torsdag 6 september 2012

Blåbärsaft..

Kan jag knappast göra på mina fina amerikanska blåbär..för detta är första skörden jag haft.. men attans så goda de var!!

 Amerikanska blåbär "Goldtraube"

Två gånger har jag skördat händerna fulla..*ler* och suttit o mumsat solvarma blåbär.. Ser enorma ut på bilden och min hand ser liten ut.. men jag lovar det är inte barnbarnets hand utan min.. *ler*.

Sista "skörden" gjordes förra veckan och i dag känns det som hösten kommit. Attans så fort den flög på oss, är det redan dags sitta inne på kvällarna,  tända ljus och brasor för att få lite värme?! Lite mysigt är det men ändå.. hallå!? Vart tog sommaren vägen undrar jag.. alldeles för lite bad o sol denna sommaren tycker då jag!

Hej hej från ett mycket regnigt Trollhättan.. 
Love - Moa

7 kommentarer:

 1. Hej Moa, your own berries are looking great. I think they taste very very good. Here in Bavaria is also autumn with 14 degrees today, so I know what you mean. Best wishes!

  SvaraRadera
 2. Mmmm . . . ja du vet hur man ska göra för att det ska vattnas i mun
  svenska eller amerikanska spelar ingen-roll, ge mig en näve mummmms.
  Det blev inga i vår skog heller i år, de frös i våras,(blommorna).
  Nää nu får jag sluta titta på bilden, bläbären ser härliga ut.
  Njut du, tänk inte på mig som dräglar.
  / Eva

  SvaraRadera
 3. Då fick du mycket bättre skörd än mig, jag fick typ 10 st på tre buskar :) men det är ju första året så förhoppningsvis, får jag en handfull bär nästa år.

  Jo men fy vilket väder det var igår torsdag! Jag orkade inte tända brasan men lite ljus fick jag till. Jag sover med ett fönster lite öppet och det sista jag hörde innan ögonen föll ihop, var smattret mot växthusets tak.... men förhoppningsvis blir det bättre till helgen.
  Två gånger har jag badat i år!!! det visar på kallt vatten/kallt i luften för jag brukar inte vara en badkruka! Bara vi klarar av hösten och vintern nu när det varit solfattigt, vi får sannerligen ta vara på de fina septemberdagar som finns kvar.

  I går bestämde jag mig för en tur till stugan lördag-söndag, längtar dit nu när jobbet kommit igång med besked, vill vila öronen lite...... bara höra vågornas kluckande.....

  Fina bilder du har med i trissen :) Trädgården.... tja, den får nog få lite omsorg på söndag, gräset är långt och det finns lite kvar på "to-do-listan" innan det blir allt för kallt.

  Ha nu en riktigt skön helg, kramar ♥♥♥

  SvaraRadera
 4. Åh, ja, vad härligt med amerikanska blåbär. Här höll fåglarna på att ta hela vår skörd, men jag lyckades få upp nät innan det var försent:)
  Ha en fin helg,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Oj så stora de är. Jag har en sort med lite mindra bär. Skörden blir inte så stor men de är sååååå goda.

  SvaraRadera
 6. Attans vad bra att dina blåbär smakade gott! Jag köpte amerikanska blåbär av en kollega och de smakade verkligen ingenting. Där infriades förväntningarna inte alls. Så kan det gå ibland.

  En härlig helg önskar jag dig!
  Kram Tamara

  SvaraRadera