tisdag 18 januari 2011

Första blombilden från trädgården..

Idag lyste solen och det såg så härligt ut inifrån, efter flera dagar med takdropp och blidväder har det smält undan riktigt rejält och igår fick jag se att julrosen tittat upp ur snön, jippi..


Själv har jag varit inne o kurerat mig för jag har varit lite dålig.. men när solen lyste idag var jag tvungen att sticka ut näsan och fota lite.. det är nog bästa medicinen, nu kan det bara bli bättre.. *smile*


Visst är det härligt.. en BLOMMA som blommar.. känns som det är startskottet på 2011 års trädgårdssäsong..  

Men sanningen är denna, det ser inte lika trevligt ut om jag zoomar ut kameran..


Muren jag byggde i höstas har inte synts till på två månader så nu har det verkligen smält ordenligt, det är ljuvligt..!! men det är klart, det ser inte så trevligt ut under trädet just nu för ovanför hänger fåglarnas matstation och något mathyfs verkar inte traktens fågar ha alls för de har skräpat ner alldeles förskräckligt.

Men snö finns allt kvar som ni ser.. men det är säkert en halvmeter mindre sedan förra veckan just här, och i helgen fick vi gräva fram häcken som lagts sig dubbel ut mot gatan och flera andra buskar inne i trädgården. Rhododendron i bakgrunden låg, ja låg platt ner i helgen men den har rest sig efter att jag grävde och hjälpte upp alla grenar som låg platt ner mot marken, ja den ser riktigt pigg ut på två dagar. 

Ganska mycket har tagit skada denna vintern, tror det var att det blev blidväder någon gång där i december med regn och det gjorde att all snö blev blytung och så frös det på direkt med 15 minus.. Flera grenar på buskar och häckar har brutits av och ett par buxbom ser helt katastrof ut, men vi får se det kanske rättar till sig frampå vårkanten.17 kommentarer:

 1. En blomma är ändå alltid en blomma! Så glad du måtte vara ändå över denna lilla ynkliga vita skapelse!
  Här lyser de med sin frånvaro. Dock har snötäcket halverats -om inte mer...Inga fler ymniga snöoväder, tack!..men, men vi är inte alls säkra än.
  Kram Lenas trädgård

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar bild, den ger hopp och förväntan. Min julros har inte kommit fram ur snön än, men det börjar kanske bli dags att kolla till den lite oftare :)
  Passar på att tacka för den fina aftonväskan som kom med posten före jul!

  SvaraRadera
 3. Moa how lovely to see your Hellebore blooming in January!! Location, location . . . it must be protected with morning sun . . . I would guess. There is still so much more to winter . . . snowing and sleeting today with at least a foot on the ground. My Hellebores are buried. Yes, that would cheer me up too! Kram Carol

  SvaraRadera
 4. Jag blev så nyfiken på din blomma, så jag var tvungen att titta in!
  Härligt när man ser det första livstecknet i trädgården! Här är det fortfarande snö över hela trädgården, så jag får nog ge mig till tåls ett tag till.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 5. Oh, what a day, what a happy, happy day.....

  Sånn heter det i sangen, og det passer jammen idag. Vi hadde også litt vårvær idag. Jeg vet vi skal igjennom hele februar og mars som også bruker å ha snø, men vi er på rett veg!

  Men så synd at noe er skadet i hagen din. Vi får håpe det ser bedre ut i april enn nå!

  SvaraRadera
 6. Här kommer första vårskriket..
  Iiiiiiiiiiiiiiiiii............
  Annika

  SvaraRadera
 7. Sol och en underbar Julros som kikar fram ur snödrivan. Nog finns det hopp .... :)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 8. Beautiful photos, I lake it!!!
  Kisses dear.

  SvaraRadera
 9. Men sååå härligt då blir det nog en vår ändå men kanske lite tidigt än.Men ljuset har kommit och man känner allt att solen värmer nu.
  Här har snön också sjunkit i hop och nu kan Vi se buskar som varit gömda. Men det ser så smutsigt ut nu man är ju van vid de snötäckta träden som vi haft så länge.
  Fortsatt Krya på Dej!

  Kram!

  SvaraRadera
 10. verkar så vårigt i dina blombilder. Min julros..ja..den ligger ännu under en meter snö. Få se hur den mår i vår.
  ~Marita~

  SvaraRadera
 11. Härligt ! Är så nyfiken på om det blir nåt av mina julrosor. Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken trevlig budbärare om soligare och varmare tider. Den ser tuff ut!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 13. Japp det finns hopp!!!
  Såg att min brokbladiga julros mått bra i vinter :O)))!

  SvaraRadera
 14. Hej Moa!

  Hör att du också har varit förkyld, ja det är väl oundvikligt när det är så här ner och upp.

  Härligt med vårtecken i täppan idag ser jag fram emot att gå rundan och botanisera.
  Vi får väl hoppas på att det mesta har klarat sig denna vinter.
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 15. Visst är det underbart! Jag gladde mig såååå åt att en av mina julrosor bestämde sig för att blomma innan jul... tills snön begravde den bara någon dag efter att jag gjort min upptäckt. Nu har den tinat fram ur snömassorna men ser ganska hängig ut. Nu känns det verkligen som om den efterlängtade våren skulle kunna få lov att komma. krya på dig / Kram

  SvaraRadera
 16. I går var det verkligen helt fantastiskt ute och jag drog ett varv i trädgården...bitvis var det barmark men resten är hårt packad snö som idag frusit till ett stenhårt lager...ja ja...
  Underbart med blombilder så här tidigt men det var välbehövligt!
  Krya nu på dig för att gå hemma o vara vissen är inte kul...gå hemma o vara frisk är underbart!

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 17. Underbart med första blomman! Mina julrsoor ligger fortfarande under en meter snö - plogbilen lassar upp snö rakt i min rabatt... :( Men de klarar sig säkert bra därunder. Har oxå fått rädda en rhoddis, vågar knappt tänka på hur buxbommen ser ut, har inte kolat den på ett tag... Tror som du att det är töandet, blötsnön och sen påfrysningen som gör skadan.

  Tack för att feedback på min lilla blogg-makeover! :)

  Kram

  SvaraRadera