lördag 7 juli 2012

Rosor, rosor och rosor..

'Butterflies'

Sommar.. ja nu är det semester och ledighet och mina rosor börjar slå ut en efter en. Denna vinter har varit snäll mot mina rosor.. De har varit både ledsna och arga efter de två hårda vintrar som var innan och har varit på väg att nästan försvinna men nu har de repat sig ordentligt.. förutom lilla
'Penny Lane' som är liten o ynklig men har en ljuvlig liten knopp ändå (ej med på bildern).. 

 'Winchester Chathedral'

 Winchester Cathedral och Mary Rose här under var mina först rosor och jag köpte dem till halva priset.. då visste jag inte så mycket om rosor alls egentligen men hade läst i mina trädgårdstidningar om Austinrosor och kände igen det på namnlapparna.

'Mary Rose'

Jag är mycket förtjust i dem båda och var väldigt orolig förra säsongen då 'Mary Rose' nästan gått bort efter vintern.. men som nu i år tagit sig väldigt bra och är en stor o fin buske nu... lycka! Hon doftar som en hel parfymfabrik också.. hmm..

 'Gloire de Dijon'

Damen med det franska namnet håller på att slå ut.. den stora knoppen är som en jättekrämig boll färdig att spricka ut med alla sina läckra blad..

 'Schneewalzer'

Var en ny förra året då en 'New Dawn' dog den vintern.. hade två så jag är inte utan den ljuvliga klätterdamen.. *smile* Denna nya 'Schneewalzer' verkar trivas bra.. har jättestora vackra blommor..  lite vaniljgula och vackra.


 'A Shropshire Lad'

En ros jag köpte från England tillsammans med en kompis till den, 'Falstaff' en härligt mörkröd sort men som inte riktigt börjat blomma än.. Jag blir alldeles förundrad när jag tittar in dessa skönheters mitt.. hur får allt det där härliga ruffset plats därinne? Förstår att de knappt kan hålla sina vackra huvuden uppe..

Nu väntar jag på att min 'Abraham Darby' ska ta sig och bli stor o fin den har en ljuvlig aprikosgulrosa färg.. o doftar helt underbart o så har jag min 'Graham Thomas' som snart börjar blomma .. ja nu sätter jag mig o väntar på dessa små herrar.. o tittar på att Moses vandrar bort i sommarkvällen.

 


*Love*
Moa

11 kommentarer:

 1. Härligt! Så är vi två som drunknar i rosendoften :)

  SvaraRadera
 2. Jag sällar mig till beundrarskaran. Älskar Austinrosor, och du har ju många. Har itne kommit dit ännu. Men en Winchestercathedral bor hos mig.
  Ha en bra vecka
  Johanna

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara rosor! Och den sista bilden är ju bara perfekt!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så underbara! Jag har inga av dem du visar, försöker skaffa såna som är väldigt härdiga här uppe nu. Väntar på flera rosor, knopparna ska snaaaart spricka ut och jag är så nyfiken på hur de ser ut, det är flera jag satte i höstas och som ska blomma första gången. Så himla spännande! Tyvärr har jag mycket ohyra i år, Mme Boll tex är inte vacker i sig själv, men blommorna som ska slå ut är väl lika fina ändå.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt vackra rosor. Jag borde nog ta mig en titt på austinrosorna i plantskolan, men de kanske är för känsliga för mitt klimat. /Mimi

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara rosor. Inte en enda av dom har jag själv men Shropshire Lad vill jag ha och har funderat på många år. Undrar varför jag inte har slagit till. Kanske fel zon för mej. Jag går iallafall o väntar på att knopparna ska slå ut i min trädgård. Antar att dom gör det nu när jag ska iväg med familjen ett par dagar.
  Ha det gott ./Knatten

  SvaraRadera
 7. Tänk så otroligt många rosor det finns! Du visar en del i dag. Jag har själv ca 20 olika men ingen av dem du visar har jag. New Dawn nämnde du och den har jag.

  Finfina!

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Så fina rosor du har, Moa!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Himmel vad många urtjusiga rosor! Vill också ha!!

  Har i och för sig några och ena blommar, men de har det kämpigt om vintrarna och fryser ner så de hinner aldrig växa till sig.

  SvaraRadera
 10. Ljuvliga rosor! Missade visst några av dem när vi sågs, minns mest honungsrosen... :) Har lagt upp några bilder som inte alls gör din trädgård rättvisa, men ändå... Tack för titten!

  Kramar

  SvaraRadera
 11. WOW, du fotografera rosor så vackert, att man blir rent av förälskade i dem!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera