söndag 17 april 2011

Piggelin..

Är jag nästan nu.. våren och en andra omgång med penicillin har äntligen hjälpt mig även om tröttheten finns där så är jag ganska pigg nu.. det är såå härlig och jag tackar för alla hälsningar och alla rara krya på dig hälsningar. 


Tulpanlandet har jag kallat landen ovanför här.. just nu är det blått, lila och ljusgult som dominerar där.. så ljuvligt att sitta på trappen till uterummet, dricka lite kaffe i solen och njuta av vårblommorna i landet.
Där har jag planterat många olika sorter av tulpaner, de blommar från tidig vår till i juni. Men nu blommar de första botaniska, Tulipa 'Kaufmanniana'  en näckrostulpan, bild ser ni här på Moas Flora. 

Förutom de ljust gula tulpanerna är det blå hav lite här o där av olika nyanser av scillor, kungsängsliljorna har rest sig stolt upp ur jorden och en julros blommar fint. Två olika sorters vitsippor slår snart ut och krolliljan börjar sticka upp.. ja det är en härlig och underbar tid och så har jag dessutom påsklov.. jippii.. ledig och frisk det är nästan så jag blir salig av lyckorus.. *smile*


Intill syrenhäcken är det ett blått stråk längs hela sidan, sååå vackert och om det inte var så fuktigt i jorden skulle jag  lägga mig platt här o bara njuta.Undrar bara vad dessa scillor heter, någon som vet? De nickar neråt med sina blommor till skillnad från dem nedanför här.


Scilla 'Vårstjärna*.. tror jag dessa heter, dessa lyser uppåt med sin fina ljusblålila blomma.. finns flera olika nyanser av dem.

Önskar alla en fortsatt skön söndagkväll och så en fin måndag såklart..
 
 

17 kommentarer:

  1. Underbart att du är på benen igen.Jag tror det är en scilla forbesii förr kallades den Chionodoxa forbesii .
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  2. Beautiful garden and flowers dear Moa!
    Happy new week.

    SvaraRadera
  3. Fina små scillor. Den som nickar heter på svenska rysk blåstjärna och den som är öppen med vitt i mitten heter vårstjärna. Det vetenskapliga namnet är Scilla forbesii som Berit berättar.

    Ha en skön påskvecka, kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder
    vadskönt att du piggnat till
    Ha en riktigt skön påskvecka

    SvaraRadera
  5. Hej Moa och välkommen tillbaka Piggelin som isglassen om du minns. Det syns i dina bilder och din text som du har längtat!

    ... så nu är det bara för dig att njuta av allt som bjuds!

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  6. Härligt att du piggnar på dig. Jag har varit förkyld i 1,5 vecka nu och jag tycker det varit jobbigt. Man vill ju så mycket nu!
    Önskar dig alla krafter och god hälsa nu.

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Skönt att du mår bra igen! Scilla är så fina, vad bra att du fick hjälp med namnen. Jag har oxå hittat en del "mystery plants" som jag inte minns vad det är - om du har tid o lust får du gärna kika in och hjälpa mig! :)

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Härliga vårbilde du bjuder på och skönt att du är på bättringsvägen.

    SvaraRadera
  9. Så fina vårbilder :-) Önskar att vi också hade så vacker trädgård översållad med scilla.

    Påskhälsningar Erica Pite Byggnadsvård

    SvaraRadera
  10. HÄRLIGT att du är på G igen.. NU är det ju bara så skönt i våra täppor... Hoppas du kan njuta riktigt gott nu- fri o allt-- Du ska ha det riktigt GOTT bland dina blommor. KRam Ninne

    SvaraRadera
  11. Skönt att du är bättre, men det verkar va väldigt ihållande nu för tiden. Hoppas solen kommer nu så du kan vara ute o påta. Superfint Tulpanland....gillar dina fina kanter...skulle osså vilja ha stenar så det är lätt att klippa gräset. mvh Helén

    SvaraRadera
  12. Härliga vårbilder hos dej..gillar speciellt 'djupdykningen' bland scillan!! Eva

    SvaraRadera
  13. Så gott att du är på G o mår bra!
    Nu händer saker så fort i trädgården o jag håller på när jag är ledig...Det växer fort nu...
    Scillorna är kanske som ungdomarna...vissa är ivriga att visa sig medan andra döljer sin skönhet...Alla är lika vackra men av olika slag...
    Vet att det finns något som heter "blåstjärna" men jag vet inte alls vad skillnaden är...

    Kram Malin (Nu har vi vårväder/sommarväder)

    SvaraRadera
  14. Hej Moa..... jag sitter här och beundrar din rabatt, så fin!

    Tänkte höra hur du gjorde kanten av sten. Fick du gräva ur mycket och vad har du under stenen? Vi ska ju göra en stor ny rabatt i år och har varit och kollat lite på olika stenar och gruvar oss lite för underarbetet. Tycker din rabatt var så fin i sin enkelhet, föll oss båda i smaken.

    Ha det gott och glad påsk!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  15. Ljuvliga bilder!! Ja, nu är det mycket vackert ute!!! Bara njuter....... Men vad skönt att du börjar återfå krafterna, du har haft sådan otur i vinter och vår, stackars dig :( Men nu får du lapa sol och vila (och arbeta i täppan) och snart blir du stor och stark igen :)
    Skall ni se till husvagnen i helgen? Premiärdags? Jag far med full bil i morgon och senare kommer resten av familjen till stugan. Skall köra Sofia till strömstad först, hon har ju fått jobb på Koster och skall bo hos pojkvännen fram till hösten, bra att vänja av mamma lite i taget :)
    Har bilen full med växter och en rabatt skall få sig en rejäl makeover, skall hämta stenar i gamla stenbrottet och det skall bli riktigt kul :)

    Ha det så himla gott! Kramar ♥

    SvaraRadera
  16. Hejsan!

    Skönt att du blivit frisk till Påskhelgen och kan njuta av våren som kommit. Här har rådjuren varit och kalasat, och jag har tappat tålamodet med både dem och den illa skötta skogen. Det blir syrenhäck runt om så det blir lite grävande då och då under säsongen. Ha det gott och Glad Påsk, Karina.

    SvaraRadera