lördag 3 december 2011

Kärleken till vackra garner..

Ja min kärlek och lust till vackra garner fick jag under min textillärarutbildning.. o då allra mest till ullen! Vi fick se, känna och prova på ett flertal underbart vackra o handgjorda ullgarner och detta gjorde att jag gick två extrakurser i "Garn & design".  Detta just för att det var så härligt att arbeta med garner och den känslan finns kvar än idag, 14 år senare, när jag hittar ett riktigt fint handgjort ullgarn i någon vacker färg, då kan jag inte motstå..


I mitt sinne lever doften och känslan kvar som ett positivt minne och jag njuter.. Så när jag "återfann" Wåhlsteds Textilverkstads garner.. så kunde jag inte låta bli trots att det är lite extra dyrt o lyxigt men ibland måste man unna sig för att få lite extra njutning.. *smile*


De har ett underbart garn som är handspunnet i olika färger och lite ojämt i strukturen och just denna färg heter "Bandhagen". Hittade deras Facebooksida oxå.. tänk vad man kan hitta där! och så klart klickade jag på "Gilla" genast..


Det är en sån härlig känsla.. jag stickar med njutning när jag känner det härliga garnet i mina händer och en tröja har börjat växa fram här på kvällarna..Hittade ett mönster på Drops, det stället är ju bara så bra. Man kan genom att söka på masktätheten få fram olika mönster som passar till just ett specifikt garn om man inte har något färdigt mönster som passar till sitt garn.


Denna tröja fastnade jag för, lite somrig men med mitt garn blir det ju en perfekt vintertröja. Kvinnlig i sin form o ganska "Moa-lik" i sitt utseende, eller hur?



Ja den börjar sakta växa fram, mönstret var på vanliga stickor men jag gillar att sticka på rundstickor.. då blir liksom tröjan färdig nästan samtidigt .. enda problemet är att det är mycket annat som ska fixas så här i adventstider men jag smyger till mig tid här o där..

Önskar er en härlig helg och 2:a advent
Moa

14 kommentarer:

  1. Nu har jag gillat på FB och skall läsa lite mer om ljuva garner :) sticka är roligt och avkopplande och passar ju bra i det här uschliga vädret!!! Fy vad grått det är idag!!! Försökte ta mig ut med kameran men ilade snabbt in igen.... till värmen och datorn :)

    Jättesöt moodboard du gjort, gulligt med hjärtat ♥

    Adventsljustaken blev fin med vit färg! Det är kul att måla om :)
    Jag byter gärna och i år är min ljusstake naturlig, gjord av en bit björkved :)

    Ha en fortsatt skön helg, kram ♥

    SvaraRadera
  2. Tröjan kommer att bli jättefin, du är ju så duktig! Jag älskar naturmaterial och hantverk så jag förstår din passion!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Ullen är underbar, tyvärr är jag ull-allergiker! :-( Annars skulle jag också trasslat in mig på alla de underbara garnen!

    SvaraRadera
  4. Så jättefin tröja! DROPS är ofta en "Räddare i nöden" om man inte har något mönster. KRAM

    SvaraRadera
  5. Läckert garn - din tröja kommer att bli jättefin.
    Trevlig söndag
    Birgitta

    SvaraRadera
  6. Det där garnet var jättefint. Jag har oxå blivit en garntok och det kan vara ganska jobbigt ibland=)))!
    Kram från mej. /Knatten

    SvaraRadera
  7. Sv: Fick inga 12 timmars sömn men 7,5 och det var helt OK : ) KRAM

    SvaraRadera
  8. Det var ett riktigt, riktigt läckert garn! Sen är det ju så att allt du rör vid blir till guld, eller ja, en tröja eller ängel eller så ;) Ska bli kul att få se slutresultatet.

    Trevlig andra adventskväll, kram
    Jenny

    SvaraRadera
  9. Oj, vilka härliga färger! Det kommer att bli en finfin tröja. Tänk om jag också kunde sticka...

    Så bra med en hobby som inte kräver så mycket "framplockande" utan det funkar att sticka några varv då och då. Inbillar jag mig iaf... ;)

    Hälsar Tamara

    SvaraRadera
  10. Garnet ser underbart ut! Vilka härliga färger. Jag förstår din känsla om garn, jag kan bli likadan om jag känner på papper, blir helt förälskad i känslan.

    SvaraRadera
  11. Du.... förlåt mig... jag är hemsk! *skäms* som inte skrev i förra kommentaren att garnet är underbart vackert! Härlig blå färg som passar fint till jeans och koftan du stickar, är just en Moa-kofta ♥ Tänk när du är ute på promenix vid Ville, en försommarafton, i jeans och Moa-kofta *drömmande blick* :) Jag har lite svårt att sticka koftor i vuxenstorlek, får inte till det, vet inte vad det beror på? Tror jag är lite för otålig och det går fortare med vantar och sockor.
    Hoppas du haft en skön helg - i morgon är det måndag igen - jipii ;) ♥ *och en fisk som simmar* :)

    SvaraRadera
  12. jag älskar ullgarn...tror den kärleken väcktes när mamma stickade underbara tröjor i växtfärgad ull..
    Vid en utförsäljning från ett litet spinneri som lade ner för länge sedan köpte jag tre stora säckar med växtfärgningsgarn med föresatsen att jag skulle växtfärga..
    Så blev det inte men det blev ett antal tröjor i färömönster och lusekoftor för att inte tala om alla vantar som mina barn hart plågats av i detta underbara stickiga garn under alla år ;0)
    Till min stora sorg gick det mal i min garnkista för ett par år sen så de sista härvorna fick jag slänga..utan att jag växtfärgat en enda..
    Meen..jag får väl köpa nya härvor..men kanske i lite mindre mängd..

    SvaraRadera