lördag 15 januari 2011

Tulpanens dag..

Är det i dag.. tänk den ljuvliga tid då de första tulpanerna kommer i trädgården.. mina första kommer i april och de sista i slutet juni.. en lång o härlig tid med många olika sorter och utseende.. Idag på denna tulpandag vill jag visa de första som kommer tidigt i april och en bit in på maj..

 Så kalt och ogrönt.. *smile*.. men vilken ljuvlig bild.. INGEN SNÖ.. härligt och VAD JAG LÄNGTAR TILL DESS.. 

På min blogg Moas Flora  finns alla sortnamn om man är nyfiken, nu vill jag bara visa och njuta av vårliga bilder..


Den här älskar jag de står som en massa solar och bara lyser till mig, cremegula och vackra. 


En här gula fick jag som bonus från Botanicus förr förra hösten så i somras blommade den för första gången, lite för ilsken gul kanske.


 Den här är också en favorit.. 'Persian pearl' så liten o näpen..


 En variant som blir mer o mer rosa på bladen ju äldre den är.. nästan vit o röd nyutslagen.

Tulipa Tarda.. sprider som som en löpeld här hos mig..  ja jag ser att det är mycket gult i början på våren, jag som nästan utrotad mina påskliljor för de är så ilsket gula, hmm.. men dessa gula tycker jag är helt ok o en del av dem väldigt vackra och kära.. 

Så firar jag Tulpanens dag för inte kom jag iväg o köpte mig några tulpaner.. 

Ha en härlig lördagkväll.. Nu ska vi äta Per Morbergs Västerbottenpaj.. är riktigt hungrig nu. 
Kram

19 kommentarer:

 1. Beautiful garden and flower dear Moa!!!
  Kisses and happy weekend.

  SvaraRadera
 2. Längtar verkligen till våren när jag ser dessa älsklingar.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ja jag älskar tulpaner, igår skrev jag ett tulpaninlägg men utan att tänka på att det är tulpanens dag idag! :) Jag satte vildtulpaner i höstas, tror de hette Little Princess... Blir spännande att se när de kommer upp! Brukar dina tulpaner komma år efter år? Jag har förstått att inte alla nya gör det, men vildtulpaner (Tulipa tarda, eller blandar jag ihop dem nu?) ska ju vara bättre på det än andra.

  Ha en skön söndag, kram!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tulpaner, tulpaner underbara tulpaner!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. God morgon Moa

  Tlpaner är härliga! Kändes tidigt med tulpanens dag är den flyttad? Men det verkade vara något av handlarens dag för vilken tulpankommers. Jag drömmer också om mina tulpaner i täppan. På våren vill jag att färgerer och former ska sticka ut. Visst är de underbara som skiftar färg ibland dag från dag?! Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Jag får aldrig nog av tulpaner. Först inne sedan ute... Härligt lång säsong när man tänker efter, från januari till maj typ.
  Allt gott,
  Eva

  SvaraRadera
 7. Åh, vilket härligt tulpanfyrverkeri. Denna säsongen tjuvstartade jag ju redan till julafton men annars så brukar dom första buketterna köpas nu i mitten av januari. Alla köps ju inte förstås efter som jag fyller år just i denna härliga tulpantid ;-). Njut av avslutningen av helgen.// Kram Peter

  SvaraRadera
 8. Längtar, längtar..... Men jag får nog vänta till mitten av maj åtminstone tills mina första slår ut.... Kom inte heller iväg och köpte några tulpaner igår..... ;-)

  Men åh, vilka fina afrikanska blommor du virkar... Störtgillar färgerna du kombinerar..... Kommer bli toppen om du gör en pläd, eller vad du än gör förstås!! Mycket snyggt!!!

  Ha en fin söndag!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 9. Härligt och vårligt inlägg. Precis vad som behövdes. Skottade en massa tung och blöt snö i morse...känns mycket bättre nu;)
  Trevlig söndag !

  SvaraRadera
 10. Åh, man kan bara säga åh...och längta ihjäl sig till våren, eller hur.
  Underbara bilder du bjuder på...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 11. Missade att köpa tulpaner, tog en Ranunkel istället :)

  Gillar de gula tulpanerna om våren, man längtar efter färgklickar just då :) Fin samplanering är vinröda Alunrot, hittade en sån bild från Botaniska när jag städade i bildarkivet, skall minnas det till våren, Alunrot är ju lätta att flytta :)
  Vet du - kan jag knö in en gungstol, så kan du det med :) Min är en mindre och "tunnare" variant som jag fick av svärfar, annars hade det aldrig gått!
  Kul med dockhus, du får ta lite bilder när det är klart. Minns när jag gjorde i ordning ett till Johanna och sofia - undra om det finns kvar på vinden?
  Nu skall jag bestämma mig om det blir något köp från Botanicus eller inte - skall du köpa något? Portot är inte så mycket så jag skickar nog iväg en beställning i veckan. Kram ♥

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  Visst är de vackra, de små botaniska sorterna. Har en sommartulpan som jag hoppas få se i vår, tror den heter Tulipa Spengalis röd och enkel. Men först ska det hägnas in för rådjuren för inte tänker jag ha ett dukat bord åt dem "ler".
  Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 13. Vilka fina tulpaner du har Moa! och vilken lång period du har med dem! Kan du ge mej ett förslag på den tidigaste tulpanen är du snäll?
  Kram Nettan

  SvaraRadera
 14. Visst är det härligt med tulpaner för man får en känsla för att våren är på gång.
  Gillar Persian pearl..:-)

  SvaraRadera
 15. Vilka härliga bilder Moa!
  Jag riktigt ryser av välbehag.
  Jag tittade in i Moas flora också - så jättefint du har gjort. Vilken fröjd att botanisera bland dina växter./Anja

  SvaraRadera
 16. Underbara bilder! Jag har faktiskt inte så mkt tulpaner i trädgården, varför vet jag inte. Har bara blivit så. Blind av alla mina rosor kanske? *ler* Ska köpa mig en bukett o sätta på köksbordet idag tror jag. Behöver lite vår i sinnet, även om den är köpt på Ica!

  Kram!

  SvaraRadera
 17. Lovely lovely Moa! The light and colors are inspiring dreams for spring days. I love the varieties you have planted. Beautiful photos!! Kram Carol

  SvaraRadera