En annan sippa som jag fått av bloggvännen Carina, som börjat blomma nu och står helt fel, blir nästan kvävd och syns dåligt så den får flytta till något ställe där den kommer mer till sin rätt...  Om man inte vet att det är en vitsippa så är det svårt att se.. massa blomblad som är grönvita och stora är de också, riktigt kul variant. Vet  att namnet är något med monstruös.. eller något liknande.


Kvällen har varit härlig, var ute tills klockan var drygt åtta.. solen lös mot mitt glanskörsbär och barken var klarröd och lysande..  klicka så ser ni bättre, och ändå bättre var det i verkligheten, inte helt lätt att foto mot solen.

Imorgon är det fredagsmys igen, hoppas nu väderprognoser slår fel för jag vill inte ha regn från fredag till söndag.. 

Ta hand om varandra.. kram.







17 kommentarer:

  1. Motljusbilden är verkligen vacker, både trädet och kejsarkronorna lyser. :) Sippor av olika slag är verkligen vackra, och särskilt Pink delight. Håller tummarna för att regnet uteblir!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Beskurna eller inte - dina bilder är gudomligt vackra. Pink Delight ser ut som en liten svagt rosafärgad tyllkjol, mycket näpen och skir. Gillar..... Jag kommer definitivt att beställa den...

    Önskar dig en trevlig helg!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  3. Jätte gullig sippa. Jag köpte en lite liknande igår. Fin bild på trädet och kejsarkronorna. Tummarna upp för bra väder, det vill vi säkert alla ha!! Hälsn mimi

    SvaraRadera
  4. Hej -tack för gullig hälsning! Denna lilla blomma är helt underbar!! Är den 'framodlad' frän en vitsippa (+) kan man undra..Såå söt, precis som en prinsessa! Ha en fin helg, även om det blir skrotväder..då får man väl vara inne o pyssla..Kram//Eva

    SvaraRadera
  5. Vilka vackra 'Pink Delight'-bilder du har tagit Moa! Nu slipper jag att fota mina;))!
    Ha det gott!/Anja!

    SvaraRadera
  6. Det var verkligen en prinsess sippa....
    Den måste jag nog skaffa mig.
    Ja visst är det fint nu man njuter verkligen, fast lite väl kallt. Så det får bli i växthuset.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  7. Tack för att du visar så underbara bilder! Nu har jag något vackert på näthinnan, när jag ska börja städa!
    Ha det gott!
    Christina

    SvaraRadera
  8. Å så fina, har skrivit upp o ska lägga lappen hos maken, önskar mig dessa två finingar till min födelsedag. Och glanskörsbäret, det vill jag oxå ha, för ett antal år sedan var jag till Zetas trädgård här i Huddinge o de hade ett glanskörsbär som jag stod länge o bara njöt av dess vackra bark.

    Urläckra bilder, tänk om man kunde fota så?

    Ha en fin helg, även om det blir regn.

    Kram Inger

    SvaraRadera
  9. Så fina sippor som karameller!
    Ljuvliga vår, samma förväntan varje år och glädje över det som kommer upp i rabatterna.
    Trevlig helg! /Bea

    SvaraRadera
  10. Härliga bilder, som jag älskar att titta in på.
    Pinken blir olika rosa varje år tycker jag. Förra året var mina nästan helt vita för att året före varit varmrosa. Fråga mig inte varför för det vet jag ej. Har inte börjat här ännu.

    Det är nog: Anemone nemorosa 'Monstrosa' på den näst nedre bilden som du sökte namnet på.

    Tack för att du delar med dig av dina underbara foton och texter
    Karin //

    SvaraRadera
  11. Åh så söt så söt!

    I går var det svinkallt och idag är det också svinkallt. VI eldar i kaminen men regn har vi inte, inte ännu i alla fall.

    Kram!

    SvaraRadera
  12. Underbar liten sippa, såg flera liknande på Liseberg idag men köpte ingen då jag skulle få en liten av Linda. Har en massa vilda vanliga sippor o njuter av dem oxå. Ha en härlig helg, själv ska jag spendera min på jobbet. Kramar

    SvaraRadera
  13. Motljusbilden är så läcker! och den lilla prinsessan så skir och vacker!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  14. Så otroligt söt hon är!!

    Ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  15. Super fina och gulliga sippor, men framför allt så är bilderna superfina.
    mvh Lena

    SvaraRadera
  16. Hejsan!
    Har undrat på en av sipporna men det kan kanske bli en Pink delight, bara värmen kommer så den blommar ut. Har en med mycket grönt men det är en vit kant runt. Undrar om det blir en massa korsningar när de står tätt intill varandra så vi får oss riktigt funderare om några år "ler". Ha det gott, Karina.

    SvaraRadera