lördag 28 augusti 2010

Gräset blommar.... eller ja i alla fall mina.

Jag o brudparet ..  hälsar o tackar för alla gulliga o rara kommentarer här hos mig det värmer ju så gott. Veckan har gått fort, jobbet har kört igång och denna helgen är det flytt som gäller för äldste sonen.. sen kanske lite trädgårdstid kan avsättas. 
Kan säga att mycket OGRÄS  härjar i min trädgård i år..


Ogräset växer som sagt men oxå mina odlade grästuvor är vackra just nu.. bla annant Zebragräset är hur fint som helst, stort och ståtligt står det där bredvid Glanskörsbäret.Kleine Fontäne.. står vackert i gruset på framsidan. Det har precis börjat blomma..Framför Zebragräset blommar 'Green Envy' vackert också.. nästan alla mina Echinacéa rök till bröllopsdekorationer men just denna sparade jag för att njuta lite själv.. *flin*..
En alunrot som jag inte visat förut är en jag köpte på min trädgårdsresa på försommaren.. i Blå huset köptes denna vackra sort.. just nu kommer jag inte ihåg namnet men jag lägger in den i Moas Flora lite senare när jag letat fram namnet.

Önskar alla en fortsatt härlig helg.. trots regn o rusk, tänka sig det var endast 12 grader när jag åkte hem i eftermiddags .. morr säger jag.. vill ha lite värme igen. 

9 kommentarer:

 1. Förstår att du behöll Green Envy för dig själv, hon är bedårande söt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!

  Här händer det saker och du är mitt upp i alla bestyr. En tid fyllt all känslor av alla de slag.

  Klart att du liksom troligen alla vi andra tränger mer värme... fast jag nöjer mig med en helt annan kaliber än i somras. Hösten är fin då det bara behövs en kofta luften är så frisk.

  SvaraRadera
 3. Värme vill vi verkligen ha mer av ävenom det utan tvekan börjar kännas som höst i luften. Jag upptäckte igår att valnötterna börjat falla av trädet - i Augusti! Det brukar de ju inte göra förrän i oktober. Vilket konstigt väderår detta har varit! Din green envy är bedårande vacker. Håller den sig i "normal" höjd? Jag satte ju en green wissard i fjor och den nådde två meters höjd (plus att den var planterad i den upphöjda rabatten) så den fick jag snällt gräva upp igen. Jag får nog ta en extra titt på mina gräs idag, kanske blommar det här med =)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 4. Kleine Fontäne pryder verkligen sin plats!! Jag har en liknande miscanthus, som jag också är väldigt nöjd med. Angående ogräs, tycker jag, att man kan ta det med ro så här sent på säsongen. Man får göra en ordentlig genomrensning till våren i stället!! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Kyligare blir det verkligen nu. Vi hade 4 grader i natt! Men nu har vi sol igen, precis som igår förmiddag. Sen blev det ltie sämre med skurar.
  Så fin green envy är. VIll ha!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Jättefina gräs, och jag älskar verkligen alunrotar- eller alunrötter, vad säger man? ;) Fina är de iaf.

  Trevlig söndag, här skiner solen just nu, undrar hur länge det varar...

  SvaraRadera
 7. Fantastiska bröllopsbilder. Och green envy gillar jag också.
  Eva

  SvaraRadera
 8. Ja det ät kallt....5 grader i morse. Vill ha lite sol så man kan njuta riktigt mycket nu när det börjar att lugna ner sig i trädgården. Nu börjar det roliga gräv och flytteriet i rabatterna. Vilket fint brudpar. Din dotter är bedårande vacker precis lik sin mor!!!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 9. Vilka fina gräs du har i din trädgård och jag älskar din Echinacéa, superfin! Förstår att det måste varit fint på bröllopet...//Karin

  SvaraRadera