måndag 9 augusti 2010

Bua hed.. en riktig pärla!


Måste bara visa korten jag tog i går kväll på vår kvällspromenad, ja en liten bit från "Ville" ca 35 min promenad men oj vad det är vackert. Bua hed är ett stort naturreservat som ligger här i Sotenäs kommun. Det är den bäst bevarade kustljungheden i Bohuslän står det på informationstavlorna. Har promenerat hit flera gånger i sommar med Albin och trodde kanske att ljungen skulle vara lite mer utslagen denna helgen men någon eller några veckor till och jag ska vara beredd när hela heden är ljungrosa..

Klicka gärna på bilderna för att se dem bättre..

Men visst blommar den och det känns som det är hur stort som helst.. åt alla håll o tänk lite bakom mig har några lyckosamma människor stugor.. ja det finns bara tre stycken så här långt ut men gisses vilket läge de har. 


Längst ner finns en badplats.. just denna kvällen hängde det regntunga och mörka moln runt hela trakten men inte en droppe regn fick vi på oss.. det var lite roligt att fota med den mörka himlen som skiftade i alla möjliga nyanser.Härliga stora nypon vid stranden och massa björnbär blir det i år förresten har jag sett, nu gäller det att vara framme så man i alla fall får ett litet kok med björnbär till sylten i höst. 

 Vilda, ulliga och krälande djur fanns på stranden.. 

Ja detta var allt för idag.. alltså, är ni i  närheten av Bua hed ska ni absolut åka dit, men svänger av till vänster alldeles innan man kommer ner till färjan som går till Bohus Malmön.. som är väl värt ett besök det också förresten.. jag börjar visst låta som er privata reseguide.. *fniss*.
14 kommentarer:

 1. När ljungen blommar är det höst ;-). Hoppas det dröjer länge än.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Trodde nog att det var så Birgitta.. men var inte säker.. tack.. =)) minnet är kort ibland och det är fortfarande långt till hösten i mitt huvud i alla fall.. =)

  SvaraRadera
 3. Ahhh... skrev en lååååång kommentar och så försvann den ut i det blå :) Skrev att det ser vackert ut vid bua hed! Det är också vackert när ljungen blommar på öarna - jag så lite blommor men det är nog mer om någon vecka. Vi har legat vid Keö, typ en ö mittemot bua hed gissar jag. VI var vid b-malmön ett dygn och vi trivs bäst att ligga vid gamla fiskehamnet :) Nu har vi varit hemma ett dygn och det var väldans vad mörkt det är här i stan! Vi åker till fjällbacka i morgon och där är det ljusare - man blir lite höstdeppig nu när det är grått, mulet och kallt - hoppas vi får lite augustivärme. Må gott och stor kram ♥

  SvaraRadera
 4. Så sagolikt vackra naturfoton! Färgen av ljung är så mild och finstämd speciellt då den förekommer i så här stora mängder. Igår var jag på skjutfälten och fann då mängder fridlysta av Hedblomster eller "Gyllene kattfötter" som Linné benämde dem vid sin inventering i mitten av 1700-talet.

  Ingela från Åhus

  SvaraRadera
 5. Så otroligt naturskönt!! Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 6. Ser fantastiskt vackert ut!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera
 7. Men såååå vackert - som i en dröm!!! Helt magiskt......... Dit skulle man ju vilja åka för att njuta en stund.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Ja "OJ VAD VACKERT", men du är ju otroligt duktig på att fota Moa!!!!!

  SvaraRadera
 9. Så vackert..Ljungen är väldigt vacker..Kram S

  SvaraRadera
 10. Hej vännen.
  Men vilka underbara bilder du tagit!! ser ju ut som vykort!!!
  Gud så vackert!! Ljungen är ju underbar!!
  Den lilla ludna saken va så söt =)

  Hoppas du mår bra & att du har / haft en skön sommar!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 11. Även hjärnan behöver lite annan kost istället för att tugga samma ordflöde jämt. Läs därför en av de mera välformulerade och genomtänkta systemkritikerna av idag som är signaturen Julia Ceasar.

  www.korta.nu/jc

  Vare sig man håller med eller ej, är det uppfriskande att läsa en artikel av åtminstone EN svensk journalist som gör ett gediget grävande jobb.

  Läs även denna polismans insändare:

  tinyurl.com/2v7outv

  SvaraRadera
 12. Underbart vackert, är det en lysmask...

  SvaraRadera
 13. Det verkar vara ett fint och mysigt ställe att promenera på. Tyckte särskilt om bilderna på ljungen och nyponen. Ha det så bra!

  SvaraRadera