onsdag 10 oktober 2012

Frukosthörnan - Del 2 Höst..

I våras gjorde vi klart vår "Frukosthörna" som vi kallar den.. det är så lagom långt ut dit, eller precis utanför vårt uterum några trappor o steg ner så står vi där under päronträdet!

I inlägget här.. så visade jag hur det gick till och hur det växte fram.. jag planterade vildvin eftersom jag ofta på hösten gick o suktade efter alla fina Vildvin som finns i grannskapet.


Det är inget jag tänkte på övriga delar av vår o sommar men just hösten då Dånar jag nästan av längtan o lust så i somras planterades tre stycken mot vårt nybyggda insynsskydd..De slingrar sig så vackert genom armeringsmattan, i början fick jag hjälpa dem o klättra men nu fixar de den saken galant.. fick gå in till grannen för att fota in mot mitt uterum.. min vackra damejeanne står där så vackert o väntar på rengöring på trappen.


Mittenplantan bakom soffan var jag lite skeptisk till men den har också svingat sina sugkoppar uppåt planket..Hörde i dag att de kan bli över 10 meter dessa vildvin.. ja då är det väl tur de kan svinga sig över till gamla träd.. tänk vilken fantastisk syn på hösten.. ett äpple- och päronträd översållad med vildvin i alla vackra färger!


 Löven har fallit av nu, hösten har kommit o inatt var första frosten.. suck! Men det är en mysig tid också.. tänd brasa och ljus i mörkret för mörkt blir det allt bra tidigt nu!


Var ute en sväng på eftermiddagen men jag fotade lite och så gick jag in.. det var allt bra kallt! Hoppas det blir en fin helg så man kan vara ute på söndagen i alla fall.. Dags o mata fåglarna förresten ser jag, deras korg hänger gapande tom..


12 kommentarer:

 1. Hello Moa! It looks very beautiful! And the birds will be happy! Have a nice evening!

  SvaraRadera
 2. Jo, det är bara att följa med när det blir kallare. Mössa på, liksom. Vad härlig frukosthörna, och så otroligt vackert med vildvin. Jag fick ett av svärmor för många år sedan men det trivdes väl inte där det stod för det tynade bort. Vi har funderingar på en till pergola och jag undrar om det inte ska få växa vildvin där.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Härlig frukosthörna! Mina två vildvin har tappat varje blad nu i veckan är det normalt?? / Gunilla

  SvaraRadera
 4. I like how the wooden slats behind give you privacy and make it cozy, but you can stil see thorugh and get more light. The Virginia creeper softens the edges and of course looks so nice with the fall red colour. It makes a cozy nook for sitting outside.

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar frukosthörna du har. Vildvin är verkligen fint på hösten. Vilka färger. Nu har det ju varit frost ett par nätter denna veckan så kylan verkar komma tidigt i år. Tusen tack för de fina torgvantarna som anlänt till min stuga. Så underbart fina de är. Du är verkligen duktig.

  Ha en skön helg

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Hej, vilken fin blogg du har, trevligt att titta in här. Fick tips om dina fina virkade rutor från bloggen Grodmammans vardag, så det mönstret lånar jag! Kommer gärna tillbaka igen! //kram maria

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Jag bytte ju till en stege i stål för den rostar ju inte pinnarna på, och där flänger jag upp en gång i vecka och tuktar vildvinet för jag vill inte ha det på husväggen. I björken börjar den också ta sig och till ett gunnebostängsel ska den få växa fritt både i stängsel och på mark, för visst är det en otroligt läcker färgklick pö hösten. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Det blev jätte bra, gott med lite skydd från vägen.Den "hörnan"
  kommer att bli använd.Vildvin är passande att ha där, mina två v.v.
  står nakna nu. Tre frostnätter gjorde dem bara, men även när löven låg på marken lyste de så tappert.
  Våra fåglar får man ej glömma,Rolf har redan gett dem frö sen 3 vec.
  Talgoxarna satt på fönster brädan till sovrummet och knackade.
  Ha en bra vecka./ Eva

  SvaraRadera
 9. Hej Moa. Ja vildvinet är så vackert och målar oss så fina tavlor hela hösten med sina blad. Tacksam klätterväxt som fyller upp mot insyn så bra. Man får verkligen hålla koll på den för den ränner iväg så man har svårt hålla den i schack!

  SvaraRadera
 10. Verkligen fint med vildvinet mot armeringsnätet. Vill ha i min trädgård jag med. Ser mysigt ut med dina vackra trädgårdsmöbler.
  Ha en skön vecka!! Kram

  SvaraRadera
 11. Vildvin som är så vackert och den är så färgsprakande om hösten. Fruksothörnan blev kanonfin med insynsskyddet och vildvinet tror att det blir en riktigt vacker oas om hösten och när den fått växa til lsig lite. På ön har vi också haft ett par kalla frostnätter och det är bara att inse att den färgsprakande hösten är på väg mot en lite gråare vinter med mörker. Ha en fortsatt bra vecka.

  SvaraRadera
 12. Åh så vackert med vildvinet! Det vore nåt för min trädgård just nu, det är mest grått... Tog månadsbilder tidigare, hoppas du är med den här månaden!

  Kram kram

  SvaraRadera