fredag 13 januari 2012

Blooming friday - Centrepiece - mittpunkt

Denna fredag hoppar jag på Katarinas Blooming friday, ämnet eller uppdraget var ordet MITTPUNKT.. ja det kan ju tolkas på många sätt men som blom- o trädgårdstok blir det ju mycket focus på mittpunkter eftersom jag gillar att dokumentera mina växter och älskar att fota.. liksom två flugor i en smäll.. *smile*

Är det nån som har en blogg o är trädgårdstok som inte focuserar på detta? Ja denna fredag torde bli rekord på blommors vackra inre...

För i alla fall jag blir helt lyrisk när jag ser att en ny blomma har slagit ut, då ska jag dit och kika, lukta o gärna dokumentera den även om det är typ fjärde året som det görs.. men det är klart man hittar alltid en ny vinkel, en nyans och så blir jag ju förhoppningsvis bättre på att fota också så att bilderna inte alltid ser lika ut.

Tycker nästan det är lite magiskt med blommors mitt.. den slår ut och då visar den sitt innersta och vackraste ja man blir nästan lite poetisk och sentimental.. *ler* Tänk snart är det dags för vårlökarna att komma upp och med denna milda vinter lär det bli rekordtidig blomning.

Ja mer bidrag till veckans Blooming friday hittar ni HÄR.

ps.. Undrar lite varför mina kommentarsegenskaper helt plötsligt har ändrats. I förra inlägget jag skrev kan jag helt plötsligt skriva svar till var o en som skriver.. syns de för er också eller är det bara jag själv och den jag svarar som ser det. Jag har kikat runt lite hos andra o kan inte se samma där?.. Jag har INTE rört några inställningar även om jag är bra på o trycka o förstöra.. hm.. som jag gjorde förut i eftermiddags, skulle ändra lite i min länklista på favoritbloggar och lyckades ta bort allt.. ja så nu har jag ett digert jobb att få dit alla era bloggar.. suck..

Tillägg en stund senare: nu ser jag att fler har fått det där att man kan svara.. nåt nytt på Blogger förmodligen!

Kram och nu är det fredagsmys.. 

10 kommentarer:

 1. En massa vårkänslor blev det nu. Är det balkansippa? Ha det gott! Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Anemone nemorosa "Pink Delight" längst ner, högst upp är också en vitsippa fast den heter Allenii och tulpanen är en tulipa 'Columbine' en sällsynt sort.. kram..

   Radera
 2. Riktigt proffsiga foton på fina blommor.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilka ljuvliga bilder! Vad duktig du är med kameran.
  Roligt att du vill vara med i min utlottning.
  Önskar dig en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Åh.., detta ljuva blombilder! En fröjd att läsa bloggar när det är blommig fredag :) Jag glömde bort att det var blommig fredag, får försöka hänga på nästa vecka. Tror banne mig att jag skall åka och köpa såjord i helgen och så lite kryddor! Bara för att få ha fingrarna i jorden och att det är kul :) Tror också jag skall hämta upp murgrönsviolen från källaren, ställa dem på fönsterbrädan och börja väcka dem så sakta - de är ju så söta! Ha nu en skön helg, kramar ♥

  SvaraRadera
 5. Åh så söta bilder! Känns liksom hoppfullt att ta sig en titt på dem nu i vintertider.

  Ja, nu ser jag att det ser annorlunda ut här hos dig. Såg det på ett annat ställe också. Hm, gör det det hos mig också tro? Måste undersöka.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Fina foton på de vackra våblommorna. Ha en fin weekend.

  SvaraRadera
 7. Riktiga raringar du visar här. Visst är det härligt att titta nära :-) Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Så vackert, Moa! Jo, jag har också sett den där svara-knappen. Anjas Hill har dessutom blivit förärad både svara- och radera-knapp men verkar lika förvånad hon!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag ser att mina vårlökar redan har sträckt på nackarna - så du har nog rätt! Det blir kanske en extra tidig blomning i år.
  Hoppas..!
  Kram

  SvaraRadera