måndag 20 oktober 2008

Scrappbooking, bloggträffsmys och julpyssel..

I lördags var ju mina kära bloggvänner Lotta och Karin A här hos mig för lite pyssel, ibland är det svårt att bara komma till skott när man ska pyssla själv och en sån här liten träff är hur underbart rolig som helst.. inspirationen flödade och vi satt o fnissade, var tysta som små möss medan kreativiteten flödade.. mer sånt tjejer..

Förra året var jag nere i Göteborg och sprang runt i pysselaffärer med Lotta och då sprang vi på en jättefin affär som ingen av oss kommer ihåg namnet på .. men jag hörde/läste en antydan att Karin kanske luskat ut vad den hette.. I alla fall så handlade vi mycket vackra papper och just då skulle jag köpa bara till min scrappande dotter Myamia.. men blev så frälst i alla vackra papper så jag köpte lite till mig själv också.. Jag som sagt hela tiden det räcker med en scraptokig i familjen.. *hehe*.. där kom njutaren av vackra ting och samlerskan in i världens affär med hur mycket fint som helst.. och ut kom hon ut med massa fina papper och ideér..

I den affären.. så såg vi i alla fall en liten julbok.. med godisrecept och lite juldikter i.. såå fin och jag fotade och köpte papper för en sån skulle jag göra och Lotta likaså.. Och i helgen blev det alltså av.. nästan exakt ett år sedan tror jag att det var, på höstlovet, som du o jag Lotta sprang omkring där nere.. visst var det det.. ?

Nog pratat nu kommer resultatet..

Tada...

Jag tänkte så här först att jag gör som vi såg i affären..... en liten julgodisbok.. som man kan ha som prydnad hemma vid jul..kanske på en liten fin hylla i köket. Under tiden vi höll på där och pysslade kom jag på att vi i familjen har en del måsten som ska vara med på julen.. ja det har väl alla. Som julskinka, köttbullar och sånt där som är givet, men alla har väl också sina små specialiteter.. så dem samlade jag ihop, ja en liten del i alla fall..

Här har jag stansat ut små stjärnor och tags, tack för lånet kära doter.. den är gör kul att använda och vad olika sakerna blir beroende på pappersvalet.. de små stjärnorna med små vita prickar på det gröna tyckte jag var ursöta..

Tänk vad lite färg i kanterna gör .. det liksom lyfter hela bilden..

Min egen julsill är ju ett måste både för mig och mina barn.. även pappa tycker den är i klass med mammas.. . Under lilla tomten gömmer sig världens godaste tryffel.. smask.. smask..

Här har jag sytt på en sida (både på bilden över och den under texten) som man kan lyfta upp.. enkelt och lätt gjort. Bilderna scannade jag in, den ovanför, och det blev helt ok på en sån sida som man liksom lyfter upp tycker jag..

Här har jag satt på ett litet sött silverkors.. som jag fick av snälla Karin.. visst blev det sött.. och så har jag färgat kanterna och på en del av lapparna har jag naggat lite i kanterna så det ser lite gammalt ut.. Texterna har jag kört ut på skrivare.. på akvarellpapper.

Mormors Gravlaxsås är världens godaste.. måste man bara ha till laxen på julbordet.. och ibland gravar hon laxen också.. och så lite mer sött under fliken. En riktigt hemmalagad kola är så där sött och segt i munnen..

Lite efter julklappar så är det kaffe och dopp.. för de som orkar efter all maten.. och då är moster kakor med och mammas drömmar.. Dessa kakor har följt mig så länge jag minns..

Och på baksidan av boken är en liten engelsk juldikt.. och julstrumporna är uppsatta bara att vänta då.. men hallllååååå..... det är ett litet tag till julen .. så jag tar ner strumporna igen.. och under tiden får ni ha en bra måndag.. här småregnar det hela tiden och är sååå grått o trist..

Lite mer kortpyssel i kväll kanske..

Kram på er..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar