lördag 1 mars 2014

Välkommen Mars!

Äntligen.... går vi in i vårmånaderna! En hel ny vår o en fantastisk sommar ligger framför oss, som jag längtat! När vi stängde stugan på senhösten o bestämde att nu får det vara bra för i år  så kändes det väldigt långt tills att denna dag skulle komma men nu är vi på rätt sida av året o det är nästan vår i alla fall vissa dagar!

Liten men mysig.. alla bilder är mobilbilder så kvalitén är väl inte den bästa.. =)

Vi har en spännande tid framför oss, väntar på att bygglovet ska godkännas efter många turer fram o tillbaka i vinter. Nu väntar vi på att grannar ska godkänna! Det är inga stora ändringar, men ett platt tak ska bli sadeltak o en liten utbyggnad ska bli hall o toa/dusch. Byggnaden är oxå lite för hög (20cm) på ena sidan så där måste vi ha grannars godkännande oxå 😳. Det tokiga i detta är att höjden har ju varit där i 40 år!! Men kommunen är extremt noga eftersom det är sk strandnära läge (150 m) från Vänern även om vi har en liten kulle emellan så vi inte ser vatten så är det nära o ömtåligt!

Känner lycka när jag ser bilden, 3 min bakom vårt hus väntar detta.. !

Ja det blir väl bra till slut men vi längtar efter att få tag i allt, just nu står det i princip ett skal eftersom vi rev ut hela stugan i somras direkt för att byta ut hela golvbjälklaget som gett sig i storstugan så där har  vi i alla fall ett stadigt golv!

Nya gjutna cementstolpar och nytt bjälklag på G av hårt arbetande sambo.. 

Samma procedur väntar i sovrummet så det är dags o kavla upp ärmarna snart! 

Flera buskar o växter köptes såklart.. här är bollkryss och rödbladig fläder!

Det första vi gjorde i de sista veckorna i Juli var att fixa till Lillstugan så vi fick någonstans att sova.. blev riktigt mysigt!
Och tillsammans med vår veranda så njöt vi fast insidan var kaos.. =)Nu startar en ny säsong.. ska bli så himla kul att fortsätta med vår sommardröm.. som förhoppningsvis blir vår dröm året om till slut.. 

Ha en fin Helg!


13 kommentarer:

 1. Flitiga ni varit, härligt med lite ljus!

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka säger jag både till dig och till månaden mars. Våren är här! Tjoilooo :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Tamara.. ja nu är det härligt.. fåglarna kvittrar så fint på morgonkvisten när vi tar morgonpromenaden jag o Albin!

   Radera
 3. Så spännande! Ser jättemysigt ut.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marina.. ska bli spännande denna första vår därute.. för att se om det finns lite lökar som dyker upp som ska sparas.. som vanligt gräver jag runt och har många ideér !

   Radera
 4. Precis så ska en sommarstuga se ut, ni har allt vad ni behöver ha där.
  Storleken har ingen betydelse bara hjärtat är med i stugan.
  Javisst får man fullt upp detta året också, precis det vi längtar efter, hi hi ......
  Må vä/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack den är liten men mysig.. blir 50m2 när allt är klart så det klarar vi oss allt på. Storstuga med kök, sovrum, hall o toa/dusch.. perfekt!

   Radera
 5. Spännande projekt att få följa, Vännern är ju fint som ett hav i miniformat,,har bara varit där en gång men var mkt fascinerad av dess storlek. Fint ser det ut i lillstugan. ha det gott kram Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Monica.. ja Vänern kallas ju innanhav pga dess storlek.. en av de största i europa tror jag bestämt..

   Radera
 6. Ja men hallå där, välkommen tillbaka :D Får ju erkänna att det inte är så superkativt med bloggandet här heller men så får det vara, blogga när man har lust och något att blogga om. Så fin er stuga är! Fniss.... och renoveringstokiga är ni :) Men ser man det som ett långtidsprojekt och inte blir stressad, är det roligt med en stuga. Nära vatten, lite lagom trångt och det härliga miljöombytet gör att det är värt allt svett :)
  Det var längesedan nu som vi träffades, men det är väl så för dig som med mig, fullt ös hela tiden, uppbokade helger med hus, stuga och familj - men som sagt, det var ett tag sedan :) Kanske någon träff i senare, i Botaniska en dag när det är skönt väder? Ha det så himla bra, kramar ♥

  SvaraRadera
 7. If you have been feeling tired and rundown lately, and seem to be gaining weight for no apparent reason, then it is
  time for a change. There are various surgical methods to
  combat obesity. The science behind Adiphene consists of 12 of probably the most power fat preventing ingredients known.

  Here is my webpage ... adiphene weight loss

  SvaraRadera

 8. Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, hugs from Brazil.
  Visit my blog - Tita Carré - free patterns crochet

  SvaraRadera