lördag 14 november 2009

Härliga helg....

Ja så är det, har två härliga dagars keramikkurs i helgen hos Lindalunda, men vad trött jag är nu, skapande tar på krafterna men det är det värt.
Igår var stora ångestdagen, helt tom i huvudet men med lite peppning av goda vänner med lite uppslag var jag laddad. Tillsammans med Lotta och 3 andra trevliga kvinnor startade vi klockan nio..

Här är lite av dagens arbete.. tre olika ljuslyktor, ska bara få lite glasyr eller heter det lasyr sen så de blir lite gräddvita, lerans färg och så lite glansig yta.. Har gjort krukor förut i ungefär samma stil som jag är jättenöjd med, funderade i bilen på väg hem och jag tror jag ska göra några hål i locket också så man kan ha det på när värmeljuset är tänt..
Annars tänkte jag att man tar av locken och lägger bredvid när man har ljusen tända..
eller vad tror ni?

Har börjat på ett lejonhuvud.. sån som man kan ha i trädgården på en platta och ev att det sprutar ut vatten ur munnen på den.. såg så häftiga såna när vi var i Skåne på rundresa i fantastiskt vackra trädgårdar för två år sedan. Man kan ju även se dem i trädgårds- och inredningstidningar.. ja vi får se hur det blir med det. Min tyckte jag mest såg ut som både det ena o andra idag.. babian och konstiga andra djur.. men enveten är jag ju, så något så när lik ska det nog bli så småningom.

Något annat trevligt blev det också idag.. I somras var jag ju på en annan keramikkurs hos Linda.. har visst blivit några stycken nu. Och idag fick jag hem mina saker..

Här är lite av sakerna, stående i uterummet som fortfarande hade lite ljus som jag kunde fota i..

Lite rödare än i verkligen ser jag att hästarna är.. Jag är jättenöjd med kruset och hästarna, kruset har jag kavlat lera och byggt upp med remsor som är ihop fogade, ett mödosamt arbete minsann och tung är den, flera kilo känns det som. Hästarna såg jag liknande på en utställning i Grebbestad på Folkhögskolan där, det var en så otroligt känsla med masseffekten då det säkert stod en 25-30 hästar i olika former och uttryck.. nästan lite stenålderskänsla över dem tycker jag.
Och så till sist mitt lilla servettställ med mina små rosor som ska användas som dekoration ovanpå.. och ifall den står ut i sommar *ler*.
Bakom står förresten min vallmo som jag gjorde på min första kurs hos Linda.. tänk så mycket kul vi haft där och så mycket man lärt sig.. Längtar redan tills imorgon..

Då tar jag nya tag med lejonet.. skam den som ger sig.. *flin*..


18 kommentarer:

  1. Ni får alltid till så många fina saker på kurserna.
    Hoppas du har en bra lördagskväll! Kram!

    SvaraRadera
  2. Så fina saker Du har gjort.
    Kul att gå på kurs.

    Dina små ljuslyktor kommer att bli jätte fina.

    Ha en fortsatt trevlig Lördag kv'll!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. "Helt tom i huvudet sa du"...och så få till så fina alster..=) Hur hittar ni på allt? Jättefina små ljuslyktor! Blir så sugen på keramikkurs, har jag aldrig varit på. Och krukan och hästarna du gjort förut var ju jättefina!

    SvaraRadera
  4. Vad jätte fina saker ni gör. Vill också kunna sånt...Kram Lena/isis

    SvaraRadera
  5. Ljuslyktorna är ju så söta!!! Ja, roligt men tröttande, somnade på soffan nu i kväll.... ;)
    har tittat på lejon och jag tror jag skall få till ett kärl också, där vattnet kommer att rinna ned i...... hmmm får klura på det tills i morgon :)
    Vi syns i morgon :)

    SvaraRadera
  6. Så otroligt fint du skapar! Kruset och hästarna ser emormt läckra ut. Det blir spännande at se ditt lejonhuvud!/Anja

    SvaraRadera
  7. För att vara helt tom i huvudet är du väldigt kreativ, tycker jag! Du är rolig du! Jättefina grejer, jag förstår att ni har kul. Trevlig fortsättning på helgen! /Jenny

    SvaraRadera
  8. Ni är så duktiga och gör så mycket fint på era kurser. Du får säkert till ett fint lejonhuvud också. Ha det gott / kram gittan

    SvaraRadera
  9. Sicket skapargäng ni är och sakerna är suveräna...gillar din idé med att ta av locket då man tänder ljusen men själv brukar jag efter ett slag bli irriterad på locken som jag inte får någon stil på då de ligger bredvid...(har en lykta efter min mamma där man ska lägga locket vid sidan).
    Måste ha varit en ärlig syn med alla hästarna o de ser precis som du skriver ut lite som en gammal variant...
    Vilket tråkigt väder vi fått...härom kvällen kom det ju lite snö o även om det var kallat som attan så kändes det mysigt...
    Ditt lejonhuvud kommer säkerligen att bli strålande vackert och jag har sett dessa i tidningar och även på någon blogg där skribenten själv hade gjort det i lera...flott värre...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  10. Hej, hittade hit av en slump, men så trevligt o vackert här fanns! Verkligen roligt att läsa o titta på dina vackra bilder..
    Kommer igen, hälsningar Lena

    SvaraRadera
  11. Oj så fina saker du gjort....önskar att jag varit med. Det var kul att se dina andra alster som du gjort tidigare. Ska bli spännande att se ditt lejonhuvud.
    Kram och ha en bra vecka
    Carina

    SvaraRadera
  12. Då har ni haft en toppenhelg, förstår jag :)
    Hoppas att det gick bra med lejonet sen, blir ju nyfiken.
    Som vanligt har du gjort snygga saker och de nya ser ut att bli lika fina de.

    Tack för reprisen från Hannu. Det är bilder man kan se på många gånger.

    Ha en underbar vecka!
    Kram Mari

    SvaraRadera
  13. Förstår att ni haft kul ;-) Härliga hästar.... lite Islands-stuk på dom.... Snyggt!
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera
  14. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ sånt kurs vil eg også gå på. Eg elsker å lage keramikk, men no er det så lenge sidan at eg har heilt glømt. Blei mint på det no og eg blei verkeleg sjuk etter å få lage noko av leire. KJEMPEFINE KRUKKER UG HESTER du har laga. Ha ein fin kveld.

    SvaraRadera
  15. Vackert, och jag blir så avis. Kan verkligen sakna leran, ett fantastiskt material.
    Vet du, jag tänkte fråga dig en sak. Du vet en sån där grön stor platta som man har på syslöjden, den är linjerad och numrerad. Man använder olika slags knivar för att skära tyg i raka linjer på den. Var kan jag få tag på en sådan?
    Tack.
    /Lina

    SvaraRadera
  16. Du är en riktig mångkonstnär. Kvittar vad du tar dig för så blir det vackert! Tror säkert ditt lejonhuvud kommer att bli kanon när det blir klart.
    Ha en skön kväll.
    Här stormar det och regnar som bara den. En kväll att tända många ljus och pyssla en stund.
    Kram/Gunilla

    SvaraRadera
  17. Ni verkar ha så kul på era keramikkurser! Och så fina dina röda hästar blev - supersöta!
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  18. Oj oj vilka fina saker du har gjort.
    Jag undrar så hur man bara kan... jag är nämligen inte så händig.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera